Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Нова европска искушења за одбојкашице

Одбојкашице Црвене звезде рано јутрос отпутовале су у Швајцарску на први меч осмине финала Купа ЦЕВ. Противник црвено-белима за пласман у осам најбољих је екипа Волеј Каниц из Берна.

Швајцарска екипа представља велику непознаницу. У  домаћем првенству често играју у комбинованом саставу, а од 12 одиграних утакмица остварили су десет победа. Тренутно заузимају другу место на табели, иза екипе Волера, која је несумњиво најбољи клуб у држави. У претходној фази Купа ЦЕВ славили су код куће са 3:1, док су у гостима поражене минималним резултатом (3:2). У својим редовима имају и једну српску играчицу – Јовану Гогић.

Црвено-беле покушаће да забележе победу после нешто лошијег издања у домаћем шампионату и пораза од НИС Спартака. Тренер Бошковић моћи ће да рачуна на десет играчица, али међу њима није Љубица Кецман, која још увек није регистрована за европска такмичења. Звезда је до сада у Купу ЦЕВ савладала Кралово Поле са 3:2 у гостима, и 3:0 на домаћем терену.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Црвена звезда ће у четвртфиналу, уколико елиминише Волеј Кениц, играти против победника дуела Галатасарај Истанбул (Турска) – Гент (Белгија). Утакмице четвртфинала Купа ЦЕВ 2016. на програму су 20. и 27. јануара.

Утакмица је на програму у среду, 9. децембра у СХ ,,Вајсенштајн“ у Берну, са почетком у 19:30.

Повезане вести

Leave a Comment