Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Радује ме добра завршница и бодови у тешким околностима

Након тешке утакмице и победе после продужетка против Мега Лекса у Сремској Митровици резултатом 79:78, тренер шампиона АБА лиге, Дејан Радоњић, осврнуо се на проблеме у игри које је његов тим имао у сусрету 14. кола регионалног такмичења.

– Знали смо и у најави рекли да нас чека тежак меч против Меге. Већ неко време после сваког дуела у Евролиги ја се понављам, али то није без разлога. Добро смо кренули, чврстом одбраном смо правили разлику, али ствари су се промениле после повреде Симоновића. После тога је и Гудурић морао да напусти игру због лакше повреде и то нас је у значајној мери пореметило.

Чак 25 изгубљених лопти забележили су црвено-бели против Меге, 10 више од овосезонског просека, али су и поре тога некако успели да се изборе за нова два бода.

– Били смо мекани у одбрани, изгубили смо много лопти и дозволили Меги да створи разлику. Међутим, у завршници када је изгледало да домаћин контролише резултат ми смо били веома добри у одбрани и нешто прецизнији у нападу, али је било лоше селекције додавања. Ушли смо у продужетак и на крају славили. Много ме радује што смо у тешким околностима у завршници успели да будемо добри и узмемо бодове – истакао је Радоњић.

Радоњић је упитан и о тежини повреде Марка Симоновића, али за сада није познато да ли ће репрезентативац Србије бити спреман за петак и меч одлуке против Бајерна у Евролиги.

– Ништа није сломљено. Има оток, већ је снимљено, није ништа сломљено. Сваки такав детаљ довољно нас ремети, ако се зна да је Симоновић у сјајној форми и да је значајан део у нашем тиму. То додатно отежава ситуацију – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment