Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Нови изазов за црвено-беле у Крагујевцу

Кошаркашице Црвене звезде у суботу 12. децембра гостују против Радничког у Крагујевцу у оквиру 10. кола националног шампионата. Меч у дворани “Гордана Богојевић“ почиње у 17 часова.

Црвено-беле су у претходном колу поражене у мечу против актуелног првака, Радивој Кораћа, па желе да се на неугодном гостовању искупе и поново уђу у тријумфалну серију. Тренер нашег најтрофејнијег клуба, Драган Вуковић, на недавном представљању екипе истакао је да се клуб полако стабилизује након проблема које је имао у претходном периоду.

– Прошле сезоне смо били млади тим који се борио за опстанак. Сада смо старији годину дана. Отишла нам је једна играчица која је битна у ротацији, Јована Вучетић. Уз нека појачања, старије и искусније играчице (Снежана Чолић, Јелена Ћирић и Наташа Ковачевић), које смо довели, пробаћемо да се ове године укључимо у борбу за сам врх. Наташа је наш лидер, помаже нам својим присуством. Пробаћемо да уђемо у четири, а да не будемо баш четврти, да не би ишли на Кораћ који је у овом тренутку најбољи тим у земљи. Такође, желимо да будемо на позицији која води на завршницу купа, који се ове сезоне игра по систему 3+1. Надамо се да ћемо пред крај сезоне моћи да кажемо да смо напредовали за шест месеци, као што је било прошле године. До ове године малтене се није знало ни да постојимо, све у клубу је сада боље и то користимо на најбољи начин.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12313925_1042390809155148_1958765899701861909_n

Звезда доминира у млађим категоријама, где је првак Србије у кадетској и јуниорској конкуренцији, јер готово цео први тим чине играчице из тих узраста, а и ове сезоне су обе селекције фаворити за одбрану трофеја.

– Када су у питању младе селекције, у јуниорској мислим да неће бити никаквих проблема јер је ту практично цео први тим. У кадетској нисмо ове године направили никаква појачања, као што су урадили неки други тимови, међутим, мислим да ћемо имати довољно капацитета, јер смо уиграни, да и ту направимо добар резултат и будемо први – истакао је Драган Вуковић.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12311085_1042390525821843_607073635132494843_n

Катарина Зец је ове сезоне најбољи стрелац клуба са просеком од 12,7 поена у шампионату. Међутим, узданица црвено-белих истиче да екипа није у потпуности задовољна учинком због неких непланираних пораза на гостовањима.

– Нисмо толико задовољни сезоном, имали смо неке неочекиване поразе и надам се да ће бити боље у наставку сезоне. Ми смо најмлађа екипа, око 80 одсто тима је у кадетској и јунироској репрезентацији.

Звезда тренутно дели друго место на табели са Спартаком и Врбасом. Сва три тима имају скор 6-3, а Звезда је боља у међусобном дуелу против Врбаса, док је у Суботици поражена, тако да је Спартак тренутно успешнији, са друге стране Врбас је био убедљив против Суботичанки, тако да све екипе у кругу имају идентичан скор 1-1.

Екипи ће ово бити друго гостовање у Крагујевцу ове сезоне, јер су у 5. колу славиле против Шумадије, а сада ће одмерити снаге са Радничким, који држи 6. место са пет победа и четири пораза и у свом саставу има доминантну Бојану Стевановић, која ове сезоне бележи 18,3 поена, 6,6 скокова, 3,7 асистенција и 2,8 украдених лопти и најбоља је у екипи у све четири поменуте статистичке категорије. Запажене су и Милица Цветановић (11,9 поена, 5,3 скока) и Јелена Трифуновић (9,1 поен, 5,7 скокова, три асистенције, 2,6 украдених лопти). Уз њих већу минутажу имају Драгана Николић, Сања Димић, Душица Ђорђевић, Сара Милошевић и Марија Новак.

Раднички је попут свих клубова у лиги искуснији од Звезде и до сада има боље проценте шута са линије слободних бацања и за три поена од црвено-белих, док је београдски тим у предности у скоку, украденим лоптама, асистенцијама и мањем броју изгубљених лопти. Ривали су потпуно егал по проценту шута за два поена. Нема сумње да Александру Катанић, Наташу Ковачевић и друштво чека још један тежак меч, али уколико одиграју онако како то најбоље знају и умеју ни седми тријумф у сезони неће бити далеко.

                         Раднички – Црвена звезда

               10. коло Женске кошаркашке лиге Србије 

                         Субота, 12. децембар 2015.

      Дворана “Гордана Богојевић“ – Крагујевац, 17:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment