Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Лазић: Са Мегом увек неизвесно

Кошаркаши Црвене звезде Телеком, у дербију 14.кола АБА лиге јтд, гостују екипи Мега Лекса у Сремској Митровици у понедељак од 21 сат.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након утакмице у Истанбулу, врло брзо се враћају обавезама у АБА лиги.Противник на старту другог круга лигашког такмичења је екипа Мега Лекса, тренутно четвртопласирани тим на табели.

На почетку овосезонске АБА лиге јтд, црвено-бели су у „Пиониру“ победили у врло занимљивој и неизвесној утакмици са 76:70, уз 19 поена Маика Цирбеса.

Након два и по месеца и 13 одиграних кола, двоје српских представника налази се међу четири екипе које су се одвојиле на врху табеле.

И поред бројних играчких промена између две сезоне, тим из Сремске Митровице остао је у врху регионалне лиге, а у одсуству повређеног Загорца, искочили су Луваву, Ивановић и Николић. Са друге стране, црвено-бели се налазе у серији изузетно тешких утакмица у Евро и АБА лиги. Екипа Дејана Радоњића је по повратку из Турске, наставила са тренинзима пре дуела са Мегом у понедељак.

Капитен црвено-белих Бранко Лазић истиче да су утакмице са Мега Лексом увек тешке и неизвесне.

Имали смо доста тешких утакмица у прошлости са екипом Меге. И ова ће бити тешка, посебно јер се игра на њиховом паркету у Сремској Митровици. Колико се сећам, као гости увек смо побеђивали у неколико наврата са, не више од 4-5 поена.Мега је млада, врло талентована екипа, а ми смо са друге стране у жестоком ритму и у периоду са пуно важних утакмица у Евролиги и АБА. Ипак, идемо у Митровицу да жељом да победимо и да наставимо успешан низ у регионалном такмичењу. Зато позивам и наше навијаче да дођу у великом броју у понедељак и да нам помогну да дођемо до важних бодова, рекао је капитен Лазић.

У прошлој сезони, кошаркаши Црвене звезде Телеком и Мега Лекса одиграли су неколико узбудљивих дуела.
Црвено-бели су у 4.колу регионалног такмичења, 19.октобра 2014.године, победили у дворани „Пионир“ са 93:77, док су кошаркаши Црвене звезде Телеком у Сремској Митровици у оквиру 17.кола АБА лиге 11.јануара ове године, победили као гости Мега Лекс са 77:75.

Тренер Дејан Радоњић има све више играча у саставу. Немања Дангубић се вратио након двомесечне паузе у утакмици у Истанбулу, сви остали играчи су спремни за велико искушење у регионалној лиги, пре утакмице са Бајерном која је на програму у петак од 19 сати у Београду.

Повезане вести

1 comment

pera дец 14, 2015 at 06:47

Treba dati šansu Dangubiću da odigra ozbiljniju rolu kako bi se adaptirao na tim. Ja od njega očekujem da donese kvalitet na dvojci koji je potreban s obzirom na katastrofalan učinak Tomsona. Polako se slaže tim koji dostiže kvalitet iz prošle sezone a dobitci su veliki u mladim igračima.

Reply

Leave a Comment