Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Почиње ТОП16, прва станица Инстанбул

Црвена звезда Телеком историјску 2015. годину завршава првом утакмицом у ТОП 16 фази Евролиге, гостовањем екипи Анадолу Ефеса у Истанбулу у дворани Абди Ипекчи, у среду 30. децембра, с почетком у 18 часова.

Екипа је након победе у Словенији и тренинга у понедељак са новим појачањем Василијем Мицићем, отпутовала у уторак у јутарњим часовима за Истанбул, и потпуно се окренула првој утакмици у ТОП 16 фази Евролиге са Анадолу ЕФЕС-ом.

Своју прву утакмицу у овој фази такмичења, црвено – бели ће играти против Анадолу Ефеса у Истанбулу, који са клупе предводи један од најбољих српских тренера Душан Ивковић, а турски тим је ове године оформио изузетно јак састав који представља комбинацију квалитетних домаћих играча и странаца, међу којима су Чеди Осман, Догуш Балбај, Батук, Дерик Браун, Алекс Тајус, Дарио Шарић, Томас Ертел, Брајант Данстон…

У саставу ће бити и новопридошли бек Василије Мицић, док ће Таренса Кинзија публика бити у прилици да види 4. јануара, када црвено – бели у оквиру 18. кола АБА ј.т.д лиге буду дочекали Цедевиту.

Пред пут у Истанбул своја очекивања изнели су тренер Дејан Радоњић и првотимац Црвене звезде Немања Дангубић.

Дејан Радоњић: „ЕФЕС предвођен тренером Душаном Ивковићем има ове године тим који сигурно са пуо разлога може да очекује висок пласман и завршницу. Екипа има сјајну центарску линију са Брауном, Данстоном , два одлична плеја, и 2 сјајна шутера, уз изванредне и талентоване младе домаће играче. У одличној су форми, гледајући завршницу првог дела Евролиге, и пред почетак ТОП 16 фазе- Ипак, отпутовали смо у Истанбул са жељом да пружимо добру партију, свесни квалитета и уз респект према противнику. Васа Мицић је одрадио само два тренинга, биће у тиму, видећемо у којој мери може да нам помогне за ову утакмицу. Остали момци су здрави и спремни. Свесни смо да неће бити лако, али имамо и ми своју жељу и надамо се доброј утакмици„.

Немања Дангубић:
Очекује нас јако тешка утакмица против изузетно квалитетне екипе, која има највише амбиције и коју предводи један од најбољих тренера у Европи. ЕФЕС је подигао форму у другом делу прве фазе овог такмичења. Међутим, желимо да покушамо да добијемо ову утакмицу, да направимо брејк и да у доброј атмосфери уђемо у Нову годину. ЕФЕС је попуњен на свим позицијама, не зна се одакле прети опасност. Ертел изванредно диригује игром свог тима, Диблер је најбољи тројкаш прве фазе Евролиге, Дерик Браун, Данстон, Тајус испод коша…одлична екипа, која изазива велики респект, али понављам, и ми имамо своје амбиције.

Црвено-бели се након утакмице у Истанбулу, враћају у Београд 31.децембра у преподневним часовима, а припреме за велике изазове у Новој 2016.години, и прве утакмие са Цедевитом и Фенербахчеом, крећу већ тренингом 1.јануара.

Повезане вести

Leave a Comment