Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Хапоел Кфар Саба – Црвена звезда, први меч шеснаестине финала Купа изазивача

Одбојкаши Црвене звезда су ушли у серију победа у домаћем шампионату, а након елиминације из Купа ЦЕВ, очекују их нова европска искушења у Купу изазивача. У шеснаестини финала очекује их двомеч против израелског Хапоела из Кфар Сабе.

Хапоел је у шампионату Израела је до сада остварио свих седам победа. Израелске екипе су генерално непознаница за наше клубове, мада црвено-бели имају значајно искуство из прошле сезоне када су се у оквиру овог истог такмичења састали са екипом из Нахарије (Хапоел Мате-Ашер Ако). Тада су били успешни и пласирали се у наредну рунду Купа изазивача, а покушаће да и ове сезоне избаце из такмичења једну израелску екипу. У томе ће им помоћи и Немања Јаковљевић, који је од овог кола регистрован и за европска такмичења. Вук Милутиновић који се опоравља од повреде, и даље неће бити у тиму, а као и у неколико последњих утакмица, замениће га Никола Мунћан.

Капитен Црвене звезде, Максим Буцуљевић, очекује тежак меч против екипе, која у својим редовима има четири интернационалца (по једног Пољака, Украјинца, Аргентинца и Колумбијца), али се нада да ће направити „брејк“, и мирно дочекати реванш у Београду:

„Непознат нам је квалитет противника, али ми ћемо се потрудити да будемо што озбиљнији и да остваримо што повољнији резултат у Израелу. Не желимо да у Београду јуримо резултат, неки златни сет, већ да покушамо да победимо у регуларном делу утакмице“, изјавио је Буцуљевић за званични сајт нашег одбојкашког клуба.

Капитен се осврнуо и на тежак ритам у који улазе наши одбојкаши:

„Жељни смо игре и не видим да ће густ распоред бити неки велики проблем. То се дешава свим озбиљним екипама. Ако играчи желе да играју у озбиљним екипама морају да знају да је среда – субота неки нормалан ток утакмица. Тако је и у Црвеној звезди последњих пар година и то је нормално, посебно за децембар и јануар, ако се остане у Европи. Не видим да ће то бити неки велики проблем за нас и мислим да играчи Црвене звезде са тим морају да се носе.“

Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод. У случају да тимови после две утакмице буду изједначени, игра се „златни сет“ који одлучује која екипа пролази у наредну рунду. Уколико буде боља од Израелаца, Црвена звезда ће још једном презимити у Европи, а у осмини финала ће играти против победника меча шеснаестине финала Амштетен (Аустрија) – Араго Сет (Француска). У првој утакмици, у Аустрији, Французи су победили са 3:0.

За крај нам остаје да пожелимо срећу нашим одбојкашима, и да се у Београд врате са три освојена бода, и направе добру увертиру пред реванш меч, али и пред вечити дерби који је на програму већ у суботу.

Идемо до нове победе!

Шеснаестина финала Купа изазивача:

Хапоел Кфар Саба – Црвена звезда,

Дворана: „Зелена хала“, Кфар Саба, четвртак, 03. 12. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment