Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић: „Кога змија уједе, плаши се и гуштера!“

Пред последњу утакмицу ове године на стадиону „Рајко Митић“, медијима су се обратили тренер, Миодраг Божовић и фудбалер Мичел Доналд.

Божовић и Доналд су изразили наду да ће у суботу, 12. децембра, ући у историју клуба.

– Почели смо 12. јуна, скоро шест месеци траје првенство, 26 утакмица за полусезону, а раније је читаво првенство толико трајало. Тешко је сваки пут нешто рећи пред утакмицу. Имамо прилику да оборимо рекорд и уђемо у историју клуба и за нас је то важно јер када смо већ дошли у ситуацију да можемо да обарамо рекорд, онда треба то да урадимо како бисмо остали упамћени. Како бисмо то постигли, морамо да победимо Радник који је у прошлом колу победио ОФК Београд и показао да је екипа која се не сме потценити, и ми то нећемо урадити. Урадићемо све што је у нашој моћи да победимо, ако будемо концентрисани, ако будемо играли са инспирацијом која нас је красила већи број утакмица. Али кога змија уједе, плаши се и гуштера. Мислим да ће Радник бити пре свега борбен, покушаће да искористи контранападе. Браниће се. Волео бих да изaђу и да се надигравају, али тешко је са нама се надигравати. Александар Катаи је здрав и мислим да ће бити спреман за утакмицу.

Мичел Доналд је управо против Радника у Сурдулици и дебитовао за Црвену звезду, и са њом има готово беспрекоран учинак.

– Биће тешка утакмица поготово јер у овом делу сезоне терени нису најбољи. Биће важно добити што више дуела јер ће то бити пресудно за исход меча. Мислим да говорим у име свих да ћемо ићи на победу и да сви желимо да стварамо историју и да обарамо рекорде – рекао је Доналд, који је замољен да прокоментарише српску лигу и упитан зашто чешће не шутира са дистанце.

– Играо сам у више лига, наравно да се ова не може поредити са енглеском или италијанском, то и није тајна. Али, ако се не борите у свакој утакмици, можете од било кога изгубити. Што се тиче којих шутерских скилова, да бих чешће шутирао морао бих ћешће и да идем напред, али најбитније је да пре свега одрадим тимске задатке. Не знам, покушаћу више да шутирам ако ми се укаже прилика – рекао је Доналд.

– Ишао је више напред против Борца – додао је тренер Божовић, и изазвао смех присутних.

Звездин тренер је, како и сам каже, задовољан до сада учињеним.

– Издржали смо веома тешку и дугу сезону. Није било лако после Радничког из Ниша када је читав стадион викао „управа напоље“. Од тог момента смо радили cви заједно, колико нас је било, и можда нас је и та утакмица спојила. После тога смо направили све што смо направили. И много сам поносан на играче, никада са бољим људима нисам радио. Има их скоро 30, игра их 11, није лако задржати мир у екипи али играчи су били као један, и они су ме направили правим тренером – рекао је Божовић поносно.

Гроф сматра да је и утакмица против Борца донела нешто позитивно – буђење целе екипе.

– Опет не бих желео да умањим победу Борцу, већ сам им и честитао. Али, мислим да нас је судија драстично оштетио, без обзира на то што оно није смело да нам се догоди и што смо били нокаутирани. Можда нас је управо тај нокаут вратио на колосек јер смо мало били и уљуљкани и можда смо, након велике серије победа, почели да размишљамо како ћемо сваког да победимо само ако се појавимо на терену. Били смо успавани, али добро смо се пробудили.

Миодраг Божовић је мирно прихватио изречену казну која га спречава да у наредна два месеца води екипу са клупе.

– Немам коментар, казна је заслужена. Ја нисам још добио казну на папиру, тако да не знам да ли ћу седети на клупи сутра. Имамо сада такву екипу која може да добије утакмицу и без тренера. Имамо у екипи искусне и паметне играче који знају шта треба да раде – истакао је Божовић.

Повезане вести

1 comment

dejo дец 12, 2015 at 11:54

Samo napred nasa Crvena Zvezdo idemo do pobede Radnika na nasem stadionu

Reply

Leave a Comment