Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноИнтервјуиКлупска дешавањаКошаркаКошаркаНајновије

Новогодишњи МЦЗ интервју: Председник КК Црвена звезда, Небојша Човић – први део: „Ставили смо тачку на црно-бели свет!“

Кошаркашки колектив Црвене звезде је у 2015.години био најуспешнији у региону, и један од успешнијих у Европи. Црвена звезда је на путу повратка на старе стазе успеха, близу да постане стабилна евролигашка екипа. Слике пуне Комбанк арене и Хале Пионир су обишле Европу. Али, иза свега овога стоји рад и успех.

Са председником КК Црвена звезда, Небојшом Човићем, смо имали опширан разговор о претходне четири године, тренутним актуелним догађајима, али и неким темама о којима је јавност мање знала. У два дела новогодишњег интервјуа ћете сазнати неке ствари које до сада нисте знали. Када и како је дошло до сарадње Црвене звезде и ФМП, које су све препреке постојале, ко је спречавао и угрожавао рад клуба. О Васи Мицићу, Маркусу Вилијамсу, Кинзију, скаутингу, финансијама, приватизацији… Уживајте.

За почетак, кратак осврт на најуспешнију годину у историји клуба.

Велико ми је задовољство да смо од августа 2011. до 2015., то је, ето, четири године, успели да направимо резултат, који ће сигурно бити записан у историји клуба. Освојили смо три трофеја, нисмо се осрамотили у Евролиги, завршили смо УППР, и све то у 2015.години. Такву годину је тешко поновити, наравно, али ми ћемо се трудити, и наду не може нико да нам узме. И то не једном да поновимо, него више пута. Наравно, иза тога мора да стоји огроман рад и труд свих нас, као и до сада. Такав приступ ће увек донети резултат. Готово да смо ни из чега стартовали у августу 2011.године, а сада смо направили оно чиме се сви ми, Звездаши, поносимо. А то је резултат у 2015.години. И наставља се резултат и сада у сезони 2015/16. Из најтеже групе Евролиге смо обезбедили пласман у ТОП16. И ставили смо тачку на црно-бели свет. “

Како сада гледате на период пре четири године?

Велико ми је задовољство што сам учествовао у томе. Наравно, ја то нисам урадио сам. Заслужни су и људи из Управе, мало су нам се управе мењале, и сваком ко је био у Управи за ове четири године сам врло захвалан за допринос. Сви заједно, као један велики тим смо дошли до оваквих резултата. Али, морам да вам кажем, то је био један мукотрпан рад. Сада морам да се вратим на сам почетак. Идеја о споразуму Црвене звезде и ФМП се родила 2001.године. Та идеја није била моја. То је била идеја Драгана Капичића и Драгише Вучинића. Међутим, тада је мени „забрањено“, да са Драганом Капичићем и Драгишом Вучинићем кренемо у спровођење идеје. Да, „забрањено“. Зашто је забрањено? Многи ме знају, знају да не спадам у групу неуспешних, и никада не улазим у послове у којима не могу да направим резултат. Стално је постојао политички страх – „доћи ће Човић, па ће добити подршку навијача, па ће онда навијачи постати Човићева политичка војска …“. Та глупост, морам тако да се изразим, једноставно, то ме прати до данашњег дана. Тада је покојни премијер, Зоран Ђинђић, поверио КК Црвена звезда Жики Анђелковићу, Игору Жежељу и Горану Весићу. 

2003.године је Жика Анђелковић дошао са идејом да ми направимо сарадњу између Црвене звезде и ФМП. Били смо јако близу, заиста. Морам да напоменем, Жика Анђелковић је био изузетно позитиван и без обзира шта, ко причао, он је прави Звездаш! Идеја је пропала, поново, због политичког страха. 2007. и 2008. године, ја сам тад већ изашао из политике, били су вођени преговори и са Вучићевићем, па је била комисија у којој је био Божа Маљковић и вођени су разговори целе недеље. Они су ми понудили сарадњу, али да ороче мој улазак у Звезду на годину дана. Ја сам отишао у међувремену у САД, и тамо сам чуо да је све то пропало. Наравно, није ми падало на памет да улазим у Звезду на годину дана. Нека бивша руководства Звезде су радила о глави КК ФМП, заједно са руководствима КК Партизан. Успели су поквареним играма, у којима су учествовали Лорбек и Лисац, да истисну ФМП из Јадранске лиге. Нисмо ми испали из Јадранске лиге, него се у домаћој лиги нисмо пласирали за Јадранску лигу, а тада то није било тако тешко. Поједини тадашњи Партизанови кадрови су били прави “магови” у односима са судијама. Да им не помињемо имена. Све се то зна, ретко ко има храбрости да прича о томе, а ја немам страх од таквих прича и волим да се зна истина.

ФМП се након сезоне 2010/11 пласирао у Јадранску лигу, а Црвена звезда је испала из Јадранске лиге, нажалост. 

Долазимо до 2011.године.

Остављен је Мирко Павловић, сам фактички, да се брине о Звезди. Борис Тадић и тадашња политичка камарила, која је била везана за Партизан, је систематски рушила Црвену звезду. Систематски, то је било смишљено. Звезда је остала без пара, без спонзора, забрањивани су спонзори. То се дешавало и фудбалском клубу, од стране црно-белих политичких кадрова. Фудбалски клуб је руиниран, а кошаркашки срушен. Смогли смо снаге, и ту је Драган Ђилас имао довољно мудрости. Рекао сам му тада – „Ако се и ти плашиш да ће Човић урадити не знам шта, политички ангажовати, онда си кукавица.“. Он се није уплашио, на срећу. Ми смо спровели споразум. Никакву фузију! То незналице причају да је фузија. Спровели смо споразум, све смо урадили у складу са законом, а наследили смо готово ништа. Не могу да кажем ништа, јер Звезда никада није ништа. Њен бренд, име, знак, традиција на овим просторима, а и широм Европе и света, никада неће бити угашена. 

Остало је име, увек велико.

”Остало је име, остали су дугови, остала су четири играча – Немања Недовић, Сава Лешић, Александар Цветковић и Урош Николић. Формално правно сва четворица су била слободна. У млађим категоријама, а и у сениорима, нисте имали ни тренера. Остала су нека деца, од које је пробрано 11 дечака укупно, пионири, кадети. Све остало је ФМП. И доведен је Светислав Пешић за тренера. Тако смо кренули и било је пуно проблема, наравно. Било је покушаја рушења целог концепта. Најгори напади дошли су од појединих група бивших Звездаша. Ваљда је била навика у Звезди да се тако ради? Све смо то прошли, и на најбољи могући начин потврдили да смо били у праву. А када се бавите спортом, најбољи могући начин су резултати. Сад смо ту где смо. Не мислим да су многи задовољни због тога, али шта да им радим. Не могу да им помогнем.

nebojsa2

Шта је за вас, по вама, био најтежи задатак током ове четири године?

Најтежи задатак је био да се спроведе УППР. Ја, када сам дошао у Звезду, мени је било презентирано да је дуг 9.5 милиона евра. А када су све комисије прошле, од августа 2011. до краја фебруара 2012., дуг је заправо био 15 милиона евра.  То смо пронашли! И када је све то прошло суд, све је то било јавно, без обзира шта појединци причали у „видеоклубовима“, емисијама црно-белог света. Све је било јавно, све је било у новинама. Комплетна процедура, и позиви повериоца и позиви на рочишта. Када смо све то прошли, када је план усвојен, добили смо могућност да у року од пет година спроведемо план. То није било лако. Са једне стране спроводимо план, а са друге стране морате да се такмичите и живите. И КК Црвена звезда никада није умрла, како неки причају. Никада није избрисана из базе података Кошаркашког савеза Србије, ФИБЕ, итд. Овде се радило о споразуму, који је био нека врста франшизе. Ви јој дајете име, а ја спроводим све онако како је у споразуму написано. Сви трофеји су Звездини, сви резултати су Звездини. А када завршимо са УППР-ом имамо само једну Звезду, нашу КК Црвена звезда Београд, Мали Калемегдан број 2. Знам да је многима мука, али шта да им радим. Обећавам им да ћемо бити још бољи.”

Да се вратимо на актуелне теме, а то су Василије Мицић и Маркус Вилијамс. Из Минхена је стигла вест да је Васа Мицић дошао у Црвену звезду на позајмицу. Шта је тачно и какав је уговор заправо потписао?

Молим вас, свашта причају, али мене то не чуди. Како би ви оправдали улагања у Васу Мицића? Велики трансфер, сећате се? И шта су урадили са Васом, уз дужно поштовање? Ништа. Према томе, Васа се вратио кући. Васа је са нама шест месеци, а онда ћемо да проценимо да ли ће бити још три године. Kaко ћемо да проценимо? Тако што ћемо видети да ли напредује, а ја сам убеђен да ће напредовати и дати нам прави допринос на путу који нас чека до краја сезоне.

Васа ништа није изјавио у Немачкој, једина његова изјава је била по доласку у Београд, на аеродрому. Некоректно је да клуб са таквим именом то себи допусти. То је име мање од Звезде, па чак и у фудбалу, можда. А у кошарци нарочито. Да на свом сајту објављује нешто што Васа није изјавио, и то када је играч ушао у авион. То је овде направило потрес, међу нашим навијачима и јавношћу. Васа то није изјавио. Да је то изјавио вратио би га Пешићу одмах. Ја сам све то проверио одмах. Васа није то изјавио! Наши навијачи требају да знају шта је истина. Ми смо били у контакту са Пешићима, они су се извињавали, рекли да шаљу деманте. Нема потребе, хвала.“

Маркус Вилијамс. Тотално неочекивано по навијаче и јавност је дошло до раскида сарадње.

Нећу да коментаришем. А тиме што нећу да коментаришем као да сам рекао шта се догодило! Не желим да коментаришем јер ми је много драг, заиста. Маркус остаје уписан у Звездиној историји. Желим му да настави каријеру и да буде позитивна. Сваки мој даљи коментар може да угрози његову каријеру. Хвала му на свему што је учинио за Звезду. Мени ће остати у веома драгом сећању. Једино што не бих волео јесте да Маркус крене са погрешним коментарима. То би било веома лоше по њега.“

Таренс Кинзи?

Таренса Кинзија смо пратили, као и многе друге играче. Ово је веома специфична сезона. Прво са два повратника из репрезентације, који су испали из репрезентације, Лука Митровић и Немања Дангубић. То утиче психолошки. Ушли смо у сезону са повређеним Тејићем. Када се он стабилизовао, повредио нам се капитен, Лука, што је огроман проблем. Лука није само стуб у игри, Лука је стуб у односима, хемији тима, атмосфери. Повредио нам се и Дангубић, несрећно. После тога смо и ми правили грешке. И то оне из најбоље намере, али те су најопасније. Скаутинг око Софа, видели смо да то није то. Не зато што је Софо лош, он је добар играч, али није он „легао“ нама, нисмо очигледно ни ми њему. Онда смо дали огроман кредит Томпсону, који је јако поштен момак. Он се много трудио, борио се, поштено. Али, то је дошло у фазу обостраног мучења. И са Галом је завршена прича, само ћемо видети каква је форма. Све то треба извести а да немате финансијски удар. Ја нисам јеврејске крви, српске сам крви, али, спадам у ту групу Кир Јање. За сада смо релативно добро прошли, а када завршимо све, објавићемо. 

Лука се повредио, успели смо да погодимо са Милером. Директно смо се договорили са његовим клубом да дође, он је врло талентован. Ценим и то што је препознао амбицију овог клуба, могућност да напредује, јер примера ради, све овде што понудите, у Кини је пута пет. Било је потпуно бесмислено да било шта радимо са Томпсоном док се не врати Дангубић. Чак смо размишљали и да оставимо Томпсона. Али, то не би дало резултат. Онда се појавио Кинзи. Трабзон је желео Томпсона, све остало је техника. Ми смо ту технику спровели. Нисмо довели Кинзија зато што је играо у Партизану. Кинзи је био у Партизану нешто мање од пола сезоне, он је професионалац. Ја сам за 48 година у кошарци научио једну велику лекцију – не заљубљивати се у играча. Кинзи је одличан играч, очекујемо велики допринос и да ће то показати на терену. Да се уклопи у клуб, јер се клуб никада неће уклапати према појединцу. Никада. Ма, колико, тај појединац добијао овације. Сви смо пролазни, сви ми идемо, Звезда траје и остаје, то је сигурно. Нико није изнад Звезде.

Ми смо се заљубили у Маркуса. Склони смо томе.

Знам. Јако склони. И јако смо склони да дигнемо у небеса, а онда, на први, други пораз или грешку некога бацимо у блато. То није спорт. Али, имам оправдање и за то. То је емоција. Само људи са тако високим, јаким емоцијама и инатом, карактером могу са тако мало пара, такав резултат да направе.“

Оно што је изазвало пажњу и што сте сад поменули, јесте како је Црвена звезда успела да заради од играча са којима је раскинула уговор и да буде у плусу?

Просто. Ако клуб вас доведе за играча за 300 хиљада неких јединица. Ви одете, а ја на вашем месту доведем играча за 100 хиљада јединица, при томе сам вама платио 100 хиљада, колико ми је остало? 100 хиљада. Ја знам да многи у Србији не воле образоване људе и техничке људе. Ја сам инжињер, послови које сам обављао су ме учили да „помало“ знам нешто из економије, ми инжињери волимо да радимо на четврту децималу. Па, „помало“ знам нешто и из права, ето, и некакав сам магистар. Знам нешто и из менаџмента. Завршио сам као један од најбољих студената Машинског факултета у Београду. Па, ето, и доктор сам наука, који је међу првима направио робота у Србији. Тако да смо успели да направимо добру комбинацију и код Софа, и код Томпсона и код Вилијамса. Коначне цифре ћемо презентовати по oвом питању, када завршимо са Галом.

Такође, мора да се зна једна ствар. Систем структуре и организације кошаркашког клуба је пирамида. Зна се ко је шпиц, ко је база. Та субординација је крута, многи ће да кажу да није демократска. Али, за мене демократија није пљување. Није лудило и хаос. Него, велики рад, поштовање организације, поштовање овлашћења и одговорности. Такав ред морамо да држимо.

sp-Covic

Да ли сте задовољни радом скаутинг службе?

Јесам и нисам. И ја сам у том скаутинг тиму. Нисам ни са собом задовољан. На крају крајева, ја сам рекао – да. Када се прође тај стручни део, дође све на финансије. То је тежак посао у Црвеној звезди. И свима би то могли да набијемо на главу и нос. Зашто тежак? Доведите квалитетног играча за мале паре, и немојте да погрешите у избору. Десили су се промашаји, имам ја своје закључке за то. Нећу никоме сећи главу због тога, није поштено. Нападима се диже тираж у медијима. И мене ће нападати ако не будемо први. Нападају ме и када сам први. Тако лакше живе, ваљда.“

Да ли вам је пораз од Цибоне најтеже пао, да ли вам је то најтежи пораз?

Рећи ћу вам искрено. Јесте. Неизмерно ми је тешко пао. Најтежи пораз је од Цибоне, сасвим сигурно. Бићу искрен, било ми је криво када је и Партизан изгубио од Цедевите. Нисам од људи који се правдају. Боловао сам тај пораз од Цибоне дуго, и рекао сам да ћемо да направимо резултат после тога. И ту имамо проблем у менталитету. Велики број људи се тада предао и рекао ми „ма какви, то је бацање пара“. Е, нећу да се предам! Полако, полако, па дођосмо до овога. Мени тешко пада сваки пораз, посебно Звездин. Ја када играм шах, када играм карте, када изгубим, нисам срећан. Нисам од људи који лако губе, победник сам, и понављам и пословно, не улазим у послове у којима не могу да победим и направим резултат. Када радим, радим са 100%. На пола не умем. Нећу да радим тај посао. Многи кажу амбициозан, преамбициозан, то је мана само у Србији! Тек си преамбициозан ако више знаш, ако си више прочитао, ако си образован. Онда уђете у невероватну ситуацију, да вас неки приучени средњошколци, који су сумњивог образовног нивоа, оцењују.„

Како ви видите и коментаришете то што је подељено мишљење о тренеру Дејану Радоњићу?

Има ту пуно „штрикераја“ виђенијих партизановаца. Можда сада нису виђенији. Па се примило даље, код осталих. Та блуза је почела да се штрика од када је Радоњић дошао у Звезду. Одмах само да вам кажем, нећу да сменим Радоњића! Код мене он има огроман кредит, огроман! Ја мислим да је одличан тренер. Познајем га још и из играчких дана, играо је за ФМП. Знам га, као и његов карактер и приступ. Биће победа и пораза. Знате колико је било напада да се Радоњић смени после Цибоне? Не може! Зашто не може? Ја сам још увек ту. Не може, не дам. Нећу. Шта да радим? Неће га смењивати нико. Разумем ту емоцију код Звездаша, још и не изађемо из хале кренемо да анализирамо тренера, ми смо бољи од свакога. Сетите се шта је Пешић доживљавао прве године. Карија су прозивали и нападали, улазио је у публику. Да поновим, Дејан Радоњић има огроман кредит код мене. Ја нећу лако дати да Радоњић оде. Продужио је уговор, као што знате. Радимо даље. Ко је победио Реал Мадрид, Химки, Бајерн два пута? Ко је направио овај успех сада и одвео екипу у ТОП16? Дејан Радоњић, играчи, администрација, Управа, па ја. Ја спадам у специфичног председника, у кошарци сам 48 година. Знам понешто и ја, разумем. Слаб је тај Химки нешто, победили су ЦСКА. Можда је и ЦСКА слаб.“

Били сте председник Кошаркашког савеза Југославије од 1995. до 1997.године.

Тако је. Био сам играч, био сам тренер, био сам функционер. Био сам председник Кошаркашког савеза Југославије у време највећих успеха после санкција, када смо направили зграду кошарке, кућу кошарке. Када је то била мисаона именица за фудбалере, рукометаше, одбојкаше. За све остале. 1997. сам отишао зато што ме је СПС сменио. Зато што су ме продали Зоран Радовић и Ражнатовић. Ја ништа од њих нисам тражио, осим да ме не мешају и да се не мешају. Ја знам како си дошао и отићићеш. Тада сам вратио слику тадашњој лицемерној управи Црвене звезде. Дали су ми слику. Мало се зна колико сам ја помогао спорт целокупно у Београду, док сам радио посао председника градске владе и Градоначелника Београда, а то је период од 1991. до 4.фебруара 1997. Тада смо имали бесплатне термине, свуда, и у халама, јер такво је време било, клубови су били знатно сиромашнији него данас. Нисам ја само помагао Звезди, јер сам Звездаш, него сам помагао и Партизану. ФК Црвена звезда је у време док сам ја био градоначелник укњижила имовину на Маракану. То је требало да се деси и са стадионом Партизана. Међутим, наишли смо на проблем војске. Ја нисам хтео да не будем фер, јер сам помогао Звезди, па сам питао Партизан како могу да им помогнем, јер војска не дозвољава да се укњижи стадион. Мада, и тада и данас мислим да је то глупост, шта ће војсци стадион. Рекли су Земунело, Телеоптик. Ја сам им дао Земунело и они су то добро направили. О новцу да не причам, колико смо помогли. Постоје подаци, све се зна. То су била јако тешка времена. Помогао сам и другим клубовима. Кућу кошарке нисам правио од својих пара, него од градских и државних. Али, што то неко није урадио пре мене, што се неко није сетио да уради? Пре мене су седели и други градоначелници. 

Ја сам наследио КСЈ са преко 3 милиона марака минуса. А када сам одлазио имали смо у Минхену 2 милиона марака, имали смо на рачуну преко 1.5 милиона марака у динарима. Имали смо Атину и незаборавне дочеке, имали смо Атланту и Олимпијаду, друго место, финале са Дрим тимом. То је била права егзибиција, ви сте под санкцијама, а цео свет вас гледа у финалу против САД. Имали смо и Барселону 1997. Ја сам смењен у мају негде, а Барселона је била јун.

Зашто је дошло до смене?

Смењен сам, јер ме је сменио СПС. Ја сам искључен из СПС 14.јануара 1997. Због тога јер нисам хтео да потпишем резултате изборне крађе. Изгубили смо и то је то. Ја сам спортиста. Побеђујем чисто. Ако изгубим, честитам. Осим ако ме неко не напада, онда се и бијем ако треба. Онда су дошли неки људи, међу којима и Милорад Вучелић, и рекли – „Е, Чово, немој да се бавиш политичким послом, имаш КСЈ, имаш обећање да те нећемо дирати.“. Ја сам рекао Вучелићу да како је дошло, тако ће и отићи. Не можемо да тргујемо. После тога је и Драган Кићановић вршио притисак на мене. Он је био председник Олимпијског комитета, а ја сам га поставио на ту позицију. Био ми је драг пријатељ. Онда сам смењен у мају месецу. Управни одбор је имао 15 људи, 9 из Србије и 6 из Црне Горе. Мој друг Ђукановић је рекао својима да се не мешају, и они нису гласали. Одлуке УО се изгласавају већином, довољно је било 8 гласова. Наравно да су сви гласали за моју смену. Милутин Мркоњић је организовао добре ручкове у вили на Дедињу. Мало му је помагао и Миша Бабић. И данас када се сретнемо га подсетим шта је радио.

Да ли постоји могућност да Црвена звезда добије своју халу? Да ли би град Београд и Република Србија могли да помогну у томе?

Да вам кажем, постоји могућност. Са новим концептима јавног приватног парнерства могло би да се уђе у реализацију таквог пројекта. Али, и да се уђе у један такав пројекат и кроз нешто о чему се јако пуно прича, а то је приватизација. Која би локација била и где би било, видели би. Али, хајде прво да видимо шта ће се догађати са комплексом око Маракане. То је наше, то је богаство. Ја веома поштујем Рајка Митића, али некако увек кажем Маракана. То је негде око 19 хектара земље, ако се не варам. Али, оно што је нама интересантно, је да ћемо ми покушати да правимо концепт приватизације кошаркашког клуба. Какав ће приступ бити, видећемо у блиској будућности. У том концепту не искључујем навијаче. Размишљам о шпанским моделима. И мислим да је приватизацију лакше извести са фудбалским клубом. У смислу да онај који улаже кроз приватизацију, тражи и неке бенефите.

Приватизација фудбалског клуба је тешка тема данас, нерадо се о томе прича, постоји и отпор. Да ли мислите да је могуће приватизовати фудбалски клуб?

Фудбал даје веће бенефите и веће могућности од кошарке. Ниједан спорт није фудбал, морамо бити искрени. Мислим да је могуће ако се то уради исправно. И ако се људима добро објасни. Наравно, и да ће имати могућност контролног пакета уколико дође неодговорни власник. Ниједан власник нема право да дира име, грб, Маракану. Има право да прави бизнис. Тако ће Црвена звезда бити финансијски стабилна. А да би била финансијски стабилна и боља, мораш да имаш што бољи резултат. Резултат у фудбалу је чудо. Знате колики је то новац? Погледајте Лигу шампиона и Лигу Европе? У кошарци, по први пут ће бити премирано од стране Евролиге за победу у ТОП16 фази, по 35.000 евра. Знате колико добија шампион Европе у фудбалу? То су десетине милиона евра! Ове сезоне је у кошарци наградни фонд тек милион евра. Ипак, до сада ни тога није било. Али, ми смо извукли максимум. И од карата, ТВ права… хвала навијачима на томе. Иначе, немам никакав проблем са навијачима, и никада га нисам ни имао. Са друге стране, неки мисле да ја имам нешто са њима. Та манипулација иде то тога, да је скандирање на Маракани подметнуто мени, по принципу да сам ја у томе учествовао и организовао. То је врхунац шизофреније појединаца, а разлог зашто то раде је покушај да се сакрију иза мог имена подмећући прљаву причу о мојим наводним амбицијама.

У другом делу интервјуа са председником КК Црвена звезда читаћете о дешавањима у фудбалском клубу, кандидатури за председника ФК, многим стварима везаним за кошаркашки клуб, ТВ правима, Евролиги, АБА лиги и још много тога.

Наставиће се.

Повезане вести

11 comments

РУК јан 4, 2016 at 15:23

Ви можете да бришете поруке, да пишете малоумне коментаре за сендвич и сокић али не можете да сакријете чињеницу да је цар го!

Reply
РУК јан 3, 2016 at 19:16

Још сам пре неколико месеци написао: “ Што се пре прекине противприродни блуд између Човића и Радоњића, то боље по Звезду“. Биће још горких пилула јер, грехота је дати „тренеру“ овако скупу играчку у руке. Ниједан играч који је дошао у Звезду није напредовао, чак ни после таквог искуства као што је играње у Евролиги. Играчи нешто покажу само у првој сезони, док их „тренер“ не упропасти. Титуле су донели играчи појединачним квалитетима а не „тренер“.

Reply
urke јан 3, 2016 at 21:17

U bre, decko toliko si se nalupao da ti nije dobro. Idi lepo na juznu tribinu ili koji je vec njihov forum pa prosipaj tu njiuhovu nakaradnu pamet. Poz

Reply
danijel1984 јан 3, 2016 at 17:27

Veci od Bajerna i u fudbalu mozda!?!? volim Zvezdu, al ovakvo razmisljanje naš fudbalski klub i dovelo do toga da prpadnemo skoro.

Reply
otpisani101 јан 3, 2016 at 16:33

neverovatna ljubav covica i radonjica,za rubliku verovali ili ne…moram covica da podsetim kada je radonjic dosao u zvezdu osvojio je prosle sezone 3 titule…osvojio sa timom sa kojim bi i stole ekonom osvojio isto toliko…a da se setimo imao je sansi,cak se zvezda ubrajala u velike favorite jos dve godine da osvoji jos 4 titule,dve aba i dve srpske…u aba bio 2. pa izgubio od partizana,pa bio 1. u regularnom toku pa izgubio od cibone u beogradu…u srbiji ga je svinjosevic dve godine ponizavao…ove godine mu covic dovodio i otpustao kvalitetne kosarkase, ko nijednom treneru na svetu…doveo grka,pa izraelca,pa nastica,pa tompsona…pa onda otpustio grka pa doveo amerikanca milera…i i i vratio vilijamsa ,pa otpustio vilijamsa,mekela i tompsona…i i i doveo micica i amerikanca iz turske…da li neki trener u svetu ima toliki broj kosarkasa da bira i toliku mogucnost izbora…naravno da je zvezda jedinstveni slucaj u svetu…i posle svega ovde neko hvali radonjica…sa ovakvim covicem stole ekonom bi imao vise titula od radonjica…to su cinjenice a vi pojedinci i dalja volite radonjica i zivite u virtualnom radonjizmu…samo je zvezda zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
Mississauga јан 3, 2016 at 15:10

Kao prvo pitanje koje bih postavio g.Covicu je zasto ste toliko „vezani“ za g.Radonjica i zasto on ima toliko „kredita“ kod vas a u slucaju g.Vukoicica je bilo obrnuto ?
Kao drugo, zasto placate BOTOVE da vas „podrzavaju“ , ili su to zaposleni kojima je to u opisu posla ??
A zasto , „vodje“ navijaca ?
Mislim , mnogo se oseca….

Reply
josif јан 4, 2016 at 16:42

evo jacu umesto Covica da ti odgovorim.Zato st posle blamaze sa Cibonom i poraz od Partizana u finalu KLS iz kluba odlazi Andrej Vucic i ljudi iz SNS a u klub ulazi preko firme Voli g-din Dragan Bokan,covek Mila Djukanovica koji daje u Zvezdu oko milion evra godisnje,on placa i Radonjica i njegov je uslov bio da Radonjic ostane u klubu,posto su Zvezdi te pare neophodne,posto drzava vise nedaje mnogo posle odlaska Andreja mora Radonjic da bude trener,nista drugo,nista trece nije u pitanju,to znaju svi koji poznaju prilike u KK.Pozz.MKD

Reply
Mississauga јан 5, 2016 at 00:18

…A ste ce mu BOTOVI ?

Reply
Nidzula јан 3, 2016 at 00:18

Jedan je Nebojša Čović! Hvala ti za sve!!!

Reply
ZvezdaJeEmocija јан 2, 2016 at 19:39

Jedva cekam da procitam drugi deo. Svaka cast za postavljena pitanja i naravno zadovoljstvo je citati odgovore. Puna podrska gospodinu Covicu i citavom rukovodstvu i strucnom stabu KK Crvena zvezda! Zvezda je emocija, ali zivimo i za rezultat. To je uvek bilo i bice…posle toliko godina ja sam uveren i drago mi je sto kod nas postoji sistem. A to je nesto najpametnije sto se moglo uraditi. Cekaju nas lepe godine..mozda necemo uvek biti prvaci,mozda necemo uvek igrati EL ili ulaziti u top 16..ali sam siguran da sa ovim ljudima nikad vise nece proci decenija ili vise bez titule prvaka! Samo napred!

Reply
zof Ča borac јан 2, 2016 at 19:20

Voleo bih da mi objasni. Zašto Radonjić izvodi iz igre trojicu kada smo u naletu i tako sam daje vazduha protivniku a nama Iseče igru?!To radi skoro u svakoj utakmici .Vrlo često ekipa neuspeh da se vrati.Gledajte pažljivo i videćete.Provaljen smo Jović -Cirbes i ako neko ubaci trojku.U napadu moramo da budemo raznovrsni.Brinem zbog poslednje utakmice a možemo mnogo.

Reply

Leave a Comment