Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Болан пораз Звезде у Истанбулу, на три секунде до краја

Црвена звезда је поражена у Истанбулу од Ефеса, резултатом 85:84, у првом колу ТОП 16 фазе Евролиге, поготком Шарића на три секунде пре краја.

Звезда је водила од старта друге четвртине, на полувреме могла да оде са +13, али је примила тројку у последњој секунди, да би на крају трећег периода Милеру поништен погодак, за +13. Имао је наш тим у тој четвртини и великих +15… Управо тада је Ефес кренуо у серију и сустигао наш тим, али Звезда није дозволила Турцима да се одлепе. Наша екипа имала је три шансе у последњем минуту, али је Лазић промашио чист зицер, пре тога Јовић изгубио лопту…

Шарић је у последњем нападу свог тима погодио из ћошка, а Цирбес није успео да реши меч у последњем тренутку.

Велика штета…

  1. коло ТОП 16 фазе Евролиге

АНАДОЛУ ЕФЕС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ

Хала: Абди Ипекчи

Гледалаца: 2 626

Судије: Перез, Бисон, Ковалски

Ефес: Тајус 6, Балбај, Браун 2, Осман 5, Батук, Шарић 12, Коркмаз 7, Гренџер 13, Ертел 6, Диблер 13, Данстон 21, Дувериоглу

Црвена звезда: Ребић, Дангубић 3, Лазић 10, Симанић, Мицић 6п, 6ас, Тејић 2, Симоновић 10, Гудурић 5п, 3а, Јовић 8п, 3ск, 11ас, 3укл, Милер 12п, 6ск, Цирбес 22п, 12ск, Штимац 6п, 1ск

ТОК МЕЧА

4/4 (24:12)

Турци су везали седам поена и пришли на четири поена заостатка, за свега минут и по, па је Радоњић затражио тајм-аут. Ефес је пришао и на коша заостатка, али је Лазић тројком вратио +5. Највише проблема у овом периоду Звезди је правио Данстон, који је одржавао домаћи тим у игри.

На половини четвртог периода, резултат је био 77:74 за Звезду. Нешто касније, преко Данстона, домаћи тим је успео да након много времена изједначи. Након сумњивог фаула! Мицић је погодио за 81:79, а Лазић на изједначење одговорио тројком. Имала је Звезда шансу на +3, али је Јовић изгубио лопту.

Ефес је на 40 секунди до краја изашао из бонуса!

Наш тим је у последњем минуту пропустио три прилике да оде на +3, и брани напад домаћих за победу! Шарић је погодио тројку за 85:84, на три секунде до краја, а Радоњић је тражио тајм-аут.

Ишло се на Цирбеса у последњем нападу, али је он изблокиран и то је био крај.

3/4 (17:18)

Звезда је ушла у 3/4 без поена за готово три минута, али на срећу домаћи играчи нису успевали да дођу до прикључка, па је дуго на семафору стајало 46:54. Наш тим је након тога преко Јовића и Милер успевао да одржи разлику и она је непрестано била на клацкалици између једноцифрене и двоцифрене.

Наш тим је након неколико сјајних потеза Јовића отишао на великих +15 (70:55), у 28. минуту, па је Ивковић затражио тајм-аут. Ипак, гости су серијом 6:0 смањили на девет поена заостатка. Звезда је до краја трећег периода сачувала предност и отишла на паузу са вођством 72:61. Поништен је кош Милеру уз звук сирене.

ПОЛУВРЕМЕ

На полувремену, наш тим води против Ефеса, резултатом 54:44.

Фантастично је играо Маик Цирбес, а сјајно су му асистирали Стефан Јовић и Васа Мицић, који је одлично ушао у свој први меч за Звезду, и добио добру минутажу.

Турци су погодили и тројку уз звук сирене, на крају полувремена, а оно што их је држало у игри јесте сјајан проценат шута за три поена, уз одличан офанзивни скок, па чак и са -10 могу бити задовољни.

Цирбес је убацио 15 поена, уз 5 скокова, а Јовић имао чак 8 асистенција за полувреме! Милер је убацио 8 поена, уз 4 скока, а Симоновић 7. Мицић је имао 4 успешна додавања.

2/4 (19:31)

Звезда је боље отворила други период и дошла до вођства од 29:27, након тројке Симоновића. Наш тим је наставио са одличном одбраном и дошао до седам поена предности (37:30) на половини другог периода. Ипак, домаћи тим је направио добру серију и стигао до прикључка (38:39), па је Радоњић затражио тајм-аут. Међутим, наш тим није пао под притиском скупоцених ривала, па је веома брзо на семафору стајало 39:49, уз сјајну игру Јовића.

1/4 (25:23)

У првој четвртини, Звезда се добро носила са Турцима. Домаћи тим остварио је почетну предност (15:12), захваљујући фантастичним шутем за три поена, а Диблер је шутирао 3/3 ван линије 6,75. С друге стране, расположени су, наравно, били Јовић и Цирбес, да би Мицић, на дебију и Гудурић, након њега, погодили шутеве за три и одржавали егал. Домаћи су искористили грешке Звезде у финишу и успели да оду на паузу са +2 (25:23).

Повезане вести

14 comments

mladen takozvani дец 31, 2015 at 16:08

nzm da li je potrebno da se non stop razocaravamo zbog neznanja radonjica…
na 21 sekindu do kraja se pravi faul, a ne brani se napad.
to zna svaka budala na ovom svetu, ali gospodin crnogorac ne zna ocigledno…i nzm sta treba covicu da ga otera….

RADONJICU ODLAZI PUN MI TE JE Q

Reply
Miljko дец 31, 2015 at 01:34

Prva petorka: Jovic-Guduric-Kinzi-Miler(Mitrovic)-Cirbes. Druga petorka: Micic-Dangubic-Simonovic-Mitrovic(Miler)-Stimac.Jedanaesti je Lazic.Paklenih 11. igraca!!! Dva NBA igraca. Ostalo reprezentativci Srbije i jedan reprezentativac Nemacke. Da li neko ovde vidi golobrade klince i neiskustvo? Naravno da ne. Izgled ekipe na terenu je odraz u ogledalu struke. Nesigurnost,strah,panika krece iz glave.Iz malog mozga. To je onaj koji vuce konce i diriguje. 15.razlike za 11.minuta. Izgubiti. Ne prvi put. Ilustrovacu jednom kratkom,britkom pricom. Prica dolazi iz naseg pametnog,srpskog naroda. U stara vremena, momak delija krece na put. U beli svet. Trbuhom za kruhom. Ispraca ga deda.Casna srpska starina. Daje mu nesto,teskom mukom,ustedjenog novca.Kaze mu sledece,umesto blagoslova:-Sinko,ako te neko prevari i ojadi-ubio GA Bog. Ako te taj isti covek i po drugi put,na isti nacin nasamari-ubio VAS Bog obojicu. Ako se desi da te isti covek i treci put prevesla i namagarci-ubio TE Bog!!! Pametnom dosta. Na kraju i konstatacija. Svaka nasa naredna utakmica(Govorim o ABA Ligi) uz gore nabrojane,izvanredne igrace, mora biti sigurna i cista pobeda. Tri titule su imperativ. Sve osim toga, g.Radonjicu bice dokaz da ste znanjem i umecem daleko iza kvaliteta igraca koje imamo. Bio bi to Vas i samo Vas katastrofalni poraz. Bez obzira na to da NI JEDNOM do sada,krivicu za poraz niste,kako dolikuje coveku od casti,preuzeli na sebe.A neverovatnih poraza(Olimpija,Igokea) je bilo. Od srca Vam zelim svako dobro u nastupajucoj 2016. Rukovodstvu KK Crvena Zvezda zelim jos vise uspeha u poslovnom i organizacionom smislu. Igracima,nasim herojima zelim mnogo zdravlja, pregrst trofeja,sve tri titule i zavrsnih 8. u EL. Svim iskrenim,pravim i do zadnjeg daha odanim navijacima nase jedne i jedine Crvene Zvezde, mnogo zdravlja i licne srece,iskreno, od srca zelim!!! Neka nas sve zajedno, dobri Bog spase posasti yugo-partizanskog zla. Bog Vas blagoslovio i svako dobro. Sportski pozdrav!

Reply
Mississauga дец 30, 2015 at 22:11

Radonja ne samo sto je nesposoban , on nije ni pametan tj. ..
Ovo moze da bude druga godina za redom da ne ulazimo medju osam najboljih , samo zbog Covicevih odluka.
Covicu odlazi !!!

Reply
РУК дец 30, 2015 at 21:28

Ово сам написао после Игокее, Стразбура, ево да поновим: Нема те предности коју овај „стручњак“ не може да прокоцка! Смушен, сметен, неспособан!

Reply
rene artoa дец 30, 2015 at 21:24

Ovu boraniju u Beogradu dobijamo minimum 10 razlike. Da nisu bile sudije dobili bi i ovu!!!! NAPRED ZVEZDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
nebojsa дец 30, 2015 at 20:30

Velikom treneru se ne dogadja da ispusti prednost od 15 poena na 13 minuta do kraja , momci prve 3 cetvrtine odlicni a onda veliki pad u zadnjoj .Ispustena velika sansa za brejk .

Reply
Ljuta Krajina дец 30, 2015 at 20:11

Da ne povjeruješ, kakav pad u zadnjoj četvrtini, nismo mogli da održimo prednost.
Nesretno smo izgubili.
Napred Zvezdo!!!

Reply
SVE PJANO21 дец 30, 2015 at 20:10

Radonja sad si stvarno preterao, al ne boj se, čuva tebe Milo!

Reply
Delija mp дец 31, 2015 at 01:59

Sta onda treba reci za Ivkovica ciji nas je tim na srecu i na sudije dobio,ciji tim ima veci budzet od nas najmanje 7-8 puta.Onda je on po vama najgori trener koji postoji.Oladite malo od Radonjica.Cirbes stasao i najboljeg centra Evrope,Jovic fantastican,Miler od starta dobar,Gudura stasa u igracinu,Micic iz aviona na utakmicu pa niej odigrao lose..
Ova ekipa ako bude igrala kao protiv Efesa ima lagano,lakse nego prosle godine da osvoji sva 3 trofeja.Kinsli da bude na nivou i verujem da mozemo u top8,ali mislim da bi tada morali da zrtvujemo aba ligu i kup,posto je mnogo naporno.
Moja puna podrska GOSPODINU Radonjicu.A vi sto nikad niste nista uradili u zivotu budite malo realniji.

Reply
bugi дец 30, 2015 at 20:09

na ovom zadnjem zvezdinom napadu bi i greg popovic pozavideo,3 sec su sasvm dovoljno da se uputi kakav takav sut ka kosu,bolan poraz,i zalosno da se izgubi dobijena tekma,ovavkvu zansu necemo imati vise,glavu gore momci ostvarili smo cilj

Reply
SURDAS дец 30, 2015 at 20:08

NE MOGU DA VERUJEM DA SMO ISPUSTILI POBEDU NA 3 SEKUNDE DO KRAJA

Reply
pera дец 30, 2015 at 21:58

Ovo su sudije odradilke. Drugo poluvreme je skandal. Pazite sudija gleda faul nad Jovićem i onda svira da je Jović nagazio liniju i uzima lopru več tada sam znao da će ovaj nikakav tim Ivkovića dobiti utakmicu. Faul nad Cirbesom je horor. Ponosan sam na našu igru ovi su autsajderi.

Reply
BrenkeBrendon дец 30, 2015 at 20:00

Lepo da trener podnese ostavku. Po ko zna koji put ima veliku prednost i onda izgubi utakmicu.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 30, 2015 at 18:59

plasim se strazbura..daj boze da gresim

Reply

Leave a Comment