Moja Crvena Zvezda
ВажноИсторијаНајновијеФудбал

Времеплов: Тријумф у четвртфиналу Купа 1985. против вечитог ривала

Црвена звезда је 13. марта 1985. године у четвртфиналу Купа Југославије савладала Партизан резултатом 2:0 и наставила пут ка трофеју у најмасовнијем такмичењу.

Црвено-бели су раније у шеснаестини финала елиминисали Челик (1:0) у Београду голом Халиловића у 23. минуту из пенала, а у осмини финала Вардар (4:2) у Скопљу са по два поготка Рајка Јањанина и Милка Ђуровског.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzimage

У четвртфиналном сусрету, против вечитог ривала, чета Гојка Зеца повела је већ у 15. минуту. Митар Мркела је упутио одличан центаршут са леве стране, ударац главом Сулејмана Халиловића најпре је одбранио Фахрудин Омеровић, али на одбијену лопту Звездин центарфор муњевито реагује и тресе мрежу за вођство од 1:0.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzimage

Све дилеме око победника и пролаза у полуфинале Црвена звезда је решила пред сам финиш. Милко Ђуровски је у контри упослио Митра Мркелу, који је ушао у шеснаестерац, где га Омеровић руши у ситуацији један на један. Арбитар из Сарајева показао је на белу тачку, а сигуран извођач најстроже казне био је Милко Ђуровски који поставља коначних 2:0 у 81. минуту.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzimage

Партизан – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Београд, 13. март 1985. Стадион: ЈНА. Гледалаца: 48.000. Судија: Чолић (Сарајево). Стрелци: Халиловић у 15. и М. Ђуровски у 81. минуту из једанаестерца.

Партизан: Фахрудин Омеровић, Никола Марјановић, Слободан Ројевић, Миодраг Јешић, Јовица Колб (Адмир Смајић), Љубомир Радановић, Небојша Вучићевић, Звонко Живковић, Драган Манце (Звонко Варга), Зоран Димитријевић, Милоња Ђукић. Тренер: Ненад Бјековић.

Црвена звезда: Живан Љуковчан, Миодраг Кривокапић, Милан Јанковић, Драган Милетовић, Марко Елснер, Ђорђе Миловановић, Јовица Николић, Бошко Ђуровски, Милко Ђуровски (Златко Крџевић), Сулејман Халиловић, Митар Мркела (Недељко Милосављевић). Тренер: Гојко Зец.

Повезане вести

3 comments

Mladen 7777 мар 13, 2017 at 17:40

To je bio fudbal.
Pogledacu utakmicu na internetu.
Zvezda je ime Sampiona…

Reply
dusan мар 13, 2016 at 21:13

secam se ove utakmice. otresli smo ih lagano. trebalo je pet da bude.

Reply
SVE PJANO21 мар 13, 2016 at 03:53

Kakva je golmančina bio Živan Ljukovčan! Ali znao je i on nekad da usere, al sam ga voleo!

Reply

Leave a Comment