Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Звездини џудисти за викенд наступају у Голден лиги

Џудисти Црвене звезде су прошле године освојили треће место у Лиги шампиона на такмичењу у холандском Хопдорфу и тако стекли прилику да се ове године такмиче са најбољим клубовима света у Голден лиги.

Такмичење у Голден лиги ће бити одржано овог викенда у Бечу, а црвено-беле ће представљати добро познати састав, сличан оном који је и прошле сезоне направио одличан резултат у Лиги шампиона. За вицешампиона Србије ће у Бечу наступати: Марко Вукићевић и Илија Цигановић (до 66 кг), Ентони Зинг и Страхиња Бунчић (до 73 кг), Стефан Мајдов и Бојан Дошен (до 81 кг), Дмитриј Герасименко и Немања Мајдов (до 90 кг) и Абдуло Тангријев (преко 90 кг).

– Освајањем бронзе у Лиги шампиона први пут је један клуб из Србије успео да уђе у полуфинале, а затим и у борбу за медаљу. Освојена медаља је плод тимског рада. Жеља нам је да и сада изненадимо. Као и увек уверен сам да ће екипа пружити максимум на струњачи – истакао је Андрија Ђуришић, стратег Црвене звезде за клупски сајт.

Црвено-бели су прошле године у Лиги шампиона на татамију Спортског комплекса “Краљ Виљем Александер“ у холандском Хопдорфу на путу до медаље савладали Спортинг из Португала резултатом 4:1, домаћу екипу Бајстербоша за улазак у полуфинале са 5:0. У дуелу који је одлучивао ко ће се надметати за злато пред Црвеном звездом били су шампиони, екипа Фајтера из Грузије који су били бољи резултатом 5:0. Ипак, у финалу репасажа џудисти Црвене звезде славили су са 4:1 и тиме освојили бронзано одличје.

Повезане вести

Leave a Comment