Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Интервју са Ђорђем Стефановићем, генералним секретаром Црвене звезде

И овог пута, услед сарадње портала www.mojacrvenazvezda.net са сајтом www.RedStarBelgrade.info  имате прилику да прочитате интервју са једним од челних људи нашег клуба, генералним секретаром Ђорђем Стефановићем.

1. Господине Стефановићу, због чега сте боравили у САД и зашто сте одлучили да се вратите у Србију?

Да, био сам на студијама у Америци пуних 5 година, где сам дипломирао и специјализовао комуникације у медијима, у исто време играо сам фудбал и хокеј у НЦАА лиги. Вратио сам се зато што сам решио да одем у војску и будем са чланом породице који је тада био јако лоше.

2. Господине Стефановићу, дошли сте на изутено одговорну и високу функцију у Црвеној звезди, које референце су вас препоручиле? Велики поздрав и пуно успеха вам желим са Звездом.

Образовање:    Универзитет Света Марија – Минеаполис/Винона, Минесота,
Висока стручна спрема
MBA из маркетинга, Kurt Bosch Institue, Sion, Switzerland

Пословна каријера:    Август 2009. до данас Пословни директор ФК Црвена звезда
Децембар 2005. – август 2009. директор и један од оснивача дневних новина „PRESS“, Председник УО спортског центра Милан Гале Мушкатировић, члан УО ВСС и ВСЦГ, члан извршног одбора ЕП 2006 у ватерполу
Јун 2004. – децембар 2006. Директор СЦ БАЊИЦА
Мај 2002. – јун 2004. Директор компаније “SPORT MEDIA”
Јун 1999. – мај 2002. Директор маркетинга РТВ БК Телеком, Београд

У Звезди сам већ две и по године, био сам врхунски спортиста, а остварио сам се кроз Ватерполо савез Србије, некад Југославије И СЦГ као спортски радник! У међувремену сам магистрирао економију на Институту Курт Бош, у Сиону!

3. Када сте господине Стефановићу постали навијач Црвене звезде и који вам је најдражи моменат у њеној историји који сте доживели? Поздрав

Отац ме је одвео на утакмицу ФКЦЗ – Херта Берлин, 1979., велика гужва, ма спектакл!  Сјајна генерација Пижона, Шелета, Дулета, Јеликића, Јуришића, старог Дике. Имао сам 6 година, а најдраже од свега ми је било што ме је у оној гужви нашао, јер сам се на полувремену изгубио. Тада није било седења већ сви стоје, 100.000 људи.

4. Навијачи Црвене звезде махом нису задовољни радом спортског директора. Једном приликом је била анкета на форуму и преко 90% навијача није задовољно Иваном Аџићем на тако одговорном месту. Делије су такође на почетку прошлог првенства тражиле његову оставку. Да ли сте свесни незадовољства навијача Ивановим радом и како гледате на то?

Ја сам навијaч и свестан сам мишљења навијача и мени је лично оно јако битно, али исто тако сматрам да то мишљење у овом случају  није оправдано, јер, нажалост, већина навијача као да је заборавила где је клуб био, те да смо имали 6 играча под уговором 2009. Ово је солидна екипа узевши у обзир колико је мало плаћена. Е сад, да ли се то неком свиђа што не можемо да имамо врхунски плаћену екипу због намиривања мноштва цехова које смо затекли, то је друга прича!

5. На анкети  са питањем „да ли сте задовољни радом управе
17,3% одговорило је са „да, задовољан сам“,
49,6% са „делимично сам задовољан“ а
33,1% одговорило је са „нисам задовољан“.
Главне замерке које се износе су свакако: Иван Аџић на месту спортског директора и нетранспарентност па онда вероватно пост што се тиче трофеја. Да ли сте свесни тих чињеница и шта ћете учинити да промените мишљење звездашког јавног мњења

Опет понављам – свако има право да формира свој суд, али искрен да будем не окрећем се за интернет критизерима који своје фрустрације искаљују агресивном негативношћу према клубу за који кажу да га воле.
Па како нисмо транспарентни?! Имате наш ревизорски извештај окачен на сајт АПР где све лепо пише, прошло је мноштво контрола, радимо не годишње, већ шестомесечне пресеке стања са овлашћеним ревизорима. Сада смо урадили дугогодишњи план ревитализације клуба са Делтом! У сарадњи са Гаспромом поставили смо новог финасијског директора! Па о Звезди се толико зна и о нашем дугу се пише сваки дан као да је то једина тема у држави. И сада ми који брљотине бришемо – ми не ваљамо појединцима. То је њихово право, али ми клуб сигурно нећемо оставити да  га наши наследници нађу у стању у коме смо га ми затекли! Далеко смо још од мирне луке и бура свима нама тек престоји јер надолази други талас озбиљне глобалне економске кризе!

6. Недавно смо сазнали да је на састанку европске клупске асоцијације Црвену звезду престављао Ден Тана, њен бивши председник. Која је конкретно улога Добривоја Танасијевића у Црвеној звезди и да ли мислите да он обавља добар посао?

Дан Тана је човек са много веза у УЕФА, тамо је 40 година, желимо да наше кадрове уз њега укључимо у те форуме и полако преузмемо контакте. То што сада ради, ради добро!

7. Шта конкретно Црвена звезда очекује од ове асоцијације и чланства у њој? А можда је боље питање да ли Звезду ова асоцијација уопште занима јер је помало чудно да је не представља нико из садашње клупске гарнитуре?

Нас асоцијација занима, али у свим светским организацијама и сам сам члан неколико, у сфери маркетинга и медија, у форуме се улази постепено, једноставно постоји један одређени начин како се постаје пуноправан и пуноважан члан!

8. Која је улога господина Антонијевића и Лабуса у клубу? Саветници су помало магловите функције и ја, као навијач Звезде, уопште нисам убеђен да они зарађују своју плату.

Само један од саветника је запослен у клубу и саветници су избор првог човека клуба. То је његово право, Антонијевић брине о свему што је неопходно за координацију између управе и тима уз сарадњу са портпаролом око медија, док Лабус волонтерски координира део маркетиншких акција. Звезда је сувише сложена машинерија у коју дневно стиже хиљаде факсова са разним захтевима: од донација, пријатељских утакмица, менаџера, понуда за сарадњу, обилазака музеја, итд. Верујте да због смањења трошкова имамо мање људи него што би клуб ове величине требао да има, тако да сигурно једна саветничка плата није много!

9. Која је улога господина Весића у клубу?

Члан УО!

10. Како се у клубу гледа на повратак Владимира Југовића пошто је то једна од највећих жеља навијача Црвене звезде? Да ли постоје шансе за тако нешто, односно да ли евентуални повратак зависи од њега или Црвене звезде? Роби, Југа, Маре, Горан, Лука – Баријевска генерација. Лепо би деловало са овим именима зар не?

Југа је наш друг, сигурно велико име у историји ФКЦЗ, понуђена му је сарадња и он је на неки начин и даље је често у клубу, али је одлучио да се бави приватним послом. Често је на стадиону и ту је увек добродошао!

11. Да ли је Горан Василијевић једини кандидат за директора омладинске школе (ако није, ко су остали) и које референце су потребне за постављање на тако одговорно место?

Није једини кандидат нити ће бити директор школе, потпуна дезинформација! Василијевић је посвећен клубу и ради добар посао као заменик спортског директора и сматрамо да нема потребе да мењамо.

12. Која је улога господина познатијег по имену Стева Мајами пошто је често виђен у клубу, а фудбалском чаршијом круже разне приче?

Чаршија! Ја познајем Стевана Миковића и човек је власник ресторана у изнајмљеном простору на нашем стадиону! Такође се бави менаџерским послом. За Звезду има исти третман као и остали менаџери који су на стадиону сваки дан. Звезда није измислила менаџере него ФИФА, тако да смо упућени једни на друге. Председник овог клуба је Владан Лукић и он, као и управни одбор, одлучује о свакој појединости, урађен је велики посао око уређења односа на релацији клуб-менаџери, тако да је Звезда власник својих играча. Звездом управља легитимно изабрани УО, а не никакви центри моћи са стране, и нека сваком ко то не жели да чује буде јасно да полупразне приче само штете клубу у ово тешко време.

13. Уговор са Гаспромом је подразумевао и улагање у омладинску школу. Да ли је уговор почео да се спроводи и на који начин су до сада добијена средства уложена?

Зар се не види? 30 утакмица смо добили за редом, први смо у свим категоријама, 11 играча је дебитовало за први тим у две и по године, прошле године смо били најбољи у 7 од 9 категорија, жене су нам прве, Сопот је први са убедљиво најмлађом екипом у Српској лиги. Цела управа са свим тренерима гледа сваку утакмицу млађих категорија, урадили смо свлачионице после 30 година, купили нове електронске справе да се модернизује рад, итд.

14. Људи из клуба већ дуже времена тврде да је контакт са оперативцима ФСС-а на дневном нивоу одличан, за разлику од оног са председником Савеза. У чему се све огледа сарадња једног прволигашког клуба и националног савеза?

Ми имамо преко 250 играча у клубу, па замислите колика је онда дневна оператива. Колико само утакмица одиграмо током једне недеље, треба их организовати, а то мораш да радиш са кровном организацијом. Искључиво преко ФСС се комуницира са УЕФА!

15. Да ли предузимате (као клуб) неке кораке да се ојача утицај Црвене звезде у ФСС и које?

Избори у савезу иду средином наредне године и у новоизабране органе делегираћемо нове кадрове из наших редова. За сад ћемо попунити нека упражњена места новим људима.

16. Која је улога Бранимира Бабарогића и да ли сте у клубу задовољни његовим радом?

За сада је ту!

17. Да ли можете да нам објасните због чега је Звездина иницијатива (побољшање лиге) одбијена од стране ФСС и свих клубова ЈСЛ осим Јавора (ако се не варам) да би се затим велики део тих предлога прихватио и представио у јавности као решења која је понудио сам ФСС ?!

Одговор треба тражити и у медијима који су годинима мач савеза, битно је да се на крају Звездина иницијатива показала као исправна и да баш није без одјека оно што Звезда каже и ради! Ми то гледамо као на нашу борбу за бољи фудбал и нећемо одустати од указивања на проблеме!

18. Како Црвена звезда гледа на ограничење броја странаца? Да ли ћете се борити против тог сулудог правила и какве су шансе да се изборите пошто Црвена звезда има уску сарадњу са Фламенгом, то правило умногоме спутава овакво пословање?

Није добро да се ограничава квалитет. Нећемо сигурно бити конкурентни екипама у Европи које имају по десет и више странаца. Тренутно нема довољно квалитетних домаћих играча за сталну попуну екипе, а младима треба времена. Лоше правило, јер не постоји бољи модус од напредовања за младог играча од тренирања и играња у екипи која има константан квалитет.

19. Да ли је решено ко је власник стадиона и осталих некретнина?

ФКЦЗ је власник стадиона и укњижену имовину је ова управа унела у клупске књиге и проценила исту на 30 милиона евра и платила порез на ту имовину, проценитељ је била светска кућа „King Sturg“, 16% земље је у власништву Републике Србије, а ФКЦЗ је трајни корисник!

20. Када почиње реконструкција Маракане према португалском пројекту који је представљен на прослави 19 година Барија? Шта кочи почетак реконструкције?

Доста тога је урађено, прича се са инвеститорима, раде се неопходни папири, И очекујем да најкасније за 2 године почну радови! За сада имамо подршку града и Републике.


21. Да ли се у клубу размишља да се, док не дође до велике реконструкције, нешто уради по питању срамног изгледа околине стадиона. Ово нарочито мислим на део испред северне и источне трибине.

Неко минимално уређење се планира како би се постигла боља функционалност, међутим, понављам, имамо већих проблема и приоритета у овом тренутку од грађевинских подухвата. Ево, само овај месец смо платили преко 0,5 милиона евра грађевинске подухвате из претходних година, које су извршили а нису платили, путем судске принуде! Исто смо учинили када смо нашли блокиран рачун за радове на главном и помоћном терену, укупно 1,4 милиона евра, па 600.000 евра за ложу и галерију на западној трибини и мноштво других ствари. Овде се годинама радило и сликало за медије али се није плаћало, ми смо свесно преузели тај крст и трудимо се да се изборимо са тим нагомиланим потраживањима. За сада иде добро.

22. Да ли је УЕФА до сада поставила неки рок до када ће да толерише све неправилности које Маракана има? На пример, лоше осветљење, непостојање топле везе на релацији свлачионице-терен, то што је терен од свлачионица удаљен више од 100 метара, чињеницу да новинарима није омогућен директан приступ свлачионицама са стадиона већ морају да излазе (уколико не рачунамо могућност да се алпинистичком опремом спуштају кроз тунеле западне трибине  .

Наша Маракана је лепотица, за мноштво стадиона које сам виђао у Европи, па чак и у Европској унији! Ми одлично организујемо утакмице и немамо често примедбе по тим питањима од УЕФА, репарација осветљења ће почети на пролеце, потписан је директан уговор са Џенерал електриком без посредника.

23. Шта се дешава са новим семафором, зашто још увек није постављен и када ће бити?

За месец дана ће се извршити репарација старог и додавање новог на југу и малог (страјп/трака) на западу.

24. Чему служи стадион Обилића? Да ли Црвена звезда плаћа изнајмљивање и колико?

Не плаћамо ништа, то је била добра идеја, која није спроведена кроз органе ФК Обилић, за сада мирује тај споразум!

25. Какву сарадњу Црвена звезда има са Ранком Стојићем и да ли је досадашње пословање са њим Звезди донело добит која би била разлог за наставак сарадње? Да ли му је Црвена звезда дужна новац и колики је проценат од следећег трансфера Андрије Калуђеровића који остаје Црвеној звезди?

Ранко је несумњиво способан менаџер, који је у прошлости доста радио са претходним управама, Звезда му није дужна новац за играче које је ова управа довела, и не дугује се динар један за Калуђеровића, који је већински Звездин играч, као ни за Димитријевића! Понављам обојица су играчи над којима Звезда има апсолутна права!

26. Пошто смо на нету читали некакве извјештаје за 2010. и било је расправа на ту тему, можете ли одговорити колико је плаћен Калуђеровић, и колико се за њега тренутно дугује Стојићу односно ФК Рад? Хвала унапријед на одговорима.

Већ сам дао одговор на ово питање кроз претходно.

27. Да ли ће Црвена звезда имати проценат од будућег трансфера Уроша Ћосића?

Преговарамо са ЦСКА! Штета што је тако млад отишао, мали је велики Звездаш и добар момак!

28. Да ли смо имали проценат од трансфера Луковића у Зенит и колико и да ли постоје наши бивши фудбалери чији будући трансфери могу донети Звезди проценат од продаје?

Да, и постоји тако нешто што је ФИФА прописала и зову се средства солидарности, углавном то су мале цифре, јер се 5% од трансфера дели на све клубове у којима је играч играо и то правило важи ако играч у иностранству мења федерацију!

29. Докле се стигло у финансијском погледу са трансферима Паркера и Кастиља?

Стигли смо са њиховим менаџером Несторовићем на суд! И поднели смо кривичну пријаву против истог због фалш чека!


30. Колико новца Звезди дугују други клубови и која је динамика плаћања коју очекујете? Са којим клубом тренутно имате највише проблема?

Коџаели, па Сантандер, па Ланс, па Осасуна. Углавном све смо наплатили и осим Коџаелија, који је побегао у аматерски ранг и дугује нам 800.000 еура за трансфере (тај случај је на CAS-у у Лозани), све остало очекујем да наплатимо до краја године. Све у свему око 1.5 милиона еура.

31. Да ли је Милан Вилотић кажњен због кршења клупске дисциплине на припремама, а ако није зашто није?

Нема веће казне од одузимања капитенске траке. Ипак је то породични проблем нас у Звезди и нека тако и остане!

32. Г-дине Стефановићу, када ће чланови клуба, по свим питањима, имати већа сазнања из клуба него када нису били чланови? Конкетно у дијелу чланстава, изузев правилника на званичном сајту, чланови клуба уопште нису информисани. Рецимо, у Р. Српској не знамо колико чланова од укупног броја (а и тај податак не постоји званично) је из Р.Српске јер од тога зависи и број представника у Скупштини.

33. Када је клуб почињао кампању којом би се привукло чланство, једно од обећања је било да ће се чланови (њихови представници) окупљати најмање једном годишње и да ће им тада руководство бити на располагању. Треба ли рећи да од овог обећања ништа није било.

Одговор на 32. И 33. питање:
Како није било? Када сте били ближе клубу него сада! Одговорићу ти као неко ко гледа Звезду 32 године, НИКАДА! Дато нам је право гласа, има ли већег права као навијачу од тога? Процес учлањавања још траје и када се он заврши, а завршава се пред сазивање изборне скупштине, урадиће се пресек броја чланова! Чини ми се да ти и твоји другари нисте ишчитали статут и да још нисте формирали клуб навијача који би требао да да представнике за изборну скупштину!

34. Колики је био буџет Црвене звезде за претходне две сезоне, а колики за ову?

Затекли смо буџет који је износи скоро 16 милиона евра годишње, а он је сада сведен на око 10 милиона.

35. Колико износи највећа плата у играчком кадру Црвене звезде?

Велика у односу на време у коме живимо, мала у односу на остале клубове у региону, па и неке код нас у земљи!

36. Колико играчи који су на платном списку, а не играју, оптерећују буџет Црвене звезде и да ли се ради на њиховој продаји односно раскидању уговора?

Овог лета је отишао велики број таквих играча. Сваки трошак оптерећује!

37. Колики дуг је актуелна управа Црвене звезде наследила(не мора прецизно, може и оквирно) јер никада у јавност није изађено са коначном цифром, увек су у питању била нагађања? Мислим да навијачи Црвене звезде заслужују да знају овај податак.

Више од 30 милиона евра. Још пристижу цехови.

38. Да ли у укупан дуг рачунате и 4 милиона евра које је Марко Мишковић положио у, чини ми се, Комерцијалној банци као гаранцију за Звездин кредит?

Лоша информација!

36. Колики део укупног дуга потражују банке, колики бивши играчи, колики чланови бивше управе, а колики добављачи по основу разних услуга?

Па, све које сте навели чине 100% Звездиног дуга, успели смо да већински део потраживања пребацимо у банке, и, као што рекох, део обавеза репрограмирамо да зауставимо негативно пословање и константан притисак на ликвидност од стране извршних судских решења од стране повериоца и добављача који нису били плаћани! Ми смо највеће спорове исплатили, са преко 250 спорова смањили смо листу на четрдесетак, остало смо се поравнали и исплатили, исто је и са играчима менаџерима и тренерима, којима смо у последње 2 године исплатили преко 5 милиона евра! И њих је остало двадесетак! Чланови бивше управе чекају то што су позајмили док не будемо ликвидни!

39. Сваког марта/априла спортске новине пуне своје стране натписима да је Звездино лиценцирање за европско такмичење угрожено. Можете ли нам рећи због којих бивших играча/тренера/руководилаца навијачи Звезде још морају да стрепе?

Ми никад не стрепимо, а новинари се понављају! Морају да пишу! Звезда продаје новине више од свих!

40. Да ли постоје лица која су Црвеној звезди позајмљивала новац под камату, да ли је то неко од бивших челника и ко? Да ли је неко од тих људи опростио дуговања и ко?

Не! То је бесмилица и обична кафанска прича!


41. Првих 18 месеци управа ФКЦЗ причала је о смањењу дуга. Да ли се дуг Црвене звезде смањује и даље?  Ако се смањује, можете ли нам објаснити на који начин обзиром да од Европе годинама нема ништа, а не сећамо се када је Звезда обавила неки заиста велики трансфер? Трансфер од 1,5 милиона навијачи Звезде не рачунају као велики, чисто да
разјаснимо.

Лекић, Савић, Исах, Нинков, Јевтић, Трифуновић, Газпром итд.

42. Када мислите да нам објавите висину дуга Црвене звезде? Постоје чаршијске приче које говоре о томе како је исти сада преко 35 милиона евра, да ли је то истина?

Будимо озбиљни манимо се чаршије, мислим да сам одговорио на то питање.

43. Да ли од доласка ове управе Црвена звезда има позитиван или негативан салдо?

Позитиван.

44. Да ли је наша Звезда у овом моменту солвентна, или конкретно, када не бисмо продали ни једног играча до зиме, са колико новца располажемо за зимски прелазни рок?

Нисмо солвентни када нам се дуг мери у десетинама милиона! Неки пут стварно помислим да људи не схватају Звездин проблем?! Ова кућа је била пред тоталним банкротом, исти смо избегли, али још је далеко сунце!  Урушен је систем последњих десетак година, клуб се презадужио, а угасио је погоне, читајте: омладинска школа! Много тога је реконструисано, поправљено, закрпљено, али мора још сигурно 2 године! И то све са притиском титуле!
Када читам оваква питања често се запитам дали ми сви живимо у истој држави? Да ли је сјајно код тебе на послу, да ли ти је плата редовна, да ли сви твоји другови имају посао? Сигуран сам да је на сва та питања одговор: не! Па онда замисли како је нама у Звезди када у ово време радимо овај посао! Звезда је далеко од Европе док се не стабилизује и то мора да буде кристално јасно! Данас у свету нема никог ко ће чаробним штапићем истрести 30 милиона евра. Ја само молим да људи буду реални и да дневне фрустрације не упућују ка Звезди и нама који у њој радимо! Тврдим, да нас Лукић није окупио 2009. и добио изборе, данас Звезда не би постојала!

45. Зашто није одржано обећање да ће Црвена звезда пословати транспарентно?

Понавља се питање, отворите сајт агенције за привредне регистре и добићете одговор као што сам већ рекао у једном од одговора.

46. Да ли уговор са Гаспромњефтом подразумева и рефинансирање дуга?

Да, радимо на томе.

47. Око транспарентности пословања постоје два супротстављена мишљења. Прво је да све податке треба обелоданити јавно а друго мишљење је да податке (као што је рецимо износ дуга нашег клуба) не треба никако објављивати. Заступници овог другог мишљења кажу да се на тај начин ствара додатни притисак на клуб и играче, негативни публицитет, а истичу и да пословање Звезде у историји никада није било сасвим транспарентно. Док је клуб постизао резултате, никога такви детаљи нису превише интересовали.Какво је ваше виђење?

Ја сам за транспарентно, као што то и радимо! Ја нисам видео ни један клуб ни фирму да су урадили то што Звезда ради.

48. Колико су политичари Београда умешани у рад Црвене звезде?

Кроз контролну функцију као чланови УО!

49. Мислите ли да Партизан игра намештене утакмице, има своје судије и како се борите против тога? Постоји ли шанса да се направи калчополи у српском фудбалу?

Не занимају ме. Једва чекамо калчополи!

50. Хоће ли Звезда узети титулу ове године?

Верујем!

51. Порука навијачима за крај? 

Верујте у Звезду као што она верује у вас!

Повезане вести

43 comments

ДелијеРС сеп 19, 2011 at 20:37

Па ја би рекао да је овај завршио неки политички факултет,шта год га питаш конкретно он удари нешто лијево па кога за*ебаваш реци искрено,питаш га за Бабарогића он каже ту је алоооооооо

Reply
Igor сеп 19, 2011 at 23:10

U pravu si. Pravi politicki odgovori. Nista nije rekao novo, ili sto neznamo. Naravno da ce da kaze da se Stojic nista nepita za igrace, ali nista konkretno nije rekao koliko Stojic ima % od AK99. Naravno da ce da kaze da se Stevan Majami nista nepita u klubu itd… Navodno poslujemo transparentno, a nemoze da kaze koliki je dug – pravi politicar.

Reply
ea сеп 19, 2011 at 20:32

da globalna kriza dolazi i tako u krug, uvek su svestki masonki mocnici krivi zasto nema para… a mi zavisimo od tih jevrejskih bankara..
„Далеко смо још од мирне луке и бура свима нама тек престоји јер надолази други талас озбиљне глобалне економске кризе!“

Reply
veliki Zvezdas сеп 19, 2011 at 20:09

Voleo bih da Zvezdu kupi Gasprom ,da presednik ostane Lukic ,da trener ostane Prosinecki ,da se otjeraju iz Zvezde Adzic i Vesic da se za sportskog direktora dovede Pancev i da postavi Jugovic za direktora omladinske skole Crvene Zvezde

Reply
Igor сеп 19, 2011 at 19:47

Hmm, zanimljivi komentari.
Svako ko je rekao da ako ove sezone ne osvojimo titulu, uprava treba da ode – dobio je minuse.
Svako ko je rekao da je dug povecan, ili nije smanjen – dobio je minuse.
Zanima me na osnovu cega imate toliko poverenja u ovu upravu? Znaci iako ne osvojimo tituli, iako dug nije smanjen, vam je ova uprava ok? Oni su vec dugo na vlasti, i mogli su imati mnogo bolje sportske rezultate, kao i finansijske.
Prema razlicitim informacijama (insajderskim itd…) dug je povecan!!!
Prema informacijama iz kluba dug iznosi „desetak miliona“ (10, 20, 30, 40???). Pa neka kazu koliko!
To sto smo isplatili dug igracima, neznaci da smo smanjili dug. Zato i postoje krediti, a prema insajderskim informacijama bas za vracanje dugova igracima smo uzimali kredite!
Da smo i dalje u dugovima, da nemamo para svedoci i prelazni rok u kom nismo skoro nista potrosili vec dovodili slobodne igrace ili na pozajmicu sa mogucnoscu otkupa (nekazem da je lose smo smo doveli slobodne igrace vec ovde pisem sa finansijskog aspekta).
Kako se nasi iz uprave sa svime hvale, moje subjektivno misljenje je da su smanjili dug hvalili bi se sa time non stop i time pridobili nase poverenje.
Kada su dosli na vlast, dug je bio http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/Dug-FK-Crvena-zvezda-223-miliona-evra-39700.html , a sada je „nekoliko desetina miliona“…
Ali njima i trebaju navijaci kao sto ste vi, koji ih totalno i slepo podrzavaju.Samo napred, ali onda se oprostite i od titula i Evrope…

Reply
Jovica сеп 19, 2011 at 18:28

Prvo bi želeo da se zahvalim Gospodinu Stefanoviću na izdvojenom vremenu. Ništa spektakularno nismo mogli čuti, potvrdjeno je par sitnica koje smo i ranije znali. Čovek je lepo, kulturno, diplomatski, tj. Politički odgovorio na pitanja i naravno da nije mogao reći bilo koju negativnu reč o ljudima sa kojima radi. Hvala mu još jednom, iako je to na neki način i njegova obaveza, tj. Obaveza menadžmenta kluba da razgovara, odgovara na pitanja članova kluba tj. Vlasnika kluba(tako piše u statutu koji je ova uprava donela).
Po ko zna koji put ponavljam, ova uprava je učinila mnogo u ove 2 godine. Hvala im svima. Čini mi se da ne tonemo više toliko brzo. Ali isto tako mi se čini da i dalje tapkamo u mestu, da i dalje ne idemo napred. Još jednom ponavljam, neki ljudi odlično rade svoj posao i treba da nastave da rade, a neki ljudi ne samo da ne rade svoj posao kako treba, ne samo da nisu sposobni, već čine i štetu našem klubu, oni moraju da odu odmah. Svi znamo ko su ti ljudi, čak mislim da su nam oni najveći neprijatelji, najveće zlo.
Pozitivne stvari: Robert Prosinečki, Gasprom, omladinski pogon, marketing, zaustavljanje rasipništva, kup, Rambo, itd…
Negativne stvari: nema titule, kumovi, nema titule, neigranje evrope, nema titule, gubljenje 2 titule(nisu je oni osvojili, mi smo izgubili), nema titule, nastavljanje finansijske dubioze, nema titule, smenjivanje Pižona, nema titule, nesposobnost SD da dovede igrača, čitaj štopera(znam nema se para), nema titule, blamiranje u derbiju, menadžerski igrači, nema titule, tragikomična saopštenja, nema titule, nepostojanje saveznika u srpskom fudbalu, nema titule, nesposobnost, javašluk, kriminal, neznanje, egoizam, izgovori, nema titule…
Dakle uradjeno je puno u odnosu na predhodnih par godina, ali sve je to nedovoljno za Crvenu zvezdu, svetskog i evropskog prvaka. Niko ko želi da budemo uspešni, da budemo tamo gde nam je mesto, nema pravo da traži opravdanja, i da se poredi sa gorim od sebe, da se poredi sa nečim najgorim u naštoj istoriji. Molim Vas prestanite sa izgovorima. Čekam dan kad će neko kod nas reći: izvinite pogrešio sam, izvinite ja nisam dobro radio, izvinite ja više ne mogu pomoći, povlačim se, prepuštam mesto boljim ljudima.
Jedno pitanje za upravu: Šta će biti ukoliko ne osvojimo titulu ove godine i ne budemo igrali ligu šampiona sledeće godine? Zašto ste nas Gospodo doveli u ovu situaciju, u situaciju da moramo osvojiti titulu ili će biti velika verovatnoća da nas neće biti(uvek će Zvezda biti velika).?
Da li je ovaj tim sposoban da dobije komšije u derbiju, da li je ovaj tim sposoban da uzme više bodova na gostovanjima od komšija ako znamo da nam je svako gostovanje teško i ako znamo kakvu oni pomoć imaju kad zagusti, pomoć koju smo videli milion puta? Da li je tim sposoban da uzme jesenju titulu, jer ako to uspemo 90 % je obavljeno u borbi za titulu? Da li će nam opet Tole i lopovi služiti kao izgovor. Kako neko sme da krade evropskog i svetskog prvaka? Kako neko može da nam se smeje, da se sprda snama da nas ponižava?

Hteo bih da se osvrnem malo i na finansijsku situaciju, pošto i dalje neki ljudi pokušavaju da nas obmanjuju. Skoro smo imali priliku da vidimo finansijski izveštaj za 2010. Godinu. Mogli smo videti u tom izveštaju da je na dan 31.12.2010 naš klub dugovao oko 40,5 miliona evra i da smo imali potraživanja od oko 6,5 miliona evra. E sad, verovatno ja nisam stručnjak za finansije, ali sam i sa drugih strana čuo da se naš minus trenutno kreće oko ta 34 miliona evra. E sad ne treba biti neki finansijski stručnjak pa shvatiti da je nemoguće da se naš dug smanjio već na protiv da se povećao. Treba napomenuti da u ovoj godini ima finansijskih pomaka(Gasprom je sponzor tek od polovine prošle godine, Telekom je tu, marketing, evropa, itd), ali ne velikih.
Mogli smo čuti od sekretara našeg kluba da je dug bio oko ili nešto više od 30 miliona. Da nam je godišnji budžet u ove dve godine bio oko 10 miliona evra. Znači potrošeno je još oko 20 miliona evra za ove dve godine. E sad, aj da probamo sabrati šta smo mi to zaradili za ove dve godine. Za igrače koje je sekretar spomenuo da smo prodali(plus Stamenković koga nije spomenuo), mogli smo maksimalno zaraditi 6 miliona, i to ako uzmemo u obzir maksimalne cene koje su se spominjale, a znamo da to nije tako, tj. Da visina obeštećenja nije tolika, a gde je još procenat menadžera. Al eto da dodamo to još 1 milion na nekoga ako smo zaboravili. Dolazimo do cifre od 7M. Sponzorstvo sa Gaspromom plus ajd da kažemo 3 miliona evra. Tek su godinu dana sponzori, znači to je ukupno 10 miliona. Prihodi od ulaznica i marketinga, da kažemo 1 milion godišnje, puta 2 godine dolazimo do sume od 12 miliona. Prihodi od drugih sponzora 1 milion godišnje(Telekom je tek od skoro sponzor). Znači još 2 miliona dolazimo do sume od 14 miliona. I ako dodamo još milion godišnje na razne prihode, ako smo nešto zaboravili, dolazimo do prihoda od maksimalno 16 miliona evra. A rashodi reče sekretar 20 miliona. Pokušao sam da pojednostavim maksimalno. Naši prihodi sigurno nisu ovoliki. I eto u ovom mom najboljem scenariju dolazimo do novog minusa od 4 miliona evra. I kad ta 4 miliona evra dodamo na onaj minus što su rekli ranije, a sada je sekretar potvrdio isto. Dolazimo opet do ta 34 miliona minusa. Ne verujem da je to baš slučajnost, što se brojevi poklapaju. Ali mislim da je minus par miliona veći. Molio bih Vas ako sam nešto pogrešno zaključio, da svakako dodate ili oduzmete nešto. Volio bih da grešim.
Isto tako bitna stavka što se tiče finansija, jeste struktura dugovanja. Kratkoročni krediti. Znači nepovoljne kamate koje nas ubiše. Pod hitno se mora tražiti neka banka kod koje ćemo moći ove kratkoročne kredite pretvoriti u dugoročne, i koja će nam na ime sponzorstva dati povoljniju kamatu. Ima naznaka da će se i to desiti, jedina nada nam je da će nam Gasprom preko svoje banke pomoći u tome.
Jasno nam je svima da će se finansije popraviti tek kad budemo igrali Ligu Šampiona nekoliko godina zaredom, tj. to nam je jedina nada ya opstanak. Da bi igrali Ligu Šampiona, moramo osvojiti titulu. Da li ćemo osvojiti titulu sa ovim timom, sa nesposobnim ljudima u sportskom menadžmentu, sa klipovima koje sami sebi zabijamo u točkove? Da ne računamo još i poštenje, Toleta, komšija, sudija itd…
Ima jedna stvar koja mi se posebno ne svidja na ovim našim forumima u poslednje vreme. To je tišina. Kao da se ništa nije desilo. Kao da nismo opet ispali iz evrope u avgustu. Jel mi to čekamo da opet izgubimo titulu? Gospodin Lukić je rekao baš u vreme najvećih kritika i na njegov račun(pored sveopšteg i uvek prisutnog nezadovoljstvom rada sportskog direktora), da ukoliko vidi da su navijači većinski nezadovoljni njegovim radom, da će se povući. Malo mi je sumnjivo da se baš u to vreme pojavio veliki broj ljudi na našim forumima koji odjednom hvale Lukića i što je najgore neki hvale i sportskog direktora. Da li je to slučajnost ili je to počela kampanja? Ako je kampanja počela, zašto kampanja na ovom mestu, zašto nema kampanje u fudbalskom svetu Srbije, zašto nema kampanje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, zašto nema kampanje za Zvezdine interese u našem fudbalu? Gospodine Lukiću još uvek imate podršku navijača, Zvezdaša, članova kluba. Ali ljudi oko Vas nemaju. Ako nastavite da ih branite, čuvate, nećete je ni Vi više imati.

Svi znamo koji je naš najveći problem. Već je postalo dosadno i deplasirano pričati o tom čoveku. Svi znamo da je sad vreme da dovedemo pojačanje na mestu sportskog direktora. Nisam za revoluciju, ali za promene, poboljšanja jesam. Sad je vreme da novi SD dodje. Pa da ima 3 meseca da odradi zimski prelazni rok, da dovede 2 pojačanja i da isplanira letnji prelazni rok, i da vidi koja će nam to još pojačanja trebati za ulazak u Ligu Šampiona. Da nisam daleko otišao, 10 meseci unapred. Ili to tako treba. Ili tako pravi klubovi, menadžeri, sposobni ljudi rade? Da li naš SD zna šta će raditi sutra kad se probudi mamuran i neispavan.?
Pravi ljudi na pravom mestu. Znanje, poštenje, sloga, ljubav prema Zvezdi, sistem, odgovornost, upornost, snaga, volja, budućnost…
Izvinite na obimnom tekstu. Hvala.
Zvezda je život…

Reply
rille83 сеп 19, 2011 at 19:17

Brate,tolko si negativnih stvari naveo da mi se u jednom ucinilo da pises o nekim placenim ubicama. Tebi smetaju nase teorije zavere prema ljudima u srp fudbalu a jako verujes u teoriju zavere nasih celnika,tu mi bas nisi jasan. Pre cu verovati jednom Adzicu nego toletu i djuricu!!!!

Reply
Jovica сеп 19, 2011 at 21:42

Ne znam da li si uopšte shvatio šta sam želeo da kažem. Al ajd pokušaću da objasnim ukratko. Nema nikakvih teorija zavere. Tole, sudija, mafija u srpskom fudbalu postoje. Bilo je toga svega i ranije. Al dok je bio Džajić na čelu znalo se ko je i šta je Zvezda. Niko nije smeo ni da pomisli da nas ošteti a sad se sprdaju i iživljavaju s nama. Nije to rezultat neke njihove snage i umeća, već naše nemoći i nesposbnosti. Poenta je da shvatimo da sve što nam se dešava uglavnom smo mi sami odgovorni ili najodgovorniji. Ako mi sami nismo pametni, pošteni, sposobni, odgovorni, složni itd…nama ne treba drugi neprijatelj.

Reply
Momcina сеп 19, 2011 at 17:54

Samo da je rekao koliki je dug,sve bi bilo u redu. Ovako,i dalje ostaje sumnja…

Reply
rille83 сеп 19, 2011 at 17:24

Admini,mozete li proveriti sta se desava s mojim komentarom,poslao sam ga danas oko 1h?! Pisalo je da je poslat ali vidim jos nije izasao.

Reply
Bogdan сеп 19, 2011 at 15:30

Sramota me ovakvih „Zvezdasa“ koji pljuju po nasoj upravi! Alo,danas ne bi postojala Zvezda,kao sto Stefanovic kaze,da ova uprava nije dosla pre 2 godine. Doveden je Gasprom,Hyundai,Telekom,po 20k navijaca na Marakani,25k clanova,tj sa clanskim kartama,niko ne moze nasu Zvezdu da kupi dok mi navijaci ne damo zeleno svetlo za to,to je svrha clanskih karata. Briga me bre za titulu,ne treba jos 2 godine da je osvojimo,posto Stefanovic kaze da je toliko potrebno da se sve dotera i zavrsi,ali kad pocnemo opet od nule bicemo nikad jaci i niko nam nista nece moci. Nas sad ima 20k po utakmici,sta ce biti kad budemo 5x jaci igracki i finansijski? Odrastite klinci i ne dirajte Lukica,pa ni Adzica,sta ocekujete od njega,da covek dovede igrace po 2-3 miliona a u tolikim dugovima smo?! SVAKA CAST SVAKOM POJEDINCU U UPRAVI!

Reply
aleksa сеп 19, 2011 at 16:45

Bravo za komentar upotpunosti se slazem sa tobom ali bih samo jednu stvar promenio,a to je da treba ove god da osvojimo titulu to je pod obavezna, ekipa nam nije vrhunska ali smatram da smo bolji od onih g…..a

Reply
MILAN KG сеп 19, 2011 at 17:28

mozda sam preterao sa napadima na lukica ne kazem da radi lose ali verujem da je okruzen ljudima koima zvezda nije na prvom mestu jer stvarno mi je tesko i svake godine sve mi je teze i teze da ispadamo u avgustu da su oni cije ime ne mogu da spomenem cetiri godine prvi izvinjavam se svima koje sam na bilo koi nacin uvredio ja samo pokusavam da realno gledam na stvari jer ne verujem u reci nego samo u dela najvise bih voleo da iduce godine u ovo vreme ovde komentarisemo plasman zvezde u ligu sampiona

Reply
Igor сеп 19, 2011 at 20:33

Neka te i dalje bude sramota. A ako su doveli toliko sponzora, zasto nisu smanjili ukupan dug?!!!

Reply
Igor сеп 19, 2011 at 23:12

„Briga me bre za titulu,ne treba jos 2 godine da je osvojimo,posto Stefanovic kaze da je toliko potrebno da se sve dotera i zavrsi.“ – izjava dana, bravo Bogdane!

Reply
MILAN KG сеп 19, 2011 at 15:06

ovaj laze ko pas na pola pitanja nema odgovora samo vi lupajte minuse jedno je biti zaludjen i ziveti u proslosti a drugo realno gledati na stvari bari jeste svetinja ali moramo se pogledati u oci i shvatiti da zvezda nije sto je nekad bila da je razlika zvezde iz barija i ove danas ogromna to nas je i dovelo tu gde smo sada sato sto ser dvadeset godina samo busamo u grudi mi smo sampioni evrpoe i sveta i to treba da slavimo ali niko nije nista uradio da se vratimo na stare staze slave svi se kite barijem i tokijom a npr lukic on uopste nije doprineo tituli u bariju i tokiju a daje sebi za pravo da proglasi 6 zvezdinu zvezdu ceo tim i na taj nacin i sebe proglasi za zvezdinu zvezdu posto je i on bio medju 25 igraca kad se zna da su zvezdine zvezde bili pojedinci RAJKO MITIC,DRAGOSLAV SEKULARAC,DRAGAN DZAJIC,VLADIMIR PETROVIC, DRAGAN STOJKOVIC. to su nase legende a sta je lukic kupio vodje navijaca prosipa demagogiju bas me zanima sta ce biti ako ne daj boze ne uzmemo titulu?! bice tole kriv!! a lukicu je lako da prebaci odgovornost na tog mafijasa a sto nismo dobili ni jedan derbi u prvenstvu ko je kriv? sto se dovode krsevi sa koima flamengo ne zna sta ce pa ih petkovic sa svojim bratom koi je menadzer ubaci u zvezdu mnogi se ovde zanose i zaludjuju ako neko kao npr mezenga u turskoj drugoj ligi da 20 golova ne znaci da moze da igra u zvezdi ili borha iz 3 brazilske lige on mozda i mogu da igraju u ovoj smesmoj ligi ali u evropi ih nisam video dobro protiv ventspilsa je drua prica to jedna od vecih zabluda nas kao zvezdinih navijaca i ja sam pomislio da smo jaki ali nas je ren spustio na zemlju a ren nije evropski velikan.

Reply
DEJAN сеп 19, 2011 at 16:04

Ja mislim da si ti navijac “onog“ kluba i da imas izmedju 10 i 14 godina i da ne silazis sa interneta. Toliko.

Reply
MILAN KG сеп 19, 2011 at 17:44

dejane ako mislis na mene u velikoj si zabludi ako mislis da sam navijac drugog kluba ja sam navijac zvezde u familiji su svi zvezdasi ljubav prema zvezdi se usadjuje od malena prenosi se sa kolena na koleno moj pokojni deda je ucestvovao u izgradnji marakane ja samo realno gledam na stvari i to je to a moguce je da se ovde pojavi neki iskomleksirani grobar i da pise svasta jer su oni iskomleksirani pa gde god stignu komentarisu nase vesti.

Reply
Igor сеп 19, 2011 at 20:30

Dejane, ja mislim da ti imas 10 godina, jer slepo veruje ovoj upravi…

Reply
rille83 сеп 19, 2011 at 14:18

ALO BRE KLINCURIJO!!!!! O….. bre vise sa vasim napadima,nepoverenjem…!!! Boli me bre uvo za dugove! Pa svaki klub ih ima,samo je pitanje kako koji klub ima poslovanje,prihode,transvere i naravno dal taj klub donosi trofeje (onda svakog boli uvo kolki je dug). i dal se na taj klub obrusila suparnicka mafija kao sto je se nama desilo pre dve god! Sto se mene tice ova uprava ima rok jos ovu sezonu da vrati trofeje a koliki ce dug biti zabole me,ako trofeji izostanu mogu slobodno da lete svi pa makar bili milijardama u plusu!!!! Jel ste vi svesni bre da su Mancester,Barsa,Real,Valensija,Juventus… u neverovatnim dugovima,cak neki godinama nemaju trofeje pa nikom nista,ni jedan njihov navijac nije kao razlog neuspeha naveo dugovanja. Bitno je da mi pravimo vrhunske igrace koje cemo prodavati za ogromne pare i naravno da osvajamo trofeje i onda je mir u kuci a dugovi ce uvek postojati. I naravno,bitno je da se neke stvari dignu na visi nivo po pitanju clanstva,broju prodatih sez.ulaznica,posete na stadionu.,marketing… A sta mislite koliki ce nama biti dug kada se bude pravio nov stadion!?? Pa naravno jako velik. Sta mislite nov stadion ce roda doneti onako za dz,e pa nece.
P.S. Ekipa koja je radila intervju mogka je malo vise da pogadja u centar sa pitanjima,npr, djole napomene kako bi za dve god trebalo da se pocne sa novim stadionom i na na tome se stane umesto da ga napadnete sa pitanjima da nesto vise kaze o tome,kako se planira da se stadion pravi,od cijih para,kako,sta,ovo ono i da nam da neku garanciju dal ce to stvarno biti za dve god! AJMO SLEDECI INTERVJU LUKIC,ADZIC,VESIC,BROCIC I NARAVNO JUGOVIC!!!!

Reply
Теша_Делија!!! сеп 19, 2011 at 18:00

Alo bre ne lupaj gluposti! Mancester godisnje zaradi 250, 300 miliona od sponzora, prodaje dresova, rekvizita, ulaznica, raznih reklama, tura po stadionu i 300 drugih k***ca, pa mogu da imaju tolike dugove jer imaju veliki kredibiltet, a ti se ponasas kao klinac od 12 godina. Zvezdinih 30, cak i 20 je premnogo jer glavni prihodi kluba su sponzorski ugovori i prodaja igraca, a ovo drugo je radjeno na stetu kluba zadnjih, ko zna koliko, godina i to se polako ispravlja. Doveli smo odlicnog trenera sa vizijom, koji voli klub i veoma je posvecen svom poslu, imamo dosta talentovanih igraca u timu, igramo lep fudbal, za razliku od pre samo godinu dana i Kristica, kad smo bunarili, pa sta bude, bude.
Pre 2 godine smo bilu u teskom bedaku i klub se polako oporavlja. Ne verujem ja da su oni ista smanjili od tih dugova, ali kao sto neko rece, dugovi se prebacuju na pravna lica i tako se lakse vracaju. Bitno je da nemamo dugovanja prema igracima i drugim timovima, jer bi nas izbacili iz evropskih takmicenja.

Reply
rille83 сеп 19, 2011 at 19:09

Alo strucnjak ti si kao hteo da mi odgovoris a ustvari nisi ni procitao sta sam napisao. Bate,ja sam naveo mancester jer s obzirom koke prihode imaju imaju i preogroman dug ali to kod njih niko ne pominje jer je to normalna stvar i uporedjujuci nas dug i njihov i nase prihode i njihove i nas standard i njihov dodjemo na istom jedina je razlika sto oni imaju jak razradjen sistem,osvajaju trofeje i nemaju tj ne mogu da im drugi dusebrhznici podvaljuju,namestaju,kradu. I MISLIM DA SMO MI ZVEZDASI POSTALI JAKO RAZMAZENI. Gl… zato sto gledam bre ove grobare kradu i cute klub im je takodje u dugovima ali oni o tome ne pricaju nego kriju i nikom nista.

Reply
Igor сеп 19, 2011 at 20:31

Svaka vasa (i moja) rasprava o tome je besmislena jer neznamo koliki je dug, a kako stvari stoje necemo ni saznati.

Reply
Marko сеп 19, 2011 at 13:51

Pustite vi nov stadion, nema se para za to. Bolje vidite sta cete sa krovom na zapadnoj tribini. Ko zna koliko ce jos da stoji.

Reply
Nikola сеп 19, 2011 at 18:29

Stadion grade multifunkcionalne kompanije koje grade sve stadione u evropi,samo kod jos nedaju to zato sto bi to smanjilo zarade tajkunima.Stadion Zvezde je na ekstra lokaciji da se zna!

Reply
Mirijevac сеп 19, 2011 at 13:49

Колико ће нас бити када поново будемо јаки?
Malo ce biti i 2 Marakane tada

Reply
Mladjen сеп 19, 2011 at 13:23

Mislim da je dug dosta smanjen… vidi se napredak…msm da nije smanjen ne bi oni pricali o izgradnji stadiona

Reply
marakana сеп 19, 2011 at 13:21

jos jedan u nizu glupih intervjua sa nasim celnicima,uopsteni odgovori,prazne price,sve u svemu jadno !

Reply
vojkan zvezda KLINA сеп 19, 2011 at 13:20

ja ga za nista ne osudjujem nije on covek kriv zato sto su kreteni pre njega pravili minuse,i minuse,ovo je vrhunski menadzer i operativac(seti te se Kozica,pa Micovica itd,itd)treba im dati vremena i podrsku a rezultati ce doci verujte….

Reply
marakana сеп 19, 2011 at 13:12

jos jedan u nizu glupih intervjua sa celnicima naseg kluba, uopsteni odgovori, prazne price,sve u svemu jadno !

Reply
delije сеп 19, 2011 at 13:01

mute oni tu nesto cim ne smeju da kazu lepo koliki je dug,a ne da kazu da se gud meri u desetinama miliona……pa jel 10k ,20k , 30k, 40k, 70k, 90k…ajde bre samo se sprdaju sa nama

Reply
Marko сеп 19, 2011 at 13:48

Sinak, milion se ne obelezava sa k, nego M.

Reply
atza87 сеп 19, 2011 at 14:01

Ne moze ti reci koliki je dug jer to niko ne govori. Dovoljno je sto je rekao da je bio preko 30 miliona, dovoljno je sto stalno govore koliko je kome isplaceno pa ti saberi, oduzmi pa ces doci do neke okvirne sume. Mora da se shvati da se polako vremenom smanjuje, da se dugovanja prebacuju sa fizicka licna na pravna (banke) i da je mnogo lakse dugovati banci nego igracima ili trenerima i samim tim se stvara prostor za manevar (kupovanje hvalitetnih igraca, sredjivati stadion, i ostale stvari)..

Reply
MILAN KG сеп 19, 2011 at 12:37

znaci nema nista od prelaznog roka i dobrih pojacanja!!!!! o kakvoj transparentnosti ovaj prica kad kaze da se dug meri udesetinama miliona zasto ne kaze tacno nista ja ne verujem ovoj upravi kao sto nisam verovao ni prethodnim upravama svi oni puno obecavaju kule i gradove mozda je lukic stabilizovao klub donekle u sportu je jedino vazan rezultat a njega nema to je cinjenica ova uprava je tu 3 godine i uzeli smo samo kup a u evropi smo ispali od mocnih timova kao sto su slovan,slavija,ren!!!!!!!!!! ako i ove godine ne budemo prvi uprava treba da ode nisu oni bogom dani da vode zvezdu. mene nervira sto se svaka uprava ponasa kao da je klub njihov a nisu doneli ni dinar u klub samo su otimali i ova uprava gasprom milioni kamioni sve je to jedno veliko nista stranic su posebna prica ja sam za smanjenje na 3 stranca jer stranci koi dolaze kod nas su poluigraci mozda oni prave razliku protiv bska,jagodine ,borca,javora,rada… ali u evropi se ne vide sta su ti stranci pokazali protiv rena?! protiv vetspilas ok ali ako cemo da kvalitet merimo po ventspilsu onda nam se lose pise realno doveli smo igrace flamenga sa kojima nisu u flamengu znali sta da rade borha bio na pozajmici u trecoj ligi brazila!! mezenga bio po turskoj drugoj ligi u legiji i sta ja znam paseko je nepoznanica madfa se flamengo i njega oslobodio a u medjuvremenu je bio na pozajmicama jedino evandro donekle pojacanje ali mnogo oscilira odigra dobro jednu utakmicu pa ga nema nigde pet utakmica dimitrijevic bio u kjevu sest meseci nije igrao samo dovode iograce na pozajmicu ko zna kakve su to igre rambov brat je menadzer pa sigurno imaju kombinacije ja sam izgubio strpljenje samo titula donosi mir i liga sampiona jer titula sama po sebi ne znaci nista ako ispadnemo u evropi u avgustu.

Reply
Mladjen сеп 19, 2011 at 12:24

Ne mogu da nadjem zvezdu na apr sajtu…. bas me zanima! PS:i ja cekam kalcopoli!

Reply
seven сеп 19, 2011 at 12:10

dug je preko 30 miliona ili nisam razumeo?pa ovi su jos i povecali dug za3 godine…

Reply
kastiljo сеп 19, 2011 at 15:21

Nisi razumeo definitivno! Kada je ova uprava preuzela vlast,zatekli su dug preko 30M.

Reply
nebo-sever сеп 19, 2011 at 17:16

dug je pre 3 godine bio 25 miliona ,ti decko definitivno ne razumes nista,neznam ko koga ovde laze vise.zar nisu u maju rekli da su uplatili izmedju 4 i 5 miliona da bi zvezda igrala u evropi,zar nije lukic rekao da ce ajde da ne kazem u potpunosti vratiti dug nego smanjti,eto dug se povecao za 2 godine najmanje 5 miliona evra,mozete da mi lupate koliko hocete minuse vi zivite u iluziji ljudi,osim donekle omladinske skole nista nije nabolje krenulo ,ovo je zadnja sansa lukica ako ne osvoji titulu moze da se kupi ili cemo ce za 2 godine zvati FK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD.

Reply
jo сеп 19, 2011 at 11:37

„Опет понављам – свако има право да формира свој суд, али искрен да будем не окрећем се за интернет критизерима који своје фрустрације искаљују агресивном негативношћу према клубу за који кажу да га воле.“

Reply
jo сеп 19, 2011 at 12:09

Sta reci za ovakav bezobrazluk Stefanovica?

Reply
Luka сеп 19, 2011 at 14:18

Realno nije daleko od istine. Glupo je govoriti uopsteno za sve ljude na internetu da su takvi, ali sigurno se mnogi ponasaju upravo ovako kako je Stefanovic rekao. Ide se iz krajnosti u krajnost…ili se pljuje do koske ili se velica do nebesa…sredine nema

Reply
Izbornik сеп 19, 2011 at 15:49

A mozda obojica znamo na koga je mislio i zasto 😉

Reply
Luka сеп 19, 2011 at 17:20

A mozda je sigurno 😀

Leave a Comment