Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаОдбојкаПрипреме

Trofej za Šaleta

Siniša Pantović, Ratko Pavličević, Ana Bjelica, Olivera Kostić, Bojana Radulović, Zoran Terzić i Vera Šakota
Siniša Pantović, Ratko Pavličević, Ana Bjelica, Olivera Kostić, Bojana Radulović, Zoran Terzić i Vera Šakota

U subotu i nedelju u organizaciji Crvene zvezde na programu je 10. Memorijalni turnir Dragan Šakota Šale za seniorke. Pored domaćina učestvuju Vizura, NIS Spartak iz Subotice i Radnički Beograd. Mečevi se igraju u dvorani Sport Eko i ulaz za sve posetioce biće slobodan. Prvi meč u subotu igraju Vizura i NIS Spartak od 18 časova, dok će Zvezda na megdan Radničkom od 20. U nedelju su na programu mečevi za plasman, za 3. mesto u 17 časova, finale u 19.

Crveno-bele brane trofej, a tim povodom danas je održana i konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali Ratko Pavličević, trener seniorki, Ana Bjelica novi kapiten tima, Olivera Kostić i Bojana Radulović ovogodišnja pojačanja, kao i Zoran Terzić, selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije i bivši trener Crvene zvezde kao i veliki prijate pokojnog Šaleta. Ana Avramović generalni sekretar kluba, predstavila je i novog tim menadžera ženskog seniorskog tima Sinišu Pantovića, takođe bivšeg Zvezdinog igrača.

Organizator je pripremio pehare za tri prvoplasirane ekipe, kao i nagrade za najbolje pojedince

Ratko Pavličević: Za Šaleta sam uvek bio mladi trener Pavličević i sa velikim emocijama se uvek setim i pričam o njemu jer je bio stvarno nešto posebno. Ovaj turnir je svake godine izuzetno kvalitetan i uvek ga koristimo za neko uigravanje. Zvezda nastupa u izmenjenom sastavu, podmlađena je ekipa, ali su sve to devojke koje imaju potencijal. Trudićemo se da one što više napreduju, da kroz ove utakmice probamo da napravimo polaznu osnovu koja će nam biti odskočna daska za prvenstvo i sve ono što nas čeka u Evropi. U Evropi nastupamo u Ligi šampiona, tu nemamo preterano velike ambicije ali kao i svake godine gledaćemo da sa svim tim ekipama igramo egal, da uzmemo što više poena i setova, pa što i ne pobedu. Iskreno se nadam da i ove sezone možemo da uradimo nešto sličnoj prošle, ali se najviše uzdam u jedan dobar i predan rad, i tu neku mladost uz određeno iskustvo. Tu je Bojane Radulović koja će svojim iskustvom dosta da nam pomogne i tu je Olivera Kostić koje je mlađa ali talentovana igračica koja je samim tim što je došla u Zvezdu pokazala da ima velike ambicije. Nadam se da će i ova sezona proteći onako kako mi želimo.

Ana Avramović (generalni sekretar kluba): Sa posebnom emocijom organizujemo Šaletov turnir. Svi mi iz Zvezde smo rasli i družili se sa njim. Bio je izuzetan čovek kojem nikada ništa nije bilo teško kada je u pitanju Zvezda, ali i odbojka jer se jako dugo bavio i reprezentativcima. Vozio je naše ekipe, imao svoje miljenike u svim kategorijama. Moglo je da se desi da budemo u velikom poslu, problemima ali kada se Šale pojavi uvek je atmosfera bila bolja. To je bio čovek koji je uvek pričao u slikama, imao je pozitivnu energiju koju je prenosio i na nas ostale. U jugoslovenskoj odbojci na tim prostorima nije bio čovek ko ga je znao a da ga nije voleo.

Ana Bjelica: Kao i svake godine daćemo sve od sebe, igrati u njegovu čast najbolje što možemo pa i ove godine da osvojimo turnir. Zvezda ima cilj da osvoji duplu krunu ove godine i da se što bolje plasira u Evropi. Sigurna sam da ćemo u svaki meč ući maksimalno, i da ćemo svojim kvalitetom dokazati da možemo da pariramo svim ostalim ekipama koje se budu našle sa naše druge strane mreže, kako na domaćoj tako i inostranoj sceni .

Bojana Radulović: Iako je tim dosta promenjen u odnosu na prošlu godinu, nadam se da nećemo izneveriti ni naše navijače ni Upravu. Zvezda je svake godine favorit na Šaletovom turniru i uvek ga je osvajala, zato garantujem da ćemo ga i sada osvojiti jer smo se stvarno dobro pripremali ovih mesec dana sa trenerom Pavličevićem tako da smo spremni za pobede.

Olivera Kostić: Želela bih da se nastavi tradicija osvajanja Šaletovog turnira, pogotovo što ću prvi put nastupati za Zvezdu, jer sam do sada uvek nekako bila sa druge strane. Što se tiče domaćeg prvenstva verujem da ćemo osvojiti duplu krunu, kao i da ćemo se što duže zadržati u Evropi.

Zoran Terzić: Imamo običaj da kažemo da vreme utiče na to da zaboravljamo neke stvari, međutim ovde nije slučaj sa Šaletom jer svi vrlo dobro znamo da ga malte ne svaki dan spomenemo u nekom kontekstu. Uglavnom na račun nekih šala koje je najčešće zbijao sa nama. Iako je bio naš prijatelj bio je i naš najveći kritičar. Pamtim ga po nečemu drugom a to je po ogromnoj ljubavi prema Crvenoj zvezdi. Svojim odnosom prema svima nama a posebno prema Zvezdi zadužio nas je do kraja života, to su neke stvari koje se ne zaboravljaju. Za sve njegove šale, kritike, ponekad i pohvale sigurno da su nam puno značile, jer je bio veliki poznavalac odbojke. Uvek će mi biti drago da kada budem mogao prisustvujem na tim Memorijalima. Sećam se prvog, jer sam tada predvodio ženski tim Zvezde. Ambicije Zvezde su te godine bile velike, tražilo se praktično da se osvoji dupla kruna, imali smo dobru ekipu. Sećam se da sam tada igračicama rekao titula je bitna, Kup je isto tako bitan ali najbitnije je da osvojite prvi Šaletov turnir i da on ostane u našim vitrinama. Nadam se da će i ove godine biti tako, nema razloga da ne bude jer Zvezda opet ima dobar i mlad tim, sa dobrim trenerom i verujem da će pehar ponovo biti u našoj vitrini.

Повезане вести

1 comment

Nenad сеп 17, 2011 at 08:53

Definitivno imamo najlepse odbojkasice na svetu…

Reply

Leave a Comment