Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавања Фудбал

Интервју са Ђорђем Стефановићем, генералним секретаром Црвене звезде

И овог пута, услед сарадње портала www.mojacrvenazvezda.net са сајтом www.RedStarBelgrade.info  имате прилику да прочитате интервју са једним од челних људи нашег клуба, генералним секретаром Ђорђем Стефановићем.

1. Господине Стефановићу, због чега сте боравили у САД и зашто сте одлучили да се вратите у Србију?

Да, био сам на студијама у Америци пуних 5 година, где сам дипломирао и специјализовао комуникације у медијима, у исто време играо сам фудбал и хокеј у НЦАА лиги. Вратио сам се зато што сам решио да одем у војску и будем са чланом породице који је тада био јако лоше.

2. Господине Стефановићу, дошли сте на изутено одговорну и високу функцију у Црвеној звезди, које референце су вас препоручиле? Велики поздрав и пуно успеха вам желим са Звездом.

Образовање:    Универзитет Света Марија – Минеаполис/Винона, Минесота,
Висока стручна спрема
MBA из маркетинга, Kurt Bosch Institue, Sion, Switzerland

Пословна каријера:    Август 2009. до данас Пословни директор ФК Црвена звезда
Децембар 2005. – август 2009. директор и један од оснивача дневних новина „PRESS“, Председник УО спортског центра Милан Гале Мушкатировић, члан УО ВСС и ВСЦГ, члан извршног одбора ЕП 2006 у ватерполу
Јун 2004. – децембар 2006. Директор СЦ БАЊИЦА
Мај 2002. – јун 2004. Директор компаније “SPORT MEDIA”
Јун 1999. – мај 2002. Директор маркетинга РТВ БК Телеком, Београд

У Звезди сам већ две и по године, био сам врхунски спортиста, а остварио сам се кроз Ватерполо савез Србије, некад Југославије И СЦГ као спортски радник! У међувремену сам магистрирао економију на Институту Курт Бош, у Сиону!

3. Када сте господине Стефановићу постали навијач Црвене звезде и који вам је најдражи моменат у њеној историји који сте доживели? Поздрав

Отац ме је одвео на утакмицу ФКЦЗ – Херта Берлин, 1979., велика гужва, ма спектакл!  Сјајна генерација Пижона, Шелета, Дулета, Јеликића, Јуришића, старог Дике. Имао сам 6 година, а најдраже од свега ми је било што ме је у оној гужви нашао, јер сам се на полувремену изгубио. Тада није било седења већ сви стоје, 100.000 људи.

4. Навијачи Црвене звезде махом нису задовољни радом спортског директора. Једном приликом је била анкета на форуму и преко 90% навијача није задовољно Иваном Аџићем на тако одговорном месту. Делије су такође на почетку прошлог првенства тражиле његову оставку. Да ли сте свесни незадовољства навијача Ивановим радом и како гледате на то?

Ја сам навијaч и свестан сам мишљења навијача и мени је лично оно јако битно, али исто тако сматрам да то мишљење у овом случају  није оправдано, јер, нажалост, већина навијача као да је заборавила где је клуб био, те да смо имали 6 играча под уговором 2009. Ово је солидна екипа узевши у обзир колико је мало плаћена. Е сад, да ли се то неком свиђа што не можемо да имамо врхунски плаћену екипу због намиривања мноштва цехова које смо затекли, то је друга прича!

5. На анкети  са питањем „да ли сте задовољни радом управе
17,3% одговорило је са „да, задовољан сам“,
49,6% са „делимично сам задовољан“ а
33,1% одговорило је са „нисам задовољан“.
Главне замерке које се износе су свакако: Иван Аџић на месту спортског директора и нетранспарентност па онда вероватно пост што се тиче трофеја. Да ли сте свесни тих чињеница и шта ћете учинити да промените мишљење звездашког јавног мњења

Опет понављам – свако има право да формира свој суд, али искрен да будем не окрећем се за интернет критизерима који своје фрустрације искаљују агресивном негативношћу према клубу за који кажу да га воле.
Па како нисмо транспарентни?! Имате наш ревизорски извештај окачен на сајт АПР где све лепо пише, прошло је мноштво контрола, радимо не годишње, већ шестомесечне пресеке стања са овлашћеним ревизорима. Сада смо урадили дугогодишњи план ревитализације клуба са Делтом! У сарадњи са Гаспромом поставили смо новог финасијског директора! Па о Звезди се толико зна и о нашем дугу се пише сваки дан као да је то једина тема у држави. И сада ми који брљотине бришемо – ми не ваљамо појединцима. То је њихово право, али ми клуб сигурно нећемо оставити да  га наши наследници нађу у стању у коме смо га ми затекли! Далеко смо још од мирне луке и бура свима нама тек престоји јер надолази други талас озбиљне глобалне економске кризе!

6. Недавно смо сазнали да је на састанку европске клупске асоцијације Црвену звезду престављао Ден Тана, њен бивши председник. Која је конкретно улога Добривоја Танасијевића у Црвеној звезди и да ли мислите да он обавља добар посао?

Дан Тана је човек са много веза у УЕФА, тамо је 40 година, желимо да наше кадрове уз њега укључимо у те форуме и полако преузмемо контакте. То што сада ради, ради добро!

7. Шта конкретно Црвена звезда очекује од ове асоцијације и чланства у њој? А можда је боље питање да ли Звезду ова асоцијација уопште занима јер је помало чудно да је не представља нико из садашње клупске гарнитуре?

Нас асоцијација занима, али у свим светским организацијама и сам сам члан неколико, у сфери маркетинга и медија, у форуме се улази постепено, једноставно постоји један одређени начин како се постаје пуноправан и пуноважан члан!

8. Која је улога господина Антонијевића и Лабуса у клубу? Саветници су помало магловите функције и ја, као навијач Звезде, уопште нисам убеђен да они зарађују своју плату.

Само један од саветника је запослен у клубу и саветници су избор првог човека клуба. То је његово право, Антонијевић брине о свему што је неопходно за координацију између управе и тима уз сарадњу са портпаролом око медија, док Лабус волонтерски координира део маркетиншких акција. Звезда је сувише сложена машинерија у коју дневно стиже хиљаде факсова са разним захтевима: од донација, пријатељских утакмица, менаџера, понуда за сарадњу, обилазака музеја, итд. Верујте да због смањења трошкова имамо мање људи него што би клуб ове величине требао да има, тако да сигурно једна саветничка плата није много!

9. Која је улога господина Весића у клубу?

Члан УО!

10. Како се у клубу гледа на повратак Владимира Југовића пошто је то једна од највећих жеља навијача Црвене звезде? Да ли постоје шансе за тако нешто, односно да ли евентуални повратак зависи од њега или Црвене звезде? Роби, Југа, Маре, Горан, Лука – Баријевска генерација. Лепо би деловало са овим именима зар не?

Југа је наш друг, сигурно велико име у историји ФКЦЗ, понуђена му је сарадња и он је на неки начин и даље је често у клубу, али је одлучио да се бави приватним послом. Често је на стадиону и ту је увек добродошао!

11. Да ли је Горан Василијевић једини кандидат за директора омладинске школе (ако није, ко су остали) и које референце су потребне за постављање на тако одговорно место?

Није једини кандидат нити ће бити директор школе, потпуна дезинформација! Василијевић је посвећен клубу и ради добар посао као заменик спортског директора и сматрамо да нема потребе да мењамо.

12. Која је улога господина познатијег по имену Стева Мајами пошто је често виђен у клубу, а фудбалском чаршијом круже разне приче?

Чаршија! Ја познајем Стевана Миковића и човек је власник ресторана у изнајмљеном простору на нашем стадиону! Такође се бави менаџерским послом. За Звезду има исти третман као и остали менаџери који су на стадиону сваки дан. Звезда није измислила менаџере него ФИФА, тако да смо упућени једни на друге. Председник овог клуба је Владан Лукић и он, као и управни одбор, одлучује о свакој појединости, урађен је велики посао око уређења односа на релацији клуб-менаџери, тако да је Звезда власник својих играча. Звездом управља легитимно изабрани УО, а не никакви центри моћи са стране, и нека сваком ко то не жели да чује буде јасно да полупразне приче само штете клубу у ово тешко време.

13. Уговор са Гаспромом је подразумевао и улагање у омладинску школу. Да ли је уговор почео да се спроводи и на који начин су до сада добијена средства уложена?

Зар се не види? 30 утакмица смо добили за редом, први смо у свим категоријама, 11 играча је дебитовало за први тим у две и по године, прошле године смо били најбољи у 7 од 9 категорија, жене су нам прве, Сопот је први са убедљиво најмлађом екипом у Српској лиги. Цела управа са свим тренерима гледа сваку утакмицу млађих категорија, урадили смо свлачионице после 30 година, купили нове електронске справе да се модернизује рад, итд.

14. Људи из клуба већ дуже времена тврде да је контакт са оперативцима ФСС-а на дневном нивоу одличан, за разлику од оног са председником Савеза. У чему се све огледа сарадња једног прволигашког клуба и националног савеза?

Ми имамо преко 250 играча у клубу, па замислите колика је онда дневна оператива. Колико само утакмица одиграмо током једне недеље, треба их организовати, а то мораш да радиш са кровном организацијом. Искључиво преко ФСС се комуницира са УЕФА!

15. Да ли предузимате (као клуб) неке кораке да се ојача утицај Црвене звезде у ФСС и које?

Избори у савезу иду средином наредне године и у новоизабране органе делегираћемо нове кадрове из наших редова. За сад ћемо попунити нека упражњена места новим људима.

16. Која је улога Бранимира Бабарогића и да ли сте у клубу задовољни његовим радом?

За сада је ту!

17. Да ли можете да нам објасните због чега је Звездина иницијатива (побољшање лиге) одбијена од стране ФСС и свих клубова ЈСЛ осим Јавора (ако се не варам) да би се затим велики део тих предлога прихватио и представио у јавности као решења која је понудио сам ФСС ?!

Одговор треба тражити и у медијима који су годинима мач савеза, битно је да се на крају Звездина иницијатива показала као исправна и да баш није без одјека оно што Звезда каже и ради! Ми то гледамо као на нашу борбу за бољи фудбал и нећемо одустати од указивања на проблеме!

18. Како Црвена звезда гледа на ограничење броја странаца? Да ли ћете се борити против тог сулудог правила и какве су шансе да се изборите пошто Црвена звезда има уску сарадњу са Фламенгом, то правило умногоме спутава овакво пословање?

Није добро да се ограничава квалитет. Нећемо сигурно бити конкурентни екипама у Европи које имају по десет и више странаца. Тренутно нема довољно квалитетних домаћих играча за сталну попуну екипе, а младима треба времена. Лоше правило, јер не постоји бољи модус од напредовања за младог играча од тренирања и играња у екипи која има константан квалитет.

19. Да ли је решено ко је власник стадиона и осталих некретнина?

ФКЦЗ је власник стадиона и укњижену имовину је ова управа унела у клупске књиге и проценила исту на 30 милиона евра и платила порез на ту имовину, проценитељ је била светска кућа „King Sturg“, 16% земље је у власништву Републике Србије, а ФКЦЗ је трајни корисник!

20. Када почиње реконструкција Маракане према португалском пројекту који је представљен на прослави 19 година Барија? Шта кочи почетак реконструкције?

Доста тога је урађено, прича се са инвеститорима, раде се неопходни папири, И очекујем да најкасније за 2 године почну радови! За сада имамо подршку града и Републике.


21. Да ли се у клубу размишља да се, док не дође до велике реконструкције, нешто уради по питању срамног изгледа околине стадиона. Ово нарочито мислим на део испред северне и источне трибине.

Неко минимално уређење се планира како би се постигла боља функционалност, међутим, понављам, имамо већих проблема и приоритета у овом тренутку од грађевинских подухвата. Ево, само овај месец смо платили преко 0,5 милиона евра грађевинске подухвате из претходних година, које су извршили а нису платили, путем судске принуде! Исто смо учинили када смо нашли блокиран рачун за радове на главном и помоћном терену, укупно 1,4 милиона евра, па 600.000 евра за ложу и галерију на западној трибини и мноштво других ствари. Овде се годинама радило и сликало за медије али се није плаћало, ми смо свесно преузели тај крст и трудимо се да се изборимо са тим нагомиланим потраживањима. За сада иде добро.

22. Да ли је УЕФА до сада поставила неки рок до када ће да толерише све неправилности које Маракана има? На пример, лоше осветљење, непостојање топле везе на релацији свлачионице-терен, то што је терен од свлачионица удаљен више од 100 метара, чињеницу да новинарима није омогућен директан приступ свлачионицама са стадиона већ морају да излазе (уколико не рачунамо могућност да се алпинистичком опремом спуштају кроз тунеле западне трибине  .

Наша Маракана је лепотица, за мноштво стадиона које сам виђао у Европи, па чак и у Европској унији! Ми одлично организујемо утакмице и немамо често примедбе по тим питањима од УЕФА, репарација осветљења ће почети на пролеце, потписан је директан уговор са Џенерал електриком без посредника.

23. Шта се дешава са новим семафором, зашто још увек није постављен и када ће бити?

За месец дана ће се извршити репарација старог и додавање новог на југу и малог (страјп/трака) на западу.

24. Чему служи стадион Обилића? Да ли Црвена звезда плаћа изнајмљивање и колико?

Не плаћамо ништа, то је била добра идеја, која није спроведена кроз органе ФК Обилић, за сада мирује тај споразум!

25. Какву сарадњу Црвена звезда има са Ранком Стојићем и да ли је досадашње пословање са њим Звезди донело добит која би била разлог за наставак сарадње? Да ли му је Црвена звезда дужна новац и колики је проценат од следећег трансфера Андрије Калуђеровића који остаје Црвеној звезди?

Ранко је несумњиво способан менаџер, који је у прошлости доста радио са претходним управама, Звезда му није дужна новац за играче које је ова управа довела, и не дугује се динар један за Калуђеровића, који је већински Звездин играч, као ни за Димитријевића! Понављам обојица су играчи над којима Звезда има апсолутна права!

26. Пошто смо на нету читали некакве извјештаје за 2010. и било је расправа на ту тему, можете ли одговорити колико је плаћен Калуђеровић, и колико се за њега тренутно дугује Стојићу односно ФК Рад? Хвала унапријед на одговорима.

Већ сам дао одговор на ово питање кроз претходно.

27. Да ли ће Црвена звезда имати проценат од будућег трансфера Уроша Ћосића?

Преговарамо са ЦСКА! Штета што је тако млад отишао, мали је велики Звездаш и добар момак!

28. Да ли смо имали проценат од трансфера Луковића у Зенит и колико и да ли постоје наши бивши фудбалери чији будући трансфери могу донети Звезди проценат од продаје?

Да, и постоји тако нешто што је ФИФА прописала и зову се средства солидарности, углавном то су мале цифре, јер се 5% од трансфера дели на све клубове у којима је играч играо и то правило важи ако играч у иностранству мења федерацију!

29. Докле се стигло у финансијском погледу са трансферима Паркера и Кастиља?

Стигли смо са њиховим менаџером Несторовићем на суд! И поднели смо кривичну пријаву против истог због фалш чека!


30. Колико новца Звезди дугују други клубови и која је динамика плаћања коју очекујете? Са којим клубом тренутно имате највише проблема?

Коџаели, па Сантандер, па Ланс, па Осасуна. Углавном све смо наплатили и осим Коџаелија, који је побегао у аматерски ранг и дугује нам 800.000 еура за трансфере (тај случај је на CAS-у у Лозани), све остало очекујем да наплатимо до краја године. Све у свему око 1.5 милиона еура.

31. Да ли је Милан Вилотић кажњен због кршења клупске дисциплине на припремама, а ако није зашто није?

Нема веће казне од одузимања капитенске траке. Ипак је то породични проблем нас у Звезди и нека тако и остане!

32. Г-дине Стефановићу, када ће чланови клуба, по свим питањима, имати већа сазнања из клуба него када нису били чланови? Конкетно у дијелу чланстава, изузев правилника на званичном сајту, чланови клуба уопште нису информисани. Рецимо, у Р. Српској не знамо колико чланова од укупног броја (а и тај податак не постоји званично) је из Р.Српске јер од тога зависи и број представника у Скупштини.

33. Када је клуб почињао кампању којом би се привукло чланство, једно од обећања је било да ће се чланови (њихови представници) окупљати најмање једном годишње и да ће им тада руководство бити на располагању. Треба ли рећи да од овог обећања ништа није било.

Одговор на 32. И 33. питање:
Како није било? Када сте били ближе клубу него сада! Одговорићу ти као неко ко гледа Звезду 32 године, НИКАДА! Дато нам је право гласа, има ли већег права као навијачу од тога? Процес учлањавања још траје и када се он заврши, а завршава се пред сазивање изборне скупштине, урадиће се пресек броја чланова! Чини ми се да ти и твоји другари нисте ишчитали статут и да још нисте формирали клуб навијача који би требао да да представнике за изборну скупштину!

34. Колики је био буџет Црвене звезде за претходне две сезоне, а колики за ову?

Затекли смо буџет који је износи скоро 16 милиона евра годишње, а он је сада сведен на око 10 милиона.

35. Колико износи највећа плата у играчком кадру Црвене звезде?

Велика у односу на време у коме живимо, мала у односу на остале клубове у региону, па и неке код нас у земљи!

36. Колико играчи који су на платном списку, а не играју, оптерећују буџет Црвене звезде и да ли се ради на њиховој продаји односно раскидању уговора?

Овог лета је отишао велики број таквих играча. Сваки трошак оптерећује!

37. Колики дуг је актуелна управа Црвене звезде наследила(не мора прецизно, може и оквирно) јер никада у јавност није изађено са коначном цифром, увек су у питању била нагађања? Мислим да навијачи Црвене звезде заслужују да знају овај податак.

Више од 30 милиона евра. Још пристижу цехови.

38. Да ли у укупан дуг рачунате и 4 милиона евра које је Марко Мишковић положио у, чини ми се, Комерцијалној банци као гаранцију за Звездин кредит?

Лоша информација!

36. Колики део укупног дуга потражују банке, колики бивши играчи, колики чланови бивше управе, а колики добављачи по основу разних услуга?

Па, све које сте навели чине 100% Звездиног дуга, успели смо да већински део потраживања пребацимо у банке, и, као што рекох, део обавеза репрограмирамо да зауставимо негативно пословање и константан притисак на ликвидност од стране извршних судских решења од стране повериоца и добављача који нису били плаћани! Ми смо највеће спорове исплатили, са преко 250 спорова смањили смо листу на четрдесетак, остало смо се поравнали и исплатили, исто је и са играчима менаџерима и тренерима, којима смо у последње 2 године исплатили преко 5 милиона евра! И њих је остало двадесетак! Чланови бивше управе чекају то што су позајмили док не будемо ликвидни!

39. Сваког марта/априла спортске новине пуне своје стране натписима да је Звездино лиценцирање за европско такмичење угрожено. Можете ли нам рећи због којих бивших играча/тренера/руководилаца навијачи Звезде још морају да стрепе?

Ми никад не стрепимо, а новинари се понављају! Морају да пишу! Звезда продаје новине више од свих!

40. Да ли постоје лица која су Црвеној звезди позајмљивала новац под камату, да ли је то неко од бивших челника и ко? Да ли је неко од тих људи опростио дуговања и ко?

Не! То је бесмилица и обична кафанска прича!


41. Првих 18 месеци управа ФКЦЗ причала је о смањењу дуга. Да ли се дуг Црвене звезде смањује и даље?  Ако се смањује, можете ли нам објаснити на који начин обзиром да од Европе годинама нема ништа, а не сећамо се када је Звезда обавила неки заиста велики трансфер? Трансфер од 1,5 милиона навијачи Звезде не рачунају као велики, чисто да
разјаснимо.

Лекић, Савић, Исах, Нинков, Јевтић, Трифуновић, Газпром итд.

42. Када мислите да нам објавите висину дуга Црвене звезде? Постоје чаршијске приче које говоре о томе како је исти сада преко 35 милиона евра, да ли је то истина?

Будимо озбиљни манимо се чаршије, мислим да сам одговорио на то питање.

43. Да ли од доласка ове управе Црвена звезда има позитиван или негативан салдо?

Позитиван.

44. Да ли је наша Звезда у овом моменту солвентна, или конкретно, када не бисмо продали ни једног играча до зиме, са колико новца располажемо за зимски прелазни рок?

Нисмо солвентни када нам се дуг мери у десетинама милиона! Неки пут стварно помислим да људи не схватају Звездин проблем?! Ова кућа је била пред тоталним банкротом, исти смо избегли, али још је далеко сунце!  Урушен је систем последњих десетак година, клуб се презадужио, а угасио је погоне, читајте: омладинска школа! Много тога је реконструисано, поправљено, закрпљено, али мора још сигурно 2 године! И то све са притиском титуле!
Када читам оваква питања често се запитам дали ми сви живимо у истој држави? Да ли је сјајно код тебе на послу, да ли ти је плата редовна, да ли сви твоји другови имају посао? Сигуран сам да је на сва та питања одговор: не! Па онда замисли како је нама у Звезди када у ово време радимо овај посао! Звезда је далеко од Европе док се не стабилизује и то мора да буде кристално јасно! Данас у свету нема никог ко ће чаробним штапићем истрести 30 милиона евра. Ја само молим да људи буду реални и да дневне фрустрације не упућују ка Звезди и нама који у њој радимо! Тврдим, да нас Лукић није окупио 2009. и добио изборе, данас Звезда не би постојала!

45. Зашто није одржано обећање да ће Црвена звезда пословати транспарентно?

Понавља се питање, отворите сајт агенције за привредне регистре и добићете одговор као што сам већ рекао у једном од одговора.

46. Да ли уговор са Гаспромњефтом подразумева и рефинансирање дуга?

Да, радимо на томе.

47. Око транспарентности пословања постоје два супротстављена мишљења. Прво је да све податке треба обелоданити јавно а друго мишљење је да податке (као што је рецимо износ дуга нашег клуба) не треба никако објављивати. Заступници овог другог мишљења кажу да се на тај начин ствара додатни притисак на клуб и играче, негативни публицитет, а истичу и да пословање Звезде у историји никада није било сасвим транспарентно. Док је клуб постизао резултате, никога такви детаљи нису превише интересовали.Какво је ваше виђење?

Ја сам за транспарентно, као што то и радимо! Ја нисам видео ни један клуб ни фирму да су урадили то што Звезда ради.

48. Колико су политичари Београда умешани у рад Црвене звезде?

Кроз контролну функцију као чланови УО!

49. Мислите ли да Партизан игра намештене утакмице, има своје судије и како се борите против тога? Постоји ли шанса да се направи калчополи у српском фудбалу?

Не занимају ме. Једва чекамо калчополи!

50. Хоће ли Звезда узети титулу ове године?

Верујем!

51. Порука навијачима за крај? 

Верујте у Звезду као што она верује у вас!

0 0 vote
Article Rating

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
43 Comments
најновијим
најстаријим највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Avatar

Па ја би рекао да је овај завршио неки политички факултет,шта год га питаш конкретно он удари нешто лијево па кога за*ебаваш реци искрено,питаш га за Бабарогића он каже ту је алоооооооо

Avatar

U pravu si. Pravi politicki odgovori. Nista nije rekao novo, ili sto neznamo. Naravno da ce da kaze da se Stojic nista nepita za igrace, ali nista konkretno nije rekao koliko Stojic ima % od AK99. Naravno da ce da kaze da se Stevan Majami nista nepita u klubu itd… Navodno poslujemo transparentno, a nemoze da kaze koliki je dug – pravi politicar.

Avatar

da globalna kriza dolazi i tako u krug, uvek su svestki masonki mocnici krivi zasto nema para… a mi zavisimo od tih jevrejskih bankara..
„Далеко смо још од мирне луке и бура свима нама тек престоји јер надолази други талас озбиљне глобалне економске кризе!“

Avatar

Voleo bih da Zvezdu kupi Gasprom ,da presednik ostane Lukic ,da trener ostane Prosinecki ,da se otjeraju iz Zvezde Adzic i Vesic da se za sportskog direktora dovede Pancev i da postavi Jugovic za direktora omladinske skole Crvene Zvezde

Avatar

Hmm, zanimljivi komentari. Svako ko je rekao da ako ove sezone ne osvojimo titulu, uprava treba da ode – dobio je minuse. Svako ko je rekao da je dug povecan, ili nije smanjen – dobio je minuse. Zanima me na osnovu cega imate toliko poverenja u ovu upravu? Znaci iako ne osvojimo tituli, iako dug nije smanjen, vam je ova uprava ok? Oni su vec dugo na vlasti, i mogli su imati mnogo bolje sportske rezultate, kao i finansijske. Prema razlicitim informacijama (insajderskim itd…) dug je povecan!!! Prema informacijama iz kluba dug iznosi „desetak miliona“ (10, 20, 30, 40???). Pa… Опширније »

Avatar

Prvo bi želeo da se zahvalim Gospodinu Stefanoviću na izdvojenom vremenu. Ništa spektakularno nismo mogli čuti, potvrdjeno je par sitnica koje smo i ranije znali. Čovek je lepo, kulturno, diplomatski, tj. Politički odgovorio na pitanja i naravno da nije mogao reći bilo koju negativnu reč o ljudima sa kojima radi. Hvala mu još jednom, iako je to na neki način i njegova obaveza, tj. Obaveza menadžmenta kluba da razgovara, odgovara na pitanja članova kluba tj. Vlasnika kluba(tako piše u statutu koji je ova uprava donela). Po ko zna koji put ponavljam, ova uprava je učinila mnogo u ove 2 godine.… Опширније »

Avatar

Brate,tolko si negativnih stvari naveo da mi se u jednom ucinilo da pises o nekim placenim ubicama. Tebi smetaju nase teorije zavere prema ljudima u srp fudbalu a jako verujes u teoriju zavere nasih celnika,tu mi bas nisi jasan. Pre cu verovati jednom Adzicu nego toletu i djuricu!!!!

Avatar

Ne znam da li si uopšte shvatio šta sam želeo da kažem. Al ajd pokušaću da objasnim ukratko. Nema nikakvih teorija zavere. Tole, sudija, mafija u srpskom fudbalu postoje. Bilo je toga svega i ranije. Al dok je bio Džajić na čelu znalo se ko je i šta je Zvezda. Niko nije smeo ni da pomisli da nas ošteti a sad se sprdaju i iživljavaju s nama. Nije to rezultat neke njihove snage i umeća, već naše nemoći i nesposbnosti. Poenta je da shvatimo da sve što nam se dešava uglavnom smo mi sami odgovorni ili najodgovorniji. Ako mi sami… Опширније »

Avatar

Samo da je rekao koliki je dug,sve bi bilo u redu. Ovako,i dalje ostaje sumnja…

Avatar

Admini,mozete li proveriti sta se desava s mojim komentarom,poslao sam ga danas oko 1h?! Pisalo je da je poslat ali vidim jos nije izasao.

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x