Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Мицић потписао за Звезду

Репрезентативац Србије, Василије Мицић, од понедељка је нови је члан КК Црвена звезда Телеком.

Некадашњи играч црвено-белих тако се након 9 година враћа у клуб, за који је играо у млађим селекцијама, пре него што је прешао у екипу ФМП-а, за који је наступао три сезоне, након чега је уследио прелазак у екипу Мега Визуре.

Након 4 врло успешне сезоне у дресу Меге, Василије је постао члан минхенског Бајерна, за који је наступао сезону и по, пре повратка у Београд и потписивања уговора са КК Црвена звезда Телеком .

Мицић је са младим селекцијама репрезентације Србије освојио две сребрне медаље на СП и ЕП 2011 и 2013.године. За сениорску репрезентацију Србије, наступао је 2013.године када је репрезентација изборила пласман на СП. Са млађим селекцијама ФМП-а у два наврата је био кадетски првак Србије, и победник јуниорско Евролигиног турнира у Београду, и тада је био најбољи стрелац турнира.

Василије Мицић је проглашен и за најкориснијег играча финалног турнира Купа Радивоја Кораћа 2014.године. Након финалне утакмице Купа у којој је Црвена звезда победила Мегу, Мицић је био најбољи актер утакмице и добио је овације препуних трибина дворане „Пионир“.

„Доживео сам велику част и задовољство да ћу коначно играти за клуб за који навијам одмалена. Мало ми је жао што је овај тренутак, који је за мене важан, када сам коначно стигао у Црвену звезду, покварен дезинформацијом која се појавила на појединим иностраним сајтовима.И поред тога што то никада нисам рекао, извињавам се навијачима и разумем њихове реакције и незадовољство, које су изазване нечим што је неистина. Само желим, да се што пре уклопим, да заиграм на свом нивоу, и да сви заједно направимо што бољи резултат у свим такмичењима, и да доживим још нешто, о чему маштам још као дечак, да подижем пехаре као играч Црвене звезде Телеком“

Василије Мицић се у понедељак прикључује новим саиграчима и поново задужује црвено-белу опрему.

Повезане вести

2 comments

dejo дец 28, 2015 at 19:24

trebao si da dodjes pre dve godine…kada je bilo tesko…sada…i nisi nesto potreban…ali-ajde…

Reply
dejo majstore дец 28, 2015 at 15:54

Tako je Delijo.Veliki je izazov igrati za klub koji voliš i navijaš od rođenja.Sve drugo je drugo.

Reply

Leave a Comment