Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

ФК Борац Чачак-ФК Црвена звезда 0:3 (крај утакмице)

Li Adi u duelu sa fudbalerom Borca
Ли Ади у скоку са фудбалером Борца

Црвена звезда је у 16:30 почела утакмицу на традиционално неугодном гостовању чачанском Борцу.

Црвена звезда: Бајковић, Вилотић, Ади, Микић, Петковић, Димитријевић, Каду, Евандро, Борха, Лазовић и Калуђеровић

Борац Чачак: Милојевић, Дуњић, Маслаћ, Игњатовић, Миличић, Алвеш, Красић, Кнежевић, Мартиновић, Радивојевић и Дамјановић

Судија: Мајо Вујовић

Гледалаца: 4500

Стадион: „Крај Мораве“

Стрелци: Каду(П) 19′, Микић 32′, Лазовић 78′

Утакмица је почела. Црвена звезда наступа у плавим дресовима.

5. минут, Звезда је преузела иницијативу, али за сада нисмо видели ниједну прилику. Да се Борац определио за одбрану гола, сведочи и податак да по свему судећи, за сада нема резервних лопти, па се чека и по пола минута приликом прекида.

6. минут, Петковић је из аута асистирао Борхи, овај се окренуо и шутирао, али је био изблокиран, и тако је Звезда зарадила први корнер. Након њега, лопта се одбила до Димитријевића који је покушао ударцем са 30 метара, али је био непрецизан.

10. минут, утакмица је све отворенија. Дарко Лазовић узео је лопту на средини терена, одличним дриблингом се ослободио двојице играча, а затим на путу ка голу још двојице. Нажалост, Лазовић је на последњој „препреци“ изгубио лопту, тачније успео је да му је одузме штопер Борца.

13. минут, Звезда је све конкретнија. Лазовић је упутио идеалан центаршут, а један играч Борца умало није постигао аутогол. Био је то корнер за Звезду који је извео Каду, Микић је шутирао главом али је одбранио голман Борца. У следећем нападу, Лазовић који је изузетно расположен за игру, прошао је по страни, ушао у казнени простор, упутио повратну лпту, али га је један играч Борца изблокирао.

17. минут. Евандро и Каду су наместили стопостотну шансу Борхи који је са пет метара шутирао у голмана, и од свега Звезда је добила само нови корнер.

18. минут, Лазовић је ушао у казнени простор, комбиновао са Микићем, Микић је оборен и судија свира пенал.

19. минут, ГОЛ! Каду изводи пенал, шутира у голманов десни угао и погађа! 1:0 за Звезду!

24. минут, Звезда и даље напада, углавном по десној страни где одлично сарађују Лазовић и Микић. Звезда је у истом минуту имала слободан ударац, Петковић је покушао први пут, лопта се одбила од живог зида поново до њега, наш леви бек је покушао још једном, али непрецизно.

26. минут, још један сјајан напад, поново по десној страни. Лазовић је петом проиграо Микића, овај је центрирао и пронашао Евандра на 12 метара који је ухватио волеј, али је лопта отишла поред леве стативе.

32. минут, ГОЛ! Евандро је кратко извео корнер до Кадуа који је центрирао, на другој стативи Петковић је вратио лопту у срце шеснаестерца за Микића који постиже гол главом.

33. Борац изводи прву озбиљнију акцију, али је шут Јована Дамјановића изблокирао Вилотић.

35. минут, можда и најбољи  минути Звезде у овој сезони. Везни ред одлично функционише. Димитријевић, Каду, Евандро и Лазовић сарађују веома добро. Лазовић се нашао сам на 16 метара од гола али је незгодно примио лопту, и због тога шутирао мало поред десне стативе из прилично добре позиције.

40. минут, Звезда је имала неколико одличних акција, али је фалио завршни пас. Такође, Петковић је наговестио да ће бити велико појачање за Црвену звезду.

45. минут, Лазовић показује да је данас можда и најбољи појединац. Шутирао је из прве са 17 метара, била је то права „бомба“, али за мало преко гола.

Завршено је прво полувреме. Делије песмом испраћају своје љубимце у свлачионицу, и сигурно је да могу бити задовољни виђеним у првом полувремену.

46. минут, почело је друго полувреме. Делије су направиле сјајну кореографију, а Роберт Просинечки је на загревање послао Ковачевића, Мезенгу и Мијаиловића.

50. минут, ништа се не мења у другом полувремену, Звезда и даље домнинира. Виђено је неколико центаршутева, али без изгледних шанси. Радује игра, радује што је лопта константно на половини домаћина.

53. минут, после трећег корнера у другом полувремену, Звезда је имала одличну прилику – Каду је упутио добар центаршут, Калуђеровић је био сам на пет метара од гола, али је лоше главом захватио лопту која је завршила у гол ауту.

58. минут, Црвена звезда и даље комбинује кратким пасовима. Алвеш је добио жути картон након два оштра старта над Кадуом. Евандро је извео слободан ударац, пронашао је Лазовића који је покушао ударцем са ивице казненог простора, али је био непрецизан.

62. После центаршута Евандра сјајно је скочио Микић, али није био прецизан као у првом полувремену.

64. Калуђеровић и Борха су извели сјајну акцију, изиграли су целу одбрану Борца. Борха је на крају шутирао са пет метара али је у последњем тренутку изблокиран. У Звезди је извршена и прва измена, па је на терен уместо данас доброг Димитријевића ушао Ненад Ковачевић.

65. Борац скоро да не излази из свог шеснаестерца. После акције Лазовића, на лопту је натрчао Микић који је веома лепо шутирао, а шут је улепшао и голман Борца сјајном парадом и одбраном.

70. минут, друга измена у Звезди. Прилику да у посленђих 20 минута постигне гол имаће и Мезенга, који је ушао уместо Калуђеровића. Звезда и даље доминира, а Борац ниједног тренутка не представља опасност за голмана Бајковића.

78. минут, ГОЛ! Слободан ударац са 20 метара по средини терена, Петковић и Лазовић су били поред лопте али је Лазовић шутирао, и учинио је то одлично, на тај начин крунисавши одличну партију. Лопта се од стативе одбила у гол, за убедљивих 3:0.

80. минут уместо Кадуа који је испраћен аплаузима, улази Мијаиловић. Минут пре тога, Борац је имао полуприлику – шутирао је главом нападач Борца, али преко гола.

90. минут,играчи Звезде сигурно држе лопту и приводе утакмицу крају. Ли Ади је у једном тренутку послао лопту Бајковићу који је није прихватио на најбољи начин, и Сепуја је покушао да му је одузме. Бајковић је попут неког доброг техничара из везног реда, одлично заломио нападача Борца и на тај начин га избацио из игре.

92. минут, последњу шансу имао је Борха који се поново лепо ослободио свог чувара, али је његов ударац завршио поред стативе. У последњем нападу, покушао је и Мезенга, али је голман Борца успео да ухвати лопту након његовог шута.

Утакмице је завршена убедљивом победом Звезде, која је доминирала током читавог меча.

Повезане вести

53 comments

Robijev stil igre сеп 18, 2011 at 12:27

http://toleodlazi.tumblr.com/
Ima mnogo novosti u vezi sa novim dešavanjima u savezu 🙂

Reply
Andrija сеп 18, 2011 at 09:45

javna kuca ste najjeftinija za 500 dinara sat i po je*anja

Reply
aleksandar сеп 18, 2011 at 00:17

Eto,opet se pokazalo da protiv bunker-timova iz JSL nam ni ne trebaju zadnji vezni (Dimitrijevic je mnogo manje defanzivniji od Kovacevica) i da onda igra tece brze i lepse!
Robi nadam se da neces da menjas ovo!
Jedino Mezenga umesto Kaludjerovica,treba mu samo jos malo samopouzdanja,da se potpuno uklopi u sistem,i Bruno ce biti extra-klasa

Reply
nemanja сеп 18, 2011 at 00:11

Sta treba primetiti, sto mi bode oci …. Clanak posle pobede nad Borcem ima 42 komentara (recima da je 30 razlicitih osoba ostavljalo komentare), dok clanak posle poraza od Spartaka koji je najpopularniji na ovom sajtu ima 301 komentar (EJ!!!???!) … Znaci na ovom sajtu postoji preko 100 dezurnih pljuvaca koji cekaju trenutak da mrace i pljuju i po onom sto znaju i po onome sto ne znaju, a uvecini slucajeva je ovo drugo!!! E moji „zvezdasi“…

Reply
... сеп 18, 2011 at 02:03

To je dobra stvar…. to znaci da su ljudi naviknuti na pobede

Reply
cetnici sever сеп 18, 2011 at 08:37

od zvezde se ocekuju pobede,a ne porazi.

Reply
Dražen сеп 18, 2011 at 11:47

To je standardno. Kada Zvezda pobjedjuje, svi sute. Kada gubi, aktivira se njih 150 i pocne pljuvati po Zvezdi.

Reply
Dražen сеп 18, 2011 at 11:54

Pardon, cute.

Reply
Djolle сеп 17, 2011 at 22:48

Evo golova i nekih sansi (fali samo treci gol):
http://www.youtube.com/watch?v=LF2V7UvAmHQ

Reply
Aca_Delija сеп 17, 2011 at 22:33

Karaj borca Karaj!!!

Reply
Obren 11 сеп 17, 2011 at 22:20

igra perfektna, Lazovic pokidao, Petkovic dokazao da ce biti pojacanje za Zvezdu, ali kad je Bajko macka fintom bacio na dupe igraca Borca, NEPROCENJIVO…!!!! :)))) SVUDA GRMI OKOLO…!!! 🙂

Reply
ciganka сеп 17, 2011 at 19:55

„33. Борац изводи прву озбиљнију акцију, али је шут Јована Дамјановића изблокирао Вилотић.“

koliko sam se istripovala u trenutku, na trenutak sam pomislila na nasu Jovanu Damjanovic 😀

Reply
MILAN KG сеп 17, 2011 at 19:50

samo naperd bravo jedino me brine sto nemamo kvalitetnog napadaca kaludjer je slab ni on ni mezenga nisu igraci za zvezdu i to su cinjenice borha je tanak samo sto je jak ume da se zagradi ni on nije nista posebno realno mogu da zamislim kako bi bili efikasni da imamo pravog spica mi u ovoj pivo ligi mora da dominiramo i rezultatski da deremo sa 4ili5 komada bsk,javor,jagodinu i druge smesne ekipe samo napred.

Reply
Marko сеп 17, 2011 at 19:41

Niste videli pa da vam kazem koji je najjaci momenat tekme. Vracaju Bajku loptu, a prema njemu trci igrac Borca. Bajko lika cekao da pridje na metar i onda mu bez reci rekao: „Sinak, idi po burek. I jogurt.“.
Bajku smo najvise skandirali.

Reply
Marko сеп 17, 2011 at 19:34

Kolko coveka sa ciganskim navijackim rekvizitima treba da usere da prodje mostom par minuta pre „Masinerije“ i da ne dobije batine? Sreca pa su sve klinci od 12 godina…

Reply
marko сеп 17, 2011 at 19:12

jel zna neko gde mogu da vidim golove…?

Reply
Теша_Делија!!! сеп 17, 2011 at 19:27

nije bio prenos nigde, tako da verovatno nece ni biti pregled golova

Reply
Dragan сеп 17, 2011 at 19:01

Vidi se napredak od prosle utakmice protiv Borca,Robija za dozivotnog trenera 😀

Reply
Nikola сеп 17, 2011 at 19:28

Danas smo igrali protiv Borca 😀

Reply
Zvezda! сеп 17, 2011 at 20:07

Nikola,mislio je na utakmicu iz prošle sezone.

Reply
Теша_Делија!!! сеп 17, 2011 at 19:00

http://sportal.rs/news.php?id=58800
sportal nas nahvalio, za divno cudo. mislio sam da ce naslov da bude „Zvezda se nadogradila na penal“, ili tako nesto.

Reply
McCool сеп 17, 2011 at 18:54

Mikiću imaš od mene gajbu ,,LAVA“ 😉 (a Lazović i Kadu po Coca-Colu) 😉

Reply
Viktor сеп 17, 2011 at 18:46

Fantazija od fudbala, ne sumnjam u titulu! Kad ovako igras, ne moze ti se oteti ni bod! LAZOVICU produziti ugovor i dati mu pare, on je nas dragulj!

Reply
Miki сеп 17, 2011 at 18:53

Uz Robija, ne zaboravi. 😉

Reply
Viktor сеп 17, 2011 at 19:45

Robi se ne dovodi u pitanje! 😀

Reply
Nikola Delija сеп 17, 2011 at 18:54

Kada se samo setim da je Lazo vise bio na tribinama nego na terenu, kod predhodnih trenera ,odmah bi pocepao njihove trenerske diplome

Reply
vegas сеп 17, 2011 at 18:38

jao bre zvezdasi moji,pa sto nije Robi ubacio malo mladog Jankovica?Mali je talenat za medalju,i cudno mi je da nije zaigrao sada!Mada dobro,ko sam ja da pricam nesto,majstor Robi zna sta radi.ZVEZDA MI JE SVE!!!!

Reply
Miki сеп 17, 2011 at 18:35

Koliko bolje djelujemo kad nema Kovacevica i kada je Dimitrijevic na njegovoj poziciji. 🙂

Reply
Теша_Делија!!! сеп 17, 2011 at 18:32

Шта мислите, дал` ће лидер првенства да победи мали београдски клуб са дедиња? 🙂

Reply
losmi сеп 17, 2011 at 19:03

znam ali sad je nova uprava u hajduku mozda se kos nisu dogovorili sa snajderom oko love.po izvestajima smo odigrali odlicnu tekmu,jedva cekam neki snimak.gol na vreme,stalni presing,to je ono sto treba da se radi,damo napred.

Reply
Milan сеп 17, 2011 at 19:12

Ma koja nova uprava? I dalje je Dzomba glavni ,a to je kao da kazes da je nova uprava u ….. a zna se da i dalje sve drzi jedan covek ( Bejkovic) … to su gluposti …

Reply
Marko сеп 17, 2011 at 19:37

Jeste Dzomba otisao sa cela Hajduka kao Bjekovic iz Partizana…

Александар сеп 17, 2011 at 19:38

Џомба није више у Хајдуку, то ја гарантујем. Ако хоћеш, веруј, ако нећеш, твоја ствар. Због тога су им и пуне трибине на сваком мечу. Реновирали су терен, трибине и много су озбиљнији, то се ваљда види од старта. Човек је узео свој део од Фејсе и отишао.

Igor сеп 18, 2011 at 12:20

Hajduk vise nije filijala partizana. Mozda su prodali utakmicu, ali nisu filijala….

Reply
zvezdan сеп 17, 2011 at 18:31

Momci kapa dole.Vodite racuna da na sledecoj utakmici ne uprskate stvar, svaka da bude ovakva …

Reply
Djolle сеп 17, 2011 at 18:27

Ne znam kako je sve izgledalo na terenu, ali kad se tradicionalno neugodno gostovanje ovako ubedljivo dobije, nije ni bitno!
Konacno je Zvezda – Zvezda! Kada se zalaze i trci, agilno napada i spakuje protivnik u dzep, hoce i realizacija da dodje na svoje mesto. E neka vam je za nauk ovo, pamet u glavu, i samo tako nastavite!
Pazi, Zvezda gazi!

Reply
Miki сеп 17, 2011 at 18:37

I kada je Dimitrijevic na poziciji zadnjeg veznog, a ne Kovacevic. 🙂

Reply
mariachi сеп 17, 2011 at 18:16

Kako dobra utakmica a nema prenos.Steta….

Reply
Nikola сеп 17, 2011 at 18:14

Mezenga daj gol!

Reply
Звездашица сеп 17, 2011 at 18:08

0:3 Лазовић 😀

Reply
ser alex сеп 17, 2011 at 18:05

Ajde Lazovicu daj i ti bar jos jedan!

Reply
rizze сеп 17, 2011 at 18:08

Zelja ti se ispunila 🙂

Reply
proka delija сеп 17, 2011 at 18:03

@ vojkan zvezda KLINA Kad je ZVEZDA bila prvak evrope Barsa nije znala sta je to.

Reply
neshale сеп 17, 2011 at 18:02

Da li neko moze da mi kaze jel mi ovo igramo viktorije?

Reply
Немања сеп 17, 2011 at 18:03

Скоро да играчи Борца пуцају на сопствени гол 🙂

Reply
Stefan Vranje сеп 17, 2011 at 18:00

Bas bih voleo da vidim statistiku koliko li smo samo kornera izveli i suteva uputili ka goli Borca…

Reply
vojkan zvezda KLINA сеп 17, 2011 at 17:36

Ajmo BARSA ovaj ZVEZDA!!!!!!!!!!!!

Reply
damjan93 сеп 17, 2011 at 17:57

Ja mislim da je Zvezda veličina..i da je stvarno nedolično da našu Zvezdu zovemo maala barsa…Zvezda je Zvezda sama za sebe..sa svojom slavnom istorijom, najbolim navijačima i nadam se blistavom budućnosti…..:)

Reply
Vladimir сеп 17, 2011 at 17:35

E provalite ovo:grobari se bune za penal i kenjaju da smešniji nisu videli a nema nigde TV prenosa pa čak i na netu,msm na uživo textualni ima………
hahaha….NAPRED ZVEZDO NAPUNI IH DO VRHA….a vi grobari puknite od muke 😀 😀 😀

Reply
Звездашица сеп 17, 2011 at 17:38

Ко о чему, гробари о поштењу! 🙂

Reply
Shone сеп 17, 2011 at 17:33

Zvezda igra totalno drugacije od drugih….

Reply

Leave a Comment