Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јовановић: Показали смо да смо за велика дела, нама су победе лек, као и навијачима

Звездином стандардном штоперу Вукашину Јовановићу 2015. година била је изузетно успешна. Потпуно се играчки афирмисао, са омладинском селекцијом Србије постао првак света на Новом Зеланду, а усталио се и у црвено-белом дресу одигравши 23 утакмице у свим такмичењима уз два поготка у тек завршеној полусезони.

– Друга половина 2016. године, од маја, августа, јуна, јула ми је стварно кренула феноменално у фудбалској каријери. Ушао сам у историју са својом домовином, земљом у којој сам одрастао, земљом коју највише волим и ушао сам у историју са својим клубом, у ком сам одрастао, постао играч, човек и све оно што носи професионална каријера једног фудбалера, тако да сам јако срећан. Сјајна година за мене. Надам се да ће следећа бити још боља. Желео бих овом приликом да се захвалим и својим саиграчима и стручном штабу из репрезентације, навијачима, колегама из Фудбалског клуба Црвена звезда, навијачима Црвене звезде, јер сам јако поносан и на себе, своје саиграче и све људе који су ми помогли да направим овај успех ове године.

Готово нико није могао да претпостави да ће црвено-бели овако супериорно газити Супер лигом Србије након врло скромног почетка сезоне.

– Био је јако турбулентан почетак сезоне. Мислим да је та утакмица против Радничког из Ниша била та која нам је све преокренула ове сезоне. Јако је тешко победити у 19 утакмица у било којој лиги на свету, тако да мислим да је ово стварно велики успех и мислим да смо направили нешто чему следеће генерације треба да теже када буду улазиле у први тим, као што смо Грујић, Ристић, Јовић и ја. Мислим да је то прави пут за Звезду. Ово је један велики низ. Било је јако тешких и мучних сцена овде против Нишлија после утакмице, али мислим да нам је то некако преокренуло све и на крају смо везали 19 победа, што нико није очекивао, искрено ни ја сам, али показали смо да смо за велика дела. Притом мислим да можемо још 40-50 одсто боље, 70 одсто екипе није прошло припреме, ни ми који смо били на Новом Зеланду, ни доста играча који су дошли касније, тако да очекујем да после зимских припрема будемо још бољи и уз пар појачања мислим да у другом делу сезоне можемо да наставимо са победама. Ја се надам да можемо у целој сезони да останемо непоражени, а то би било нешто феноменално.

Златни српски омладинац није желео да се бави питањем новца, већ је истакао да ће се након одмора екипа фокусирати да настави у истом стилу, као што је било током свих ових месеци.

– Људи који су у клубу треба да размишљају о томе, наше је да размишљамо о припремама које нам долазе. Борац игра јако добро ове сезоне. Не треба да се опуштамо. Тако само можемо себи да направимо пакао. Боље да будемо сконцентрисани и затегнути, да побеђујемо што више, јер и нама су победе лек, као и навијачима, тако да очекујем и победе у другом делу – закључио је Звездин дефанзивац.

Повезане вести

1 comment

SVE PJANO21 дец 19, 2015 at 05:26

jel neko pregleda ove tekstove pre nego što ih objavite? 2016 godina???

Reply

Leave a Comment