Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Куп Србије, Звезда у Крагујевцу

Одбојкашице Црвене звезде још једном ће одмерити снаге са екипом Крагуја, овог пута у четвртфиналу Купа Србије. Ово ће бити трећи дуел ове две екипе у текућој сезони, а већ у суботу ће уследити и четврти (реванш у Купу). Црвено-беле су у два дуела у првенству забележиле убедљиве победе – 3:1 и 3:0.

Екипа Крагуја нема већих успеха у домаћем Купу, а пласманом у најбољих осам испунили су свој циљ. У претходној рунди без већих проблема савладали су  екипу Београда, која наступа у Првој лиги Србије (3:0).

На другој страни, одбојкашице Црвене звезде најтрофејније су у најмасовнијем домаћем такмичењу. У богатој историји наш клуб је освојио 17 титула, а последња је била 2014, када је у финалу савладана Визура са 3:2. То је уједно и једини пехар који су црвено-беле освојиле у последње две сезоне, и јубиларно 50. издање Купа биће одлична прилика да се тај биланс поправи.

Визура је актуелни шампион, а у осталима мечевима четвртфинала састаће се: Железничар – Визура, ТЕНТ – Јединство СП, Футог – НИС Спартак.

У четвртфиналу Купа Србије играју се две утакмице. Реванш меч је на програму у суботу 26. децембра од 19,30 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду.

Пропозицијама такмичења, у случају да обе екипе остваре по једну победу, пласман у полуфинале ће изборити екипа која има бољи сет количник. Уколико је сет количник идентичан, пласман на Финални турнир ће изборити екипа која има бољи поен количник (појединачно за сваку утакмицу). У случају да је и поен количник идентичан о пласману у полуфинале ће одлучити “златни сет”.

Утакмица је на програму у хали ,,Језеро“, у уторак, 22. децембра са почетком у 20ч.

Повезане вести

Leave a Comment