Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Цирбес: Били су то сјајни моменти

Ово је дефинитивно сезона Маика Цирбеса, који представља стуб Звездиног тима. Када је било најпотребније, Цирбес је излазио као победник у дуелима под кошем и сасуо 27 поена једном Химкију, уз три украдене лопте и индекс 33, што су нови лични рекорди центра црвено-белих у Евролиги. Уз то је имао и седам скокова, за два поена је шутирао 9/12, а са линије слободних бацања без грешке 9/9.

– Сјајна утакмица и победа, као и “луди“ навијачи. Било је лепо чути њихово скандирање и наравно поново играти са Маркусом Вилијамсом. Били су то сјајни моменти, а у таквој атмосфери се и поред умора пронађе додатна снага.

Маик није желео да упоређује Звездину екипу из прошле сезоне са садашњим тимом, али сматра да је ова победа била веома важна, иако екипу тек очекују пресудни мечеви против Фенербахчеа и Бајерна.

– Екипе не могу да се упоређују, а и не бих то да радим. Направили смо велики корак ка пласману у наредну рунду, важније нам је да после сваке утакмице напредујемо као тим, него да добијамо мечеве са 30 разлике. У оваквим утакмицама тим ће увек да остане заједно и пронађе начин да игра своју игру.

Цирбес, Алексеј Швед (Химки) и Нандо де Коло (ЦСКА Москва) забележили су индекс 33 у 8. колу Евролиге – највећи у овој рунди такмичења. Сјајним играма Маик се пробио на пето место листе стрелаца у најелитнијем такмичењу са просеком од 16,8 поена, док је на листи најкориснијих кошаркаша на високом четвртом месту са 18,8 индексних поена. Узданица црвено-белих налази се и на трећој позицији по проценту шута за два поена са 70,8 одсто, док је са истим процентом први у шуту из игре.

Повезане вести

Leave a Comment