Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Грујић, Плавшић и Јовић међу 100 најперспективнијих на свету

Сајт „In Bed With Maradona“ уврстио је тројицу играча Црвене звезде на листу од 100 младих фудбалера на које би требало обратити пажњу у 2016. години.

Част да буду означени као најперспективнији на свету добили су играчи рођени после 1. јануара 1994. године, а међу 100 таквих нашли су се Марко Грујић, Срђан Плавшић и Лука Јовић, узданице Црвене звезде, која је јесењи део шампионата одиграла у великом стилу са предношћу од 25 бодова у односу на прве пратиоце, Чукарички и чачански Борац.

Поред Звездиног тројца, на листи су још два српска фудбалера и то Андрија Живковић из Партизана и Сергеј Милинковић-Савић из Лација. Шпански играчи су најзаступљенији на листи, јер их има седам, а поред Србије, пет младих фудбалера долази из Пољске, док Немачка има шест, али велика већина њих нису пореклом Немци.

Црвена звезда, Ајакс и Салцбург имају по три своја фудбалера на листи, по чему су најуспешнији, али само београдски црвено-бели имају тројицу играча из своје земље, док Ајакс поред Холанђана Ричедли Базура и Хаира Ридевелда има и Пољака Аркадијуша Милика, а Салцбургови представници су странци: Дује Ћалета-Цар (Хрватска), Наби Кејта (Гвинеја) и Такуми Минамино (Јапан).

Повезане вести

Leave a Comment