Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле против Бора отварају кошаркашко вече у Пиониру

Црвено-беле су поново у серији победа, а пред утакмицу против Бора, која се игра у петак 18. децембра од 16 часова у хали Пионир важе за апсолутног фаворита.

Ово ће бити већ трећа утакмица за само седам дана за кошаркашице Црвене звезде и прилика да се забележи трећи узастопни тријумф, јер Бор у досадашњем току шампионата нема победу и налази се на последњем месту на табели. Утакмица ће бити одиграна у мало другачијем амбијенту него иначе. Црвено-беле ће, за разлику од Баскет ситија, у Пиониру играти први пут после много времена, а очекује се и већа подршка са трибина него иначе, обзиром да ће након овог меча снаге одмерити Звездини и Бајернови кошаркаши у директном дуелу за пласман у Топ 16 фазу Евролиге.

Обзиром да Звезда ове сезоне има више играчица на које може да се ослони и да је у процесу стварања тима за повратак на сам врх српске женске кошарке, може се очекивати да поново већу минутажу добију најмлађе кошаркашице, као што је то било на старту такмичења. Милица Бојовић и Снежана Чолић у последње време пружају велики допринос игри екипе у нападу, тако да поред стандардно опасних стрелаца Снежане Богићевић, Катарине Зец, Александре Катанић и Мине Ђорђевић, екипа додатно добија на убојитости у нападу, али ће морати још да се усаврши шут, како би се клуб у најскорије време ухватио у коштац са актуелним прваком, екипом Радивоја Кораћа. Тренер Вуковић у сваком случају на овом мечу има могућност да испроба многе своје замисли, тако да може пружити прилику најбољем саставу, равномерно распоредити минутажу или указати већу прилику младим кошаркашицама које суверено држе прво место у кадетској лиги, у исто време чине минимум половину, а често и већину у сениорском саставу.

Катарина Зец је и даље најбољи стрелац екипе са 12,2 поена, а прате је Снежана Богићевић (11,9 поена), Александра Катанић (10,1) и Мина Ђорђевић (9,5). Мина има највећи индекс у екипи (13,9), најбољи је блокер (0,82) и скакач тима са 6,7 ухваћених лопти по утакмици, док је капитен Александра Катанић најбољи асистент екипе са просечно четири успешна додавања, а Снежана Чолић има највећи просек украдених лопти од 2,25 по мечу.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12241278_1044191792308383_2870825895420079319_n

Утакмицом против Бора почиње други круг лигашког дела првенства, а на старту такмичења пре нешто више од два месеца, Црвена звезда је убедљиво славила на гостовању у Бору резултатом 94:32 и тако најавила много бољу сезону ношена великом подршком својих навијача из Бора. На овој утакмици је било 1.500 гледалаца, што је највећи број посетилаца на неком Звездином мечу ове сезоне и стварно ће бити права штета уколико Бор на крају сезоне испадне у нижи ранг. Била је то и најубедљивија победа црвено-белих ове сезоне, а чак пет кошаркашица је завршило сусрет са двоцифреним бројем поена. Снежана Богићевић и Милица Бојовић су убациле по 15, Катарина Зец 14, Невена Наумчев 11, а Мина Ђорђевић 10. Након утакмице против Бора, екипу Црвене звезде очекује мали предах, а затим и последњи такмичарски сусрет у овој години и то гостовање у Врбасу, са којим екипа тренутно дели другу позицију на табели са учинком од по осам победа и три пораза. Наравно и кадетски састав ће у међувремену одиграти последњу утакмицу у 2015. години против Шапца на домаћем терену.

Екипа Бора нема довољно снажан састав да може да се ухвати у коштац са већином противника, али зато у својим редовима има једну одличну кошаркашицу, која доминира на индивидуалним статистичким листама. У питању је 21-годишња Јелена Никпаљевић, које са просеком од 25,3 поена, 7,1 скока, четири украдене лопте и 2,3 асистенције има доминантну улогу у екипи. Осим ње запажен учинак има још само Александра Пиљевић (10,4 поена, 7,7 скокова), тако да ће Бор морати да тражи појачања у паузи уколико процени да може до опстанка, јер су тренутно у незавидној ситуацији.

Навијачи који одлуче да раније дођу у Пионир и бодрењем помогну Звездиним кошаркашицама да стигну до нове победе у првенству сигурно се неће покајати. Моћи ће да уживају у бравурама најталентованије и најмлађе екипе у лиги, и у сјајном расположењу дочекају одлучујући сусрет црвено-белих кошаркаша за пласман у Топ 16 фазу против Бајерна.

                                  Црвена звезда – Бор

                  12. коло Женске кошаркашке лиге Србије

                              Петак, 18. децембар 2015.

                       Хала Пионир – Београд, 16:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment