Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-бели у осмини финала Купа изазивача

У реванш утакмици шеснаестине финала Купа изазивача, одбојкаши Звезде су након победе од 3:1 у Израелу, дочекали Хапоел из Кфар Сабе, и победили и у другом мечу, овога пута након преокрета – 3:2 (18:25, 23:25, 25:10, 25:11, 17:15).

Црвена звезда је изгубила прва два сета, а рекло би се да је кључан поен у првом сету био онај при резултату 18:16 за госте, који је припао Израелцима након серија напада са обе стране. У другом сету, Хапоел је водио од старта, Црвена звезда је ухватила прикључак пред крај сета, али није успела да га преокрене у своју корист. У трећем сету на терену је постојао само један тим, пошто је Звезда просто „самлела“ противника, и дошла на корак од пролаза у наредну рунду Купа изазивача. Слично је било и у четвртом сету, па је Звезда оверила пласман у осмину финала. Пети сет није имао резултатски значај, али је био врло интересантан, а наша екипа је била прибранија у неизвесној завршници.

Након почетног „испитивања снага“, и игре поен за поен, гости серијом од 3:0 долазе до вођства (4:6), а +2 Хапоел је имао и на првом техничком тајм-ауту (6:8). Израелци су освојили и први поен након паузе, да би црвено-бели брзо стигли на свега поен заостатка (9:10). Ипак, уследио је пад у игри нашег тима, што су гости успели да искористе и дођу до осетне предности средином сета, па је Кобиљски био приморан да реагује тајм-аутом (9:14). Звезда везује два поена након паузе, а затим је уследила игра поен за поен, па је Хапоел са четири поена предности отишао на други технички тајм-аут (12:16). Грешком Израелаца, Црвена звезда преполовљава предност (14:16), али није успевала додатно да се приближи. Кобиљски је покушао променом техничара да размрда екипу, па је Буцуљевића заменио Никола Вељовић. При резултату 16:18, видели смо један дуг поен са прегршт добрих потеза на обе стране, али, нажалост, поен је на крају припао гостима. После овог поена, Кобиљски је још једном реаговао тајм-аутом, али је од тада све кренуло на руку Израелаца, који су стигли до шест поена предности у завршници сета (16:22). Разлика је била довољна да Хапоел мирно приведе први сет крају – 0:1 (18:25).

Црвено-бели нису добро започели други сет, па су Израелци на првом техничком тајм-ауту имали четири поена предности (4:8). Серија гостију се наставила и након паузе, па је Кобиљски био приморан да затражи предах (4:10). Поеном Благојевића, Црвена звезда је успела да преполови предност Хапоела (8:11). Наша екипа блоком долази на два поена заостатка, па је и тренер гостију, Галили, реаговао тајм-аутом (11:13). Звезда је направила две сервис грешке, али успела да освоји један поен након више напада са обе стране, и спречи госте да се поново „одвоје“ (13:15). Хапоел је са три поена вишка отишао на други технички тајм-аут, а при резултату 15:17, Стојсављевић се сјајно одбранио, али је Звезда ипак није успела да реши поен у своју корист. Тројни блок коначно доводи Звезду на поен заостатка, а Јаковљевић затим поравнава резултат (19:19). Дискутабилан поен за госте након тајм-аута Галилија, а Израелци освајају и наредна два поена (19:22). Није се предавала наша екипа, и стигла до изједначења (23:23), али су гости освојили наредна два поена и дуплирали вођство у сетовима – 0:2 (23:25).

Црвена звезда је серијом од 4:0 дошла до вођства почетком трећег сета на сервис Благојевића (5:3). Одлично је сервирао и Јаковљевић (7:4), а +3 црвено-бели су имали и на првом техничком тајм-ауту након поена Благојевића. Наставили су се одлични сервиси нашег тима и након одмора, овога пута је био сигуран Милутиновић (9:5), а предност Звезде је наставила да расте (12:6), након што је и блок Звезде поново профункционисао и уз сигурне сервисе Вељовића, па су гости затражили тајм-аут (12:6). Серија Звезде је само на кратко прекинута (14:7), а блок Милутиновић-Благојевић доноси Звезди великих +8 пред други технички тајм-аут (16:8). Одличним сервисом Јаковљевића, Звезда је стигла и до двоцифрене предности (20:10), а Немања је остао на сервису до краја сета – 1:2 (25:10).

Почетак четвртог сета обележио је поново један дуг поен након неколико прелепих потеза са обе стране, а припао је нашем тиму (3:1). Након тога разиграо се наш блок – два пута тројни, између та два поена, Милутиновић је такође био сигуран у блоку после одличних одбрана Мунћана и Стојсављевића. Наставио је да бриљира наш тим, Мунћан је остао на сервису до поена након првог техничког тајм-аута (9:1). Одличан у одбрани био је и Јевтић, а предност нашег тима убрзо је била двоцифрена (14:4), а ни тајм-ауту гостију није пореметио нашу екипу, која је дошла до +11 пред одлазак на други технички тајм-аут (16:5). Гости нису имали решење за Звездин блок, предност је наставила да расте (23:10), а Звезда је недуго затим привела овај сет крају, и оверила пласман у осмину финала Купа изазивача – 2:2 (25:11).

У петом сету, иако без резултатског значаја, водила се велика борба, а гости су имали поен предности приликом промене страна (7:8). Игра поен за поен је настављена, а гости стижу до +2 пред саму завршницу мечу (10:12). Шкрбић одличним сервисом доноси изједначење (13:13). Звезда је спасила меч лопту, а убрзо и сама дошла до исте. Одбранили су гости ову, али следећу нису пошто Гмитровићев смеч гости нису успели да укроте – 3:2 (17:15).

Александар Благојевић је бриљирао са 30 постигнутих поена, док је Немања Јаковљевић постигао 21 поен. Као и у првом мечу, код гостију је најефикаснији био Деваш, овај пут са 19 поена.

Црвено-бели су на тај начин обезбедили учешће међу шеснаест најбољих, а противник у осмини финала (20. и 27. јануар) биће бољи из меча Араго Сет – Амштетен, а Французи су у Аустрији тријумфовали у првом мечу (3:0), а реванш меч је на програму вечерас.

Браво, момци!

Црвена звезда – Хапоел Кфар Саба 3:2 (18:25, 23:25, 25:10, 25:11, 17:15)
Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 350. Судије: Кирил Нестеренко (русија) и Алиаксандр Судзјев (Белорусија). Трајање меча: 116 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Шкрбић 6, Гмитровић 3, Милутиновић 12, Јаковљевић 21, Стојсављевић 11, Мунћан 5, Благојевић 30, Вељовић 2, Буцуљевић. Тренер: Драган Кобиљски.
ХАПОЕЛ: Гуревич (либеро 2), Шарони, Шварц-Шамоел (либеро 1), Молчо, Биран, Бар Нецер, Појлов 6, Бен Гал 13, Москера Паредес 10, Деваш 19, Кабрера Арнада 10, Булкин 3. Тренер: Гал Галили.

Повезане вести

Leave a Comment