Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвена звезда убедљива против Крагуја

Важну и очекивану победу, оствариле су одбојкашице Црвене звезде, у мечу против Крагуја резултатом 3:0, по сетовима 25:16, 25:22, 25:21.

И на овој утакмици црвено-беле су биле ослабљене, без Бојане Миленковић, док је Марија Пуцаревић помагала са клупе.

Први сет је у потпуности припао нашим одбојкашицама. Серијом блокова Весне Ђуришић, уз добре сервисе Катарине Чанак, Звезда је после 16:10, отишла на недостижних 21:10.

У завршници овог периода, тренер гошћи Цветковић, начинио је неколико измена, што ће донети пуно бољу игру Крагуја у наставку меча.

Други сет је донео нешто неизвеснију игру. Звезда је грешкама из напада помагала гошћама, али су добри сервиси враћали сигурност нашем тиму. Изабранице Александра Бошковића су константно биле на плус два и на крају су дуплирале предност.

Крагујевчанке су сјајно отвориле трећи период, повеле са 12:5, али је онда улазак Пуцаревићеве ипак донео нешто бољу игру црвено-белих.

Пратиле су је и младе Тасићева и Маринковићева, па је Звезда повела 16:14, довољно да угаси и последњу наду гошћи, да ће на овој утакмици освојити бар један сет.

Најефикасније у нашем тиму биле су Весна Ђуришић, Милица Тасић и Катарина Маринковић са по 12 освојених поена. Пратила их је Катарина Чанак са 10 поена.

Већ у уторак Црвена звезда ће поново одмерити снаге са Крагуј Волејформом, али овога пута на њиховом терену, у првом мечу четвртфинала Купа Србије.

Црвена звезда – Крагуј 3:0 (25:16, 25:22, 25:21)
Дворана: УСЦ „Вождовац” на Бањици. Гледалаца: 100. Судије: Ивана Марковић (Обреновац) и Ненад Давидовић (Београд). Трајање меча: 74 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуришић 12, Секулић 8, Чанак 10, Маринковић 12, Јакшић 2, Тасић 12, Росић (либеро), Златић (либеро), Пуцаревић 1, Радмиловић, Миленковић, Ашоња. Тренер: Александар Бошковић.
КРАГУЈ: Ђурић 2, Мачужић, Симеуновић 2, Трифуновић 9, Јовановић 1, Јекић 4, Проковић (либеро), Петронијевић 10, Павловић 7, Андрић 3, Радашиновић, Богојевић. Тренер: Ненад Цветковић.

Повезане вести

Leave a Comment