Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Клек Србијашуме

Одбојкаши Звезде су успели да се пласирају у осмину финала Купа изазивача, елиминисавши израелски Хапоел из шеснаестине финала, али немају времена за одмор, пошто их већ у петак очекује меч у оквиру домаћег првенства, а противник је екипа Клека.

Клек Србијашуме је тим основан 1957. године, а може се похвалити и једном титулом шампиона Југославије, коју је освојио 1972. године, када се такмичио под именом ГИК Банат. Ово име носио је до 2010. године, када је променио име у садашње, а у сезони 2011/12. вратио се после дугог низа година у друштво најбољих, али се ту задржао само једну сезону. Прошле сезоне су освојили друго место у Првој лиги Србије, што им је омогућило учешће у баражу за улазак у елитни ранг. У досадашњих осам кола, остварили су скор од три победе и пет пораза (девет бодова), с тим што су везали четири узастопна пораза. У Купу Србије су елиминисани управо од наше екипе, која их је победила максималним резултатом.

Црвена звезда је са друге стране у серији од седам узастопних победа, и сигурно је фаворит у сутрашњем мечу. Техничар наше екипе, Никола Вељовић, очекује тријумф и истиче тежак ритам утакмица у коме се налази наша екипа:

„Мислим да смо фаворити у овој утакмици. Играли смо са њима ове сезоне у Купу и победили смо их 3:0, па очекујем да ћемо и у петак славити. Надам се да се нећемо пуно „истрошити“, јер нас чекају две утакмице у четвртфиналу Купа Србије против Ниша. Не потцењујемо противника, очекујемо победу, одиграћемо најбоље што можемо и желимо да проведемо што мање времена на терену. Распоред утакмица је веома згуснут, али се боримо. Ускоро ће доћи пауза од двадесетак дана и тада ћемо се мало одморити“, изјавио је Вељовић за званични сајт нашег одбојкашког клуба.

Надамо се да ће црвено-бели наставити са серијом победа и завршити тријумфално први део регуларног дела сезоне. Њихова утакмица се преклапа са једном од најважнијих утакмица кошаркаша Црвене звезде ове сезоне, па је тешко очекивати да ће имати подршку, с обзиром да су њихови мечеви и генерално слабо посећени. У сваком случају, позваћемо навијаче да дођу, и помогну тиму да стигне до нове победе.

Идемо до нове победе!

IX коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Клек Србијашуме,

Дворана: УСЦ „Вождовац“, петак 18. 12. 2015. године, 20h

Повезане вести

Leave a Comment