Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице на поправном у Купу ЦЕВ

Одбојкашице Црвене звезде дочекују екипу Волеј Кениц у реванш мечу осмине финала Купа ЦЕВ. Црвено-беле су први меч изгубиле са 3:1, па би победом од 3:0 или 3:1 избориле „златни сет“, док би победа од 3:2 или пораз било којим резултатом значио крај такмичења у Европи.

Тим из Швајцарске је од првог дуела остварио максималну победу у домаћем Купу и у добром расположењу долазе у Београд. Највише проблема у мечу одиграном у Берну Звезди је правила Бразилка Жануарио Дос Сантос (25 поена) и једна од најбитнијих ствари биће зауставити одличног коректора.

Црвено-беле нису у најбољој форми, изгубиле су последње три утакмице (НИС Спартак, Волеј Кениц, Јединство СП) и ово ће бити велики испит за екипу. Тренер Бошковић има проблема са саставом, јер повреде муче капитена Марију Пуцаревић (шака) и Бојану Миленковић (раме), па је неизвесно колико ће оне играти.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Црвена звезда ће у четвртфиналу, уколико елиминише Волеј Кениц, играти против победника дуела Галатасарај Истанбул (Турска) – Гент (Белгија). У првој утакмици, одиграној у Турској, Галатасарај је победио Гент са 3:0 (25:16, 25:22, 25:16), а реванш ће се одиграти у среду, 16. децембра од 20,30 часова у Белгији.

Утакмице четвртфинала Купа ЦЕВ 2016. на програму су 20. и 27. јануара.

Утакмица је на програму у УСЦ ,,Вождовац“, у уторак, 15. децембра са почетком у 20ч.

Повезане вести

Leave a Comment