Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Следи гостовање Тајфуну

Кошаркаши Црвене звезде Телеком историјску 2015. годину у регионалном такмичењу, завршавају гостовањем у Словенији екипи Тајфуна, у оквиру 17. кола, у недељу 27. децембра, са почетком у 15 часова.

Година у којој су направљени изванредни резултати, у којој је по први пут освојен и шампионски прстен у регионалном такмичењу, у АБА ј.т.д лиги за црвено – беле завршава се гостовањем у Шентјуру, екипи Тајфуна.

У првом делу сезоне, у дворани Пионир Београђани су остварили најубедљивију победу ове сезоне. резултатом 113:66. Међутим то не значи да је екипа Тајфуна за потцењивање, напротив, тренутно су седми на табели АБА ј.т.д лиге, са скором 7 победа и 9 пораза исто колико имају Задар и МЗТ. И поред одређених кадровских проблема у тиму, екипа је отпутовала у Словенију у добром расположењу, нарочито после доброг издања против Задра.
Управо на том мечу, повратник у тим Немања Дангубић, показао је да ће у наставку сезоне, након опоравка од повреде, бити велика узданица тима и тренера Дејана Радоњића:

„Очекује нас тешка утакмица и незгодно гостовање. Екипа Тајфуна је показала кроз досадашњи ток такмичења да има квалитет за ову лигу. Сигурно да у овом ритму, у коме се налазимо, морамо максимално озбиљно да приступимо овој утакмици и наставимо низ добрих игара у АБА лиги. Тајфун је постао озбиљан фактор у словеначкој кошарци, а већина момака ће по први пут играти меч у дворани у Цељу, али ми желимо два бода како би остали у самом врху табеле”, рекао је пред пут у Словенију, првотимац црвено-белих.

Екипа Црвене звезде Телеком лети у Словенију у суботу поподне, а након једнодневног боравка у Београду у понедељак, већ у уторак у преподневним часовима, следи пут у Истанбул на прву утакмицу ТОП 16 фазе Евролиге са Анадолу ЕФЕС-ом.

Повезане вести

Leave a Comment