Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Грујић није отпутовао у Ливерпул због лошег времена, данас нови лет

Сага око преласка Марка Грујића у редове петоструког првака Европе никако да се оконча, а овога пута је до одлагања пута дошло због лоших временских услова, јер је лет преко Франкфурта отказан и померен за понедељак.

Ако све буде у реду по Грујићевом доласку на Острво и обављеном лекарском прегледу, талентовани фудбалер парафираће петогодишњи уговор са “црвенима“ вредан 1,2 милиона евра по сезони, а Звезда ће инкасирати шест милиона евра уз 10 одсто од наредног Грујићевог трансфера.

Златни омладински репрезентативац Србије остаће у редовима нашег најтрофејнијег клуба до краја сезоне, а овај трансфер биће шести по висини у историји клуба. Рекорд држи Дејан Станковић, који је 1998. године прешао у Лацио за 15 милиона евра, затим следе Горан Друлић (Сарагоса 2001, 13 милиона), Перица Огњеновић (Реал Мадрид 1999, осам милиона), Дарко Ковачевић (Шефилд Венздеј 1996, осам милиона) и Дејан “Рамбо“ Петковић (Реал Мадрид 1995, шест и по милиона), према подацима са сајта “Трансфермаркт“.

Новац од Грујићевог преласка у Ливерпул биће искоришћен за враћање нагомиланих дугова, како би клуб испунио све услове за добијање лиценцу за такмичење у Европи, а биће и довољно средстава за прелазни рок. У плану је откуп Доналдовог уговора од Мордовије и довођење Дамијена ле Талека из истог клуба, као и једног мистериозног штопера, највероватније из Аргентине, а медији преносе да је тренутно у првом плану 23-годишњи Леандро Гонзалес Пирез, некадашњи фудбалер славне Ривер Плате, који је минуле сезоне за Тигре уписао 30 утакмица и два гола у аргентинској Примери.

Повезане вести

Leave a Comment