Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Џудо: Повреда Герасименка избацила Звезду из борбе за медаљу у Златној лиги

Звездини џудисти овог викенда су учествовали на такмичењу осам најбољих клубова света у Златној лиги која је одржана у Бечу.

Црвено-беле су представљали: Марко Вукићевић и Илија Цигановић (до 66 кг), Ентони Зинг и Страхиња Бунчић (до 73 кг), Стефан Мајдов и Бојан Дошен (до 81 кг), Дмитриј Герасименко и Немања Мајдов (до 90 кг) и Абдуло Тангријев (преко 90 кг).

Звездаши су на почетку такмичења за ривала добили немачки Абенсберг, од кога су поражени резултатом 1:4. Једини тријумф београдском тиму у овом дуелу донео је Дмитриј Герасименко, који је у категорији до 90 килограма савладао одличног Марка Дентала. Да трећепласирани европски клуб из прошле године није био у подређеном положају у овом мечу говори и податак да је Марко Вукићевић у категорији до 66 килограма само због казне више изгубио од Грузијца Зантараје, једног од најбољих на свету. Црвено-бели су се намерили на врло снажну екипу која је у својим редовима имала светског првака, легендарног Лукаша Крпалека и Илијаса Илијадиса.

Прилику да се ипак нађу у борби за медаљу џудисти Црвене звезде имали су у репесажу против аустријских Галакси тајгерса, али су поражени резултатом 2:3. Одлично су започели овај дуел победама Марка Вукићевића и Бојана Дошена за вођство од 2:1, али је екипу задесио велики пех када се повредио Дмитриј Герасименко у наредној борби, што је био ненадокнадив губитак од кога се тим није опоравио. Тако су црвено-бели завршили свој премијерни наступ у Златној лиги.

Повезане вести

Leave a Comment