Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда игра у Великој Плани за јесење почасти

Рукометаши Црвене звезде затварају јесењи део сезоне гостовањем у Великој Плани, где ће се у петак 11. децембра састати са Моравом у 12. колу Супер лиге Србије. Меч почиње у 19 часова.

Серијом од четири узастопна тријумфа у Супер лиги Србије црвено-бели су направили велики корак ка пласману у плеј-оф, јер тренутно воде на табели са 19 освојених бодова, на корак су од јесењих почасти и имају залиху од седам бодова у односу на петопласирани Пожаревац, који је тренутно први испод црте.

Одличном партијом у дербију против Металопластике, екипа Ненада Перуничића остварила је вођство од шест голова разлике, али је дозволила противнику да се врати у игру. Ипак, у самом финишу тим је и без свог учитеља, који је морао на трибине због црвеног картона, успео да задржи хладнокрвност и головима Дејана Бабића и Ненада Мандића слави у још једном дербију против екипа из врха табеле. Голман Дејан Златановић још једном је имао свој дан и знатно допринео тријумфу, а поред Бабића и Мандића стандардно добре партије у новом тријумфалном низу имали су Александар Драгутиновић, Никола Дамњановић, капитен Дарко Тодоровић и Урош Радосављевић. Драгутиновић је са 58 голова тренутно шести стрелац лиге, док је Мандић са 55 погодака на осмој позицији. Пред захукталом Перуновом четом је још један изазов и уколико га успешно савладају отићи ће на одмор са апсолутним задовољством и првом позицијом на табели.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12289716_677284082408500_3666560399472284714_n

Лидер шампионата је у првом делу Супер лиге забележио најубедљивију победу ове сезоне управо против Мораве, када је славио са 35:27 уз 10 погодака Младена Шотића. Црвено-бели имају максималан скор против састава из Велике Плане, јер су у сезони 2013/14 стигли до два тријумфа (27:26 и 26:23).

Морава се налази на седмом месту са девет бодова. На последње две утакмице имају поразе, али су пре тога срушили Партизан на домаћем терену резултатом 30:29 поготком Бојана Аврамовића у последњем минуту, што довољно говори о њиховој снази. Златко Ракић је најбољи стрелац екипе и 13. у лиги са 50 голова, а за њим следи Марко Јокић са 42 поготка. Узданице клуба су још Бојан Аврамовић, Петар Бугариновић, Мирко Михајловић, који заузима прво место на листи најгрубљих рукометаша са 15 искључења од два минута, шест жутих и једним црвеним картоном, иако Морава није позната као груба екипа. Затим су ту капитен Зоран Ђурковић, Борис Бојковић, Младен Радојевић, Томислав Трпковић, Лука Божанић и чувар мреже Страхиња Поповић.

Звезду чека још једна рововска борба. Нигде није лако победити на гостовању, али црвено-белима самопоуздање улива и чињеница да су ове сезоне једини тим без пораза на гостовањима, где су у пет мечева забележили четири победе и реми. Пожелимо да тако остане и након сусрета у Великој Плани, како би наши момци на паузу отишли гледајући све ривале са врха табеле.

                                Црвена звезда – Морава

                              12. коло Супер лиге Србије

                                Петак, 11. децембар 2015.

                          ТСЦ Велика Плана, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment