Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Штимац: Борићемо се…

Центар црвено-белих, Владимир Штимац, оптимиста је пред евролигашки меч 8. кола групе А против Химкија и нада се да ће његов тим бити на висини задатка, и поред тога што је противник поново веома квалитетан.

– Не гледамо ко је фаворит, већ да сву енергију усмеримо на терен, да дамо све од себе, да играмо максимално одбрану. Верујем да ће бити доста људи и надам се пуној подршци. Борићемо се…

Екипа нема неку специјалну припрему пред Химки, али се увелико разрађивала тактика како би Звезда била у прилици да сруши још један скупоцени тим.

– Исто се тренира, све се ради, нема ту много промена, сви су још више фокусирани. Сада само размишљамо о тој утакмици, а не шта ће бити после. Сада треба само да мислимо на утакмицу, како ћемо да бранимо и како ћемо да играмо напад.

Утакмицу ће обележити и повратак на терен Маркуса Вилијамса после вишемесечне суспензије, док Химки не може да рачуна на најјачи састав.

– Сви знамо Маркуса. Не бих ја о томе да причам, то је најбоље да тренер каже. Они имају одличне центре и бек-ап играче. Довели су новог играча који је тамо већ дуго година. Пол Дејвис је Пол Дејвис, али мислим да они то итекако имају чиме да надокнаде.

Звезда је врло убедљиво поражена на гостовању у Русији против Химкија, али се од тада игра београдског клуба знатно поправила, а утакмици ће велики печат дати и навијачи црвено-белих.

– Добро, да била је разлика. Не бих да причамо о томе, већ о мечу који долази. Дефинитивно у том тренутку није била реална слика, али ми смо изгубили… Наравно, за нас је публика увек шести играч, дефинитивно – закључио је Штимац.

Повезане вести

Leave a Comment