Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеТрансфери

Ватерполо клуб реновирао тим: Кљајевић предводи Звезду, повратак Аксентијевића, још петорица новајлија!

Седам нових играча, у новој години, у ватерполо клубу. Повратници Кљајевић, Аксентијевић и Пековић предводе тим до сигурне луке.

Након катастрофалне полусезоне, ватерполо клуб је одлучио да реновира практично цео тим у 2016.години. Предводник је повратник Филип Кљајевић, повратници су и Срђан Аксентијевић, Бранко Пековић, Борис Поповић и Иван Рацков, а за њима у клуб стижу још два играча – Драган Драшковић и Стефан Илић. Сви играчи су потписали првобитно на шест месеци.

Филип Кљајевић (32) ће по четврти пут носити црвено-белу капицу са бројем 5. Звездино дете је протеклу сезону провео у Галатасарају, наступао је у Француској (Ремс) и Холандији (Шурман), а први део текуће сезоне у Грузији, за Локомотиву. Његово искуство ће бити од немерљивог значаја у борби за опстанак у Регионалној лиги и супротстављање Партизану на домаћој сцени. Познат је по одличној одбрани, дефанзивни специјалац као Бранко Лазић за кошарку.

За њим из Грузије, такође из Локомотиве, стиже и црногорски репрезентативац, Драган Драшковић. Драшковић (27) је наступао за најбоље тимове у Црној Гори, матични Приморац, Будву и прошле сезоне за Јадран, а играо је и у најјачој лиги света, италијанској Серији А за Ћивитавекију и напуљску Аквакјару. Рођени Которанин игра на левој страни.

Срђан Аксентијевић (30) се након четири године у турском Галатасарају, за који је играо до летос, враћа у Црвену звезду, одакле је и дошао међу црвено-беле 2011.године. Преговарао је са италијанским Соријем, али се одлучио за Црвену звезду. Репрезентативац је Турске, за коју је наступао на ЕП у Београду. На Малти, на Летњој лиги 2015 играо је за Марсаскалу, заједно са Филипом Кљајевићем. У Звезду долази такође из грузијске Локомотиве, са Кљајевићем и Драшковићем.

Filip Kljajević
Filip Kljajević

Највише промена је било на позицији центра. Црвена звезда велико појачање има у искусном Бранку Пековићу, бившем репрезентативцу Југославије и Србије. Пековић (36) је каријеру почео у Црвеној звезди, био је члан чувене шампионске генерације Бечеја, а наступао је у Италији за Канотијери и Ортиђу, Русији за Динамо Москву и Штурм, док је последњих сезона био у Казахстану, Астани, за чију репрезентацију је и наступао. Борис Поповић (25) је још један повратник. Протекле три године је наступао за Раднички из Крагујевца, а пре тога за италијански Нерви, Партизан и Земун и први део сезоне за Шабац. У клуб се вратио и Иван Рацков (24), који је прошле сезоне наступао за Црвену звезду, а први део текуће сезоне, такође за Шабац. Последње појачање је млади талентовани Стефан Илић (20), који долази из Старог града.

Из досадашњег тима остаће голмани Краљ и Тодоровски, најбољи стрелац Андрејевић, Ешкерт, Репановић, Јовић, Бакић и Јанковић, као и Звездини јуниори Колашинац, Јовановић и Кнежевић. Због комплетног ростера, могуће је да ће неки играчи играти на позајмици. Клуб је раскинуо уговоре са Радуловићем и Јапунџићем.

Тренер Ристо Маљковић имаће на располагању тим кадар да избори опстанак у Регионалној лиги, у којој други део сезоне црвено-бели стартују гостовањима у Крагујевцу вечерас и Новом Саду. А затим и да се супротстави Партизану у борби за титулу шампиона Србије.

Повезане вести

1 comment

djoma јан 29, 2016 at 11:11

Odlične vijesti. Ovo je konkurentan tim, za prvenstvo Srbije naročito. Partizan ima Gavrila Subotića koji je top igrač i jedino je tu u prednosti. Pošto sam iz CG mogu vam reći da je Dragan Drašković sjajan igrač, iskusan strijelac..Za ostale se, manje-više zna..Iskusna i dobra ekipa, naročito na centarskim pozicijama (iskusni Peković, jaki Popović i mladi Eškert).

Reply

Leave a Comment