Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокеј: Црвено-бели поражени на гостовању против Медвешчака

Хокејаши Црвене звезде забележили су други узастопни пораз у Сло хокеј лиги. Црвено-бели су у среду поражени на гостовању против другог тима Медвешчака резултатом 3:5 (2:1, 1:1, 0:3).

Екипа Ненада Милинковића посустала је у последња четири минута, када у Загрепчани постигли два гола и стигли до прве победе ове сезоне у шестој утакмици. Звезда је мало пала након одличних резултата, па је остала на трећој позицији са бодом мање од водећег Триглава.

Већ на почетку другог минута игре Медведи су повели голом Тина Ковачека на асистенцију Дамира Буковића. Други део прве трећине у потпуности је припао гостима из Београда, који су преокренули резултат. Најпре је Павел Поправка изједначио на 1:1 у 12. минуту својим 13. поготком у Сло хокеј лиги. Акцију су припремили Дмитриј Маркелов и Урош Бјелогрлић, а затим је Бјелогрлић погодио за вођство у 18. минуту уз помоћ Поправке и Маркелова.

Други тим Медвешчака успео је да изједначи у 32. минуту из пауер-плеја голом Ивана Јанковића на додавање Николе Сензела, али Звезда враћа предност и одлази на другу паузу са вођством од 3:2 поготком Роберта Сабадоша на асистенцију Павела Поправке у 39. минуту.

Након паузе је извршена замена голмана код Звезде. До тада одличног Петра Степановића, који је зауставио 18 од 20 удараца заменио је Арсеније Ранковић. И поред тога што је талентовани Ранковић одбранио 13 од 16 удараца у последњем периоду, ова измена није донела резултат црвено-белима, који нису били на свом нивоу, јер у последњих 20 минута нису успели да савладају Ивана Ружића.

Дамир Буковић је изједначио из пауер-плеја у 45. минуту на асистенцију Сертића, да би београдски састав посустао у самом финишу. У 57. минуту Матео Нардин погађа мрежу за вођство Медвешчака од 4:3, а коначан резултат поставио је Домен Ведлин у 59. минуту. Звезди остаје жал што није успела да баци на колена Загрепчане, који до ове утакмице нису осетили сласт победе. Занимљивост утакмице је да су тимови имали хокејаше са идентичним именом и презименом – по једног Марка Тадића на обе стране.

Медвешчак 2 – Црвена звезда 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)

Загреб – Дворана: Велесајам. Главни судија: Трпимир Пирагић (Хрватска). Помоћне судије: Вјеран Презељ и Марко Саковић (Хрватска). Шутеви на гол: Медвешчак 36, Црвена звезда 33.

Стрелци и асистенти:

1:0 Ковачек (Буковић) 1:03

1:1 Поправка (Маркелов, Бјелогрлић) 11:02

1:2 Бјелогрлић (Поправка, Маркелов) 17:36

2:2 Јанковић (Сензел) 31:22

2:3 Сабадош (Поправка) 38:16

3:3 Буковић (Сертић) 44:21

4:3 Нардин (Ведлин) 56:50

5:3 Ведлин (Јанковић) 58:29

Медвешчак 2: Леон Јинкер-Ђурић, Иван Ружић (30 одбрана), Тин Будак, Матео Нардин, Лука Микулић, Тин Ковачек, Филип Дретар, Марко Тадић, Иван Бренчун, Иван Јанковић, Домен Ведлин, Домагој Капетанић, Дамир Буковић, Домагој Кривошић, Матија Кривошић, Јан Жижановић, Марио Сертић, Алан Чавкић, Никола Сензел.

Црвена звезда: Арсеније Ранковић (13 одбрана), Петар Степановић (18 одбрана), Марко Тадић, Стефан Гачић, Петар Новаковић, Угљеша Новаковић, Доминик Црногорац, Урош Бјелогрлић, Андреј Цвик, Владимир Живић, Павел Поправка, Дмитриј Маркелов, Милош Николић, Филип Пајевић, Лука Вукићевић, Иван Анић, Божидар Игњатовић, Роберт Сабадош.

Звезди је остало да у лигашком делу групе А одигра заостале утакмице против Младости у Загребу и Медвешчака 2 у Београду. Наредну утакмицу београдски црвено-бели играју у недељу у оквиру шампионата Србије против новосадске Војводине у леденој дворани Пионир од 16 часова и 15 минута.

Повезане вести

Leave a Comment