Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Звезда-Крагуј, четврти пут у сезони

Одбојкашице Црвене-звезде очекује последња утакмица у 2015. години, коју ће одиграти на домаћем терену против Крагуја. Црвено-беле и Крагујевчанке састају се у оквиру реванш меча четвртфинала Купа Србије, а укупно четврти пут у сезони. Екипа тренера Бошковић у првенству је славила са 3:1 и 3:0, док је у Купу била боља са 3:1.

Крагуј ће годину завршити као деветопласирана екипа Суперлиге и са амбицијама да и следеће годину учествују у најјачем домаћем такмичењу. Иако резултати у првенству нису најбољи могући, екипа из Крагујевца одрадила је нешто бољи посао у Купу и дошла до осам најбољих.

Звезда ће 2015. завршити на петом месту Суперлиге, испала је из Купа ЦЕВ, и домаћи Куп једино је такмичење где су црвено-беле оправдале очекивања. Нешто више промена у екипи него што је то случај био у претходним сезонама, као и честе повреде утицале су на шест пораза од почетка сезона уз 10 победа.

Према пропозицијама такмичења, у случају да обе екипе остваре по једну победу, пласман у полуфинале ће изборити екипа која има бољи сет количник. Уколико је сет количник идентичан, пласман на Финални турнир ће изборити екипа која има бољи поен количник (појединачно за сваку утакмицу). У случају да је и поен количник идентичан о пласману у полуфинале ће одлучити “златни сет”. То значи да је Звезди за пролаз довољна победа било којим резултатом, као и пораз од 3:2.

Утакмица је на програму у суботу, 26. децембра са почетком у 19:30, у УСЦ ,,Вождовац“.

Повезане вести

Leave a Comment