Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

За почетак Нове године – Цедевита

Кошаркаши Црвене звезде Телеком своју прву утакмицу у новој 2016. години, у оквиру 18. кола АБА ј.т.д лиге, играће пред својим навијачима у дворани Пионир у понедељак 4. јануара од 18 часова против екипе која је један од главних конкурената за сам врх регионалног такмичења, Цедевите.

Екипа тренера Радоњића такмичење у АБА ј.т.д лиги у календарској 2015. години завршила је победом, а истом сценарију нада се и на почетку нове 2016. године. Тај посао неће бити ни мало лак, јер у халу Пионир стиже учесник ТОП 16 фазе Евролиге, тренутно другопласирани тим на табели регионалне лиге  и једна од четири екипе која је победила црвено-беле у првом делу такмичења, екипа загребачке Цедевите.

У првом делу такмичења, у Загребу у веома неизвесној утакмици, победили су домаћини резултатом 74:72, међутим, од тада је екипа из Београда имала одређене промене у свом тиму, а публика у Пиониру ће по први пут имати прилику да поздрави новопридошле Василија Мицића и Таренса Кинзија.

Дан пред утакмицу на првој овогодишњој конференцији за медије, уз честитку и најлепше жеље у новој години, своја очекивања од ове утакмице, али и нове 2016. године, изнео је тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић:

„Чека нас евролигашки меч против Цедевите конкурента за највиши пласман, уз Будућност и Мегу, која се већ пласирала практично у плеј-оф. Цедевита је озбиљан противник, ушли су у ТОП 16 фазу Евролиге, играју добро на оба фронта. Први дуел у Загребу није за поређење, јер се доста тога променило у саставима тимова, посебно код нас. Ова победа донела би нам бољи пласман и евентуално друго место на табели АБА лиге ј.т.д. Цедевита је и млада и искусна екипа, дижу се и стичу неопходно искуство играјући Евролигу, међутим, уз наше навијаче желимо да започнемо 2016.годину успешно и победом. Таренс Кинзи је одрадио један кошаркашки тренинг са екипом, мотивисан је, добро ради, видећемо колико можемо да га искористимо, али у сваком случају, излазимо на паркет, да уз подршку наших навијача, којих ће бити, надам се у великом броју, без обзира на ово време, будемо бољи од Цедевите“, рекао је тренер Дејан Радоњић.

КК Црвена звезда Телеком позива своје навијаче да дођу у дворану Пионир и својом громогласном подршком помогну Бранку, Маику, Квинсију и екипи да Нову годину започну на најбољи могући начин и савладају хрватског шампиона.

Карте за утакмицу 18. кола АБА ј.т.д лиге, Црвена звезда Телеком – Цедевита у продаји су од суботе, продаваће се и на дан утакмице од 15-18 часова на благајни хале „Пионир“. Дерби меч  је на програму 4. јануара, од 18 часова.

Повезане вести

Leave a Comment