Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРепрезентација

Очекивања Звездиних узданица Драгане Ивковић и Јоване Дујовић пред ЕП у Београду

Ватерполисткиње Србије сутра играју прву утакмицу на Европском првенству у Београду. Први ривал у групи Б је Немачка, а чак девет чланова нашег националног тима долази из редова актуелног шампиона и освајача купа, екипе Црвене звезде.

Једна од узданица црвено-белих и нашег националног тима је Јована “Сека“ Дујовић, која не скрива своје одушевљење изгледом Арене пред прво велико такмичење у капици нашег националног тима.

– Заиста изгледа величанствено, скоро нестварно, буквално бајковито. Ово је нешто што једноставно нисам доживела и драго ми је што је ово моје прво сениорско Европско првенство и што ћу га доживети на овакав спектакуларан начин.

Значај подршке са трибина може бити пресудан за наше девојке, које су први пут после 10 година на шампионату Старог континента.

– Овом приликом позивам све људе који су слободни да навијају за нас. Прва утакмица нам је у понедељак у 17 часова и 15 минута. Навијачи ће нам заиста бити играч више, јер нисмо навикли на то. У нашој лиги нема толико навијача. Ко год жели да дође добродошао је, а нама ће то заиста бити играч више.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12243570_961335103960855_2158312473137577956_n

Ривали су врло квалитетни, али то не обесхрабрује Јовану и друштво да уз помоћ навијача покушају да спроведу своје замисли у базену и изборе пласман међу осам најбољих.

– Прва утакмица, наравно отварање, увек је најтежа, али спремале смо се месецима уназад и мислим да то нећемо прокоцкати, да ћемо дати све од себе и показати оно што најбоље умемо, а ипак смо у Београду и заслужујемо и ми и навијачи да одиграмо како треба. Следећи противник је Хрватска, наравно, када играмо против Хрватске то је довољан мотив. Следеће екипе су Италија и Шпанија. Оне су заиста девојке које то професионално раде и код њих је ватерполо на нивоу као што је на пример наш мушки ватерполо. То је тај ниво. Следећа екипа је Француска, која је исто јако добра. Оне и Немице играју Светску лигу дужи низ година. Биће нам тешко, али унапред се нећемо предавати, јер ипак играмо пред домаћом публиком.

Драгана Ивковић, капитен националног тима и најбољи стрелац Црвене звезде у освајању дупле круне прошле сезоне са 57 голова у свим такмичењима (Првенство, Куп и Лига шампиона), такође је одушевљена изгледом базена у Комбанк Арени.

– Прелепо је стварно. Баш је базен супер и делује ми да ће бити супер атмосфера. Атмосфера у тиму је већ неко време јако добра, радујемо се и једва чекамо да почне такмичење. Стварно смо озбиљно радили последњих пар месеци и веома нам је битна та прва утакмица са Немицама да отворимо такмичење како треба.

Женски ватерполо код нас још увек је далеко од статуса који имају најпопуларнији женски спортови, али ово је велика прилика да се таква ситуација промени.

– Свакако неки наш добар резултат на овом такмичењу би допринео тој популаризацији. Некако у последње време медији су нам мало помогли да се чује за наш спорт. Да се види да нисмо огромне, да немамо по 100 килограма и да је ватерполо здрав спорт колико за мушкарце, толико и за неке девојчице.

1476473_10152647758464342_409021597581375610_n

Амбиције су јасне и поред квалитетних противница.

– Група нам није нимало лака. У свакој утакмици ће екипа против које играмо бити фаворит, али то нам је чак мотив више да пружимо више од 100 одсто и да изборимо победу. Девојке су ватерполо ставиле на прво место, све остало је било небитно у последњем периоду и желимо да прођемо групу.

Драгана Ивковић је уз Ивану Ћоровић и Владану Јоветић једина у тиму која је била део селекције Србије из 2006. године, када је заузето осмо место на Првенству Европе у Београду.

– Спремне смо да дамо све од себе. Циљ нам је да прођемо групу. Већ сам пар пута рекла, а поновићу и сада, не можемо очекивати некакву медаљу. Имали смо стварно велику паузу. Последње такмичење оваквог типа смо играли пре 10 година и у овом тиму смо само нас три са тог такмичења. Млада је екипа, али можемо свакако неки добар старт да направимо, да се приближимо јачим екипама и да започнемо неки озбиљнији рад који ће у неко догледно време да донесе медаљу.

Повезане вести

Leave a Comment