Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Грофова Звезда уз раме Муслиновој

Црвено-бели су спектакуларним тријумфом против Чукаричког (7:2) стигли до 17. узастопне победе у првенству и изједначили рекорд клуба по броју тријумфа у низу у једној сезони.

Екипа Миодрага Божовића започела је тријумфални низ у Супер лиги Србије против Вождовца 9. августа, када су славили резултатом 3:2 на гостовању, а затим су редом падали Чукарички (3:1), Радник (2:0), Јавор (1:0), Младост (3:0), Партизан (3:1), Јагодина (3:0), Нови Пазар (2:0), Спартак (3:2), Рад (3:0), Војводина (3:0), Борац (4:2), ОФК Београд (4:1), Металац (2:0), Раднички Ниш (2:1), Вождовац (2:0) и Чукарички (7:2).

Тако је изједначен Звездин рекордни учинак из сезоне 1999/2000, када је екипа под вођством трофејног Славољуба Муслина сезону завршила са 17 узастопних победа у лиги и вратила титулу на Маракану. Пјановић, Буњевчевић, Аћимовић и друштво су низ започели 1. марта 2000. године против Будућности (2:0) у Подгорици, а затим су редом рушили Рад (1:0), ОФК Београд (2:1), Раднички Крагујевац (1:0), Спартак (2:0), Раднички Ниш (1:0), Сутјеску (1:0), Партизан (2:1), Чукарички (1:0), београдски Хајдук (3:0), зрењанински Пролетер (1:0), Војводину (4:0), Хајдук из Куле (3:1), Обилић (2:0), Могрен (2:0), Сартид (2:0) и Милиционар (2:1).

Муслинова Звезда је ипак продужила победоносни скор, јер је забележила и шест лигашких победа на почетку наредне сезоне 2000/01 и то против Чукаричког (1:0), Зете (3:0), Рада (3:1), Сутјеске (3:1), Војводине (2:0) и ОФК Београда (4:0), да би велику серију прекинула ремијем у Земуну 1. октобра 2000. године (1:1).

Те 23 узастопне првенствене победе из 2000. године су до данас клупски рекорд и наредни циљ Грофове машинерије, који ће јурити у наставку сезоне уколико до краја јесени савладају Радник у Београду и Јавор у Ивањици.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzimage

Звезда је неуспехом у Купу против Борца пропустила прилику да појури и клупски рекорд по броју узастопних победа у свим такмичењима, који такође држи екипа из 2000. године под Муслиновим вођством и он исто износи 23 узастопна тријумфа (17 у првенству и по три у Купу и квалификацијама за Лигу шампиона), као и низ од 27 победа у домаћим такмичењима (23 у шампионату и четири у Купу), наравно из 2000. године.

Ове сезоне су већ направљене сјајне ствари у црвено-белом табору. Скоцкан је одличан тим, који има незапамћену бодовну залиху у односу на најближе пратиоце, постављен је рекорд клуба по најбољем старту у шампионату, премашен је учинак Црвене звезде из шампионске сезоне 2013/14 од 15 узастопних победа у првенству под вођством Славише Стојановића, побеђени су сви противници у Супер лиги, а екипа тренутно има просек од 2,85 постигнутих голова у првенству, што ће бити нови клупски рекорд уколико се до краја задржи таква ефикасност, јер је шампионска Звезда из сезоне 1994/95 под вођством Љупка Петровића имала просек од 2,75 голова по утакмици, што је најбољи учинак у једној првенственој сезони.

Екипа је убедљивом победом против Чукаричког показала да је није уздрмало испадање из Купа Србије, иако тада у тиму нису били Саво Павићевић, Александар Катаи и Марко Грујић са којима резултат у најмању руку не би био исти. Са победама у две преостале утакмице црвено-бели би безбрижно отишли на одмор. На управи је да краткорочно реши финансијску ситуацију, обезбеди услове за останак одличне екипе на окупу уз евентуална појачања, успешно прође контролу УЕФА-е и у пролећном делу потврди лидерску позицију на табели коју месецима суверено држи. Затим би се кренуло у операцију пласмана у Лигу шампиона, а то је коначни циљ, који би у случају успеха обезбедио финансијску стабилност клубу на дужи период, рапидно смањење дуга, који већ више од једне деценије стеже омчу Звезди, а да не помињемо колико би то поправило и комплетну атмосферу у посрнулом српском фудбалу, који годинама нема значајне резултате на међународној сцени ни на клупском нити на репрезентативном нивоу.

Повезане вести

Leave a Comment