Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Пораз Звезде од Цедевите са пенала на старту нове године

Црвена звезда је поражена од Цедевите на старту нове године у Пиониру, након неизвесне завршнице и веома лоше четврте четвртине.

На крају, Звезда – Цедевита 79:80.

Ускоро опширније…

18. коло АБА ј.т.д. лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – ЦЕДЕВИТА 79:80 (16:22, 21:12, 26:18, 16:28)

Хала Пионир

Гледалаца: 4 652

Судије: Пукл, Петек, Кољеншић

ЗВЕЗДА: Кинси 8, Ребић, Дангубић 3, Лазић 2, Мицић 2, Тејић, Симоновић 8, Гудурић 6, Јовић 8ас, 4изгл, Милер 19п, 11ск, Цирбес 17, Штимац 14п, 7ск. Тренер: Радоњић

ЦЕДЕВИТА: Пулен 24, Вајт 9, Пилепић 1, Бабић 8, Жганец 4, Вокер 10, Муса, Билан 19, Мазалин, Гордић, Жорић 2, Араповић 3. Тренер: Мршић

Звезда је лоше ушла у утакмицу, па су гости успели да добију прву четвртину, а Цирбес и Билан су у директном дуелу брзо ушли у проблеме с пеналима. Ипак, уласком дебитанта Кинзија и Штимца у игру, Звезда се покренула и дошла до предности, па се на полувреме отишло са три поена предности.

Одлична трећа четвртина донела је Звезди великих +11, као и у Истанбулу, али је у четвртој четвртини уследио невероватан пад. Пулен је постигао чак 14 поена, у последњем минуту виђено је неколико тројки, од чега две Марка Гудурић, али су Билан и Пулен превагнули.

Радоњић није имао тајм-аут, тражио је фаул при резултату 79:80, али га Јовић није чуо и фаулирао је Пулена тек на пет секунди пре краја. Американац је погодио једно бацање, а Кинзи за пет секунди претрчао терен, али није погодио шут за победу.

Тако је наш тим изгубио и други меч против овог ривала у овој сезони… Следи Фенербахче у Евролиги.

ТОК МЕЧА

4/4 (16:28)

Звезда је добро ушла у 4/4, одржавала двоцифрену разлику, иако је Пулен практично сам држао Хрвате у игри. Међутим, средином последњег дела игре, гости су успели да вежу два добра напада и смање разлику.

На +6 и нешто мање од четири минута до краја, Звезда је имала две прилике да дође до +9, али није искористила два напада, што су гости казнили и дошли до -2.

Уследиле су везане тројке на обе стране, па су гости дошли до три поена предности у самом финишу утакмице. Пулен је постигао 14 поена у последњој четвртини.

Гудурић је убацио две везане тројке, изједначио, а у последњем нападу, Радоњић је тражио фаул, али га је Јовић направио на само пет секунди пре краја.

3/4 (26:18)

Лоше су ушли у друго полувреме и једни и други, а виђене су и две техничке већ за три минута. Билан је добио четврти фаул, уз техничку, па је Звезда имала прилику да се резултатски одлепи. Дошли су наши момци на +6, а поред тога и оптеретили центре Хрвата фауловима, па су и Жорић и Билан имали по четири пенала у 26. минуту.

Милер је на уласку у последњи минут трећег дела донео Звезди и +8 (58:50). До краја, наш тим је тројком Дангубића дошао до +11 (63:52)!

На полувремену, Звезда води против Цедевите са 37:34. Одлични су у првих 20 минута били Штимац и новајлија, Таренс Кинзи.

2/4 (21:12)

Други период је отворио Симоновић, са две везане тројке преко руке, па је Мршић затражио тајм-аут. Звезда је у наредна четири минута први пут након почетне предности повела, тројком Кинсија (27:25). Наш тим је комплетирао серију 7:0 за 29:25. Након +6, гости су успели да се врате, поенима Билана, а Цирбес је направио и трећи фаул.

Штимац је након изласка одличног Кинзија из игре радио одличан посао за свој тим, пре свега у офанзивном скоку, али и кошгетерски, па је полувреме завршио са 9 поена.

1/4 (16:22)

Звезда је прв поентирала, преко Симоновића, али су гости везали седам поена и стекли +6. Највећа борба водила се на старту утакмице између Билана и Цирбеса. Нажалост, Немац није добро ушао у утакмицу када су пенали у питању. У исто време, Цирбес је ушао у проблем с личним грешкама, а Штимац наставио са лошом реализацијом слободних бацања.

Звезда је веома лоше шутирала на старту утакмице, а Радоњић затражио минут одмора при резултату 7:15.

У игру је ушао на два минута пре краја прве четвртине и Таренс Кинзи, који је одиграо две одличне одбране и постигао прве поене, а Звезда се у потпуности вратила у меч. Ипак, до краја, гости су успели да дођу до предности од 22:16.

—————————

Црвена звезда након године за памћење у нову улази са још већим амбицијама. Жеља је одбрана три освојена трофеја, али и корак даље у Евролиги, где су се црвено-бели пласирали у другу фазу такмичења из најтеже групе.

Противник Звезде у првом мечу у овој календарској години је Цедевита, екипа која се, као и наш тим, пласирала у другу фазу Евролиге и која са црвено-белима води борбу за врх табеле у регионалном такмичењу.

Овај меч обележиће и деби Таренса Кинзија у дресу Звезде.

Хрвати имају десет везаних тријумфа, а Звезди је битно и да добије са више од два поена предности, због пораза у Загребу од коша разлике.

 

Повезане вести

18 comments

Sofro јан 8, 2016 at 14:59

Daj ne serite vise.Jeste Radonja limitiran ali i sa takvim Radonjom smo konkurentni mnogo jacim ekipama.Po meni je veci problem Jovic jer se decko zestoko ufurao da je igracina a u stvari nas je prodao u nekoliko bitnih utakmica.Lazic je potpuno van forme i ne igra vise sa onim zarom kako je pre igrao.Ima tu dosta problema i dosta pojedinaca koji nisu na proslogodisnjem nivou ali isto tako su i nasa ocekivanja nerealna.Dva puta zaredom igramo Top16,spustite se malo na zemlju!!!!!

Reply
Mississauga јан 4, 2016 at 23:30

Covic i Radonjic napolje !!!

Reply
monako јан 4, 2016 at 23:09

Nazalost ovo nije prva ovako izgubljena utakmica.Cim krene serija koseva protivnika trazi se prekid da se prekinu u naletu,to radonjic izgleda da ne zna ,on to radi posle 6:0,12:0
a tad je kasno.
Sa proslogodisnjom ekipom je lako bilo biti 1.,setimo se samo kako smo u Areni pre par godina izgubili od cibone-igra kao i ova danas-nazalost Radonjic je kao trener limitiran,Guduric na klupi a neuigrani Kinzi u timu?Da li je to dobro videlo se nije.

Reply
Estrella Roja јан 4, 2016 at 22:19

Cedevita ove godine ima ekipu koja je približna kvalitetu naše prošlogodišnje ekipe sa Vilijamsom, Bobijem, Kalinićem i Dženkinsom. Jednostavno su skupili dobru družinu sa talentovanim mladim igračima i odličnim strancima. Imaju čak i najboljeg mladog igrača u tom uzrastu Musu koji je osvojio titulu sa reprezentacijom Bosne i pokazao talenat u seniorskoj konkurenciji, što je za naše „večite talente“ Tejića, Dangubića, Micića i manje više Rebića nepojmljiva stvar i u njihovim dvadesetim godinama (Dangubić ima 23).
Pokazalo se kao i mnogo puta do danas da neizvesne završnice Radonjić ne ume da reši. Jović je uvek u finišu podbacivao ili dobijao tehničke greške, pokazuje se da ipak treba imati crnog plejmejkera za veće uspehe, osim ako niste Teodosić. Jović je solidan asistent ali sa nikakvim napadačkim učinkom, Micić je definitivno prevara decenije ili Miškov najbolji potez u karijeri menadžera. Uvaliti tako beskorisnog igrača je prava umetnost. Rebić je napadački korisniji od tog dvojca nevezano za organizatorske sposobnosti. Paradoks je da sada dolaskom Micića gubi minutažu.
Svima je jasno da smo izgubili prednost domaćeg terena u plejofu, pobede u Podgorici i Zagrebu će biti podvig ravan top 8 u Evroligi. Nimalo ružičasta situacija imajući u vidu da će, po svojoj prilici, samo prvo mesto u Aba ligi obezbediti Evroligu. Međutim mi imamo magistra Čovića, čoveka koji bezuslovno veruje u trenerski autoritet Radonjića. Ne verujem ni u jednog ni drugog, ali verujem u čudo i Zvezdu.

Reply
naša Zvezda јан 4, 2016 at 21:01

Ovo nam je već prešlo u naviku da gubimo utakmicu u zadnjem napadu, za nas je izgleda maksimum tri četvrtine, poslje padamo i gubimo meč. Nikakve pouke nismo izvukli iz prethodnih utakmica, kraj se zna. Nismo zaslužili da izgubimo. Potrebna je dobra analiza ovakvih situacija i ozbiljna rešenja.
Napred Zvezdo!

Reply
MILAN KG јан 4, 2016 at 20:37

Jovica ne volim uopste kao igraca gledao sam ga jos u Kragujevcu dok je igrao taj covek nije u Radnickom znao loptu da prenese. kod nas je napredovao i imao je dobre utakmice ali po meni nije on klasa da bi bio prvi plej u Zvezdi. Covek davi loptu drzi je u rukama po 15, 20 sekundi usporava nas napad kad zatvore Cirbrsa on ili sutne ubije kos ili solira nesto a sut mu je blago receno uzasan.

Reply
bugi јан 4, 2016 at 21:58

apsolutno si u pravu…a i ovaj micic nije nista bolji..

Reply
bugi јан 4, 2016 at 20:18

sta ce nam micic,mogli su da iznesu kinzi rebic i jovic,imamo igrace za dva tima,i beskrajne rotacije,to je miskovo naredjenje bilo da se micic vrati u formi da se proda za dobre parice a za uzvrat nama neko iz mege….

Reply
bugi јан 4, 2016 at 20:04

dokle vise te rotacije,rebic decko ni kriv ni duzan ne igra a bolji od micica….

Reply
SVE PJANO јан 4, 2016 at 20:02

RADONJA MAJSTORE!!! Pa ja bi bolje vodio utakmicu, on ili nema veze o taktici ili ga igrači ne evi 2%. U oba slučaja treba da ode iz Zvezde, ali svi znamo da neće dok god Čović voli (VOLI) pare!

Reply
Darko Bozic јан 4, 2016 at 20:01

Šta je kriv ovde trener Jović zasro stvar on pravi faul 5 sekundi pre kraja a Radonjić tražio faul da se napravi odmah.

Reply
Матија јан 4, 2016 at 21:12

Дарко, требао би мало боље да пратиш кошарку, па тек онда да коментаришеш. У Загребу смо изгубили са два коша разлике и овде нам је требала победа барем са три коша.
Какав црни фаул и чудеса. Утакмица је раније изгубљена и ко зна колико смо изгубили оваквих утакмица у којима смо имали велику предност.
Радоњић је изгубљен тренер. Узме тај-аут и пола прође а он шути, јер не зна да да било какве упуте играчима!
Све док је он тренер Звезда ће падати и падати ….

Reply
Sumadinac1989 јан 4, 2016 at 20:00

Koliko utakmica moramo da izgubimo u neizvesnim zavrsnicama a da predhodno ubedljivo vodis ? Koliko ce Covic jos da drzi ovu trenersku neznalicu ?

Reply
zvezda mi je sve јан 4, 2016 at 20:00

radonjiću odlazi

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга јан 4, 2016 at 19:59

ОВО ЈЕ ТРАГИКОМИЧНО!
Само недолазак Делија на утакмице може натерати свемогућег СВЕЦА Човића да напокон отера тренерску незналицу Дејана Радоњића.
Ово је несхватљиво како човек не зна да води утакмицу.
До када ће ЗВЕЗДА имати предност и по 10-15 и више кошева и онда због нестручности губити утакмице у задње две три минуте!

Reply
Predrag Carevic јан 4, 2016 at 19:59

Sad ako mi neko kaze da nemamo pokusaj od trnera onda ….

Reply
josif јан 4, 2016 at 19:59

Jeli sada svima jasno koga imamo na klupi.Izgubljenog amatera koji rotira bezveze,koji unistava igrace,koji neoseca kosarku.On zivi u svom filmu beskrajnih rotacija koji nedonose nista sem poraz u utamicama koje vodimo sa +10,15,18 itd,itd.EL dogodine necemo videti zbog ovakvog amatera,koli baca pare majko bozja.Pozz.MKD

Reply
РУК јан 4, 2016 at 19:53

И опет: Нема те предности коју овај „тренер“ не може да прокоцка! Хахаха…Једва чекам интервју са Ћокијем 3.део.

Reply

Leave a Comment