Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Уго Виеира најбољи фудбалер јесени

Заједница суперлигаша прогласила је нападача Црвене звезде, Уга Виеиру за најбољег фудбалера првог дела сезоне.

У избору на сајту Заједнице суперлигаша Уго је победио испред Андрије Живковића из Партизана и Филипа Кнежевића из чачанског Борца. У новемрбу и децембру португалски нападач је постигао девет голова, од којих се издвајају два гола на Бановом брду против Чукаричког и у Ивањици против Јавора, али је сваки на свој начин пронашао пут да убеди публику да му да свој глас.

Виеира је недавно проглашен и за најбољег појединца новембра и децембра месеца, а понео је титулу најбољег у 9, 21 и 22.колу Суперлиге Србије.

Уго Виеира је у Црвену звезду стигао у јулу, на лично инсистирање Миодрага Грофа Божовића. На 20 мечева постигао је 14 голова, уз 5 асистенција. У каријери је до доласка у Београд наступао за Бенфику, Жил Висенте, Брагу, Ешторил, Спортинг из Хихона и Торпедо из Москве. Спектакуларним голом у „Вечитом дербију“ је купио милионе навијача Црвене звезде, а својим играма ове јесени и многе клубове који су показали интересовање за њега, почев од највећих у својој земљи, где је стигао и до кандидата за национални тим.

Повезане вести

Leave a Comment