Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда савладала Олимпију у Љубљани и прекинула серију пораза пред гостовање у Атини

Кошаркаши Црвене звезде савладaли су Олимпију у Љубљани, 77-69 (16-23, 24-13, 24-15, 13-18) у другом дербију 19.кола АБА лиге. Црвена звезда је тако прекинула серију од три узастопна пораза, пред гостовање Панатанаикосу у 3.колу Топ16 Евролиге, у Атини.

Олимпија је боље отворила и боље ушла у меч. После почетних поена Цирбеса, Олимпија прави серију од -0 и преузима вођство, које је држала до средине друге четвртине. Расположени су били домаћи у шуту за три поена, расположен је био и Сава Лешић, који је у наставку сам одржавао свој тим. Звезда се пробудила у другој четвртини, са две велике серије преузме вођство и на полувреме оде са +4.

Звезда је шутирала за три поена 1/12, Олимпија 5/9 у првом полувремену.

Лешић је на почетку другог полувремена на кратко вратио предност Олимпији, али Звезда је у завршници треће четвртине преломила меч. За 25 минута меча црвено-бели су погодили две тројке, а онда су везали пет узастопно – Мицић, Симоновић, Гудурић две везане, једна уз фаул и Милер за крај. И поред проблема у организацији напада и лаких поена Олимпије у одбрани, екипа Дејана Радоњића је тројкама сломила домаћина. Олимпија није искористила то што је Звезда рано испунила бонус.

Звезда се одлепила на плус 16, у последњој четвртини се распуцао Квинси Милер и деловало је да ће Звезда рутински завршити меч. Међутим, поновио се пад у игри, Олимпија се серијом 12-0 дошла до минус 4, али није искористила напад да се тотално врати у меч и направила велики пропуст у дефанзиви, што је казнио Милер тројком две секунде пре краја напада, на минут пре краја меча и потврдио победу Звезда у Љубљани.

Следи гостовање у Атини, Панатанаикосу, у оквиру 3.кола Топ16 фазе Евролиге, у четвртак, (14.јануар, 20.15).

19. коло АБА лиге

УНИОН ОЛИМПИЈА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ 69-77 (23-16, 13-24, 15-24, 18-13) 

Љубљана. Дворана: Стожице

Гледалаца: 4.500

Судије: Дожаи, Херцег, Хордов

Олимпија: Рајт 8, Рупник, Робинсон 2, Хроват 7, Мешичек 4, Николић 7, Вучетић 5, Лапорник 2, Лешић 16, Загорац 11, Махковић 2, Закис 5. Тренер: Гашпер Поточник

Црвена звезда: Кинси 9п 3скРебић, Дангубић 2, Лазић 1, Мицић 5п 3ск 6ас, Тејић, Симоновић 5п 2ск, Гудурић 7п 2ск 2ас, Јовић 4п 4ск, Милер 25п 9ск 1укл- индекс 28, Цирбес 15п 7ск 1укл, Штимац 4п 6ск. Тренер: Дејан Радоњић.

1/4 (23-16)

Црвена звезда меч у Љубљани почиње у петорци Јовић, Лазић, Кинси, Милер и Цирбес. Цирбес постиже прве поне на мечу уз фаул, али Олимпија одмах узвраћа серијом 8:0 преко Лешића и Рајта. Успева Звезда преко Цирбеса да буде на минималном заостатку, али Олимпија је шутерски расположена у првој четвртини. Тројке Николића и Загорца и поени Робинсона за крај прве четвртине и предност домаћина.

Цирбес 7 поена.

2/4 (13-24)

Махковић поенима доводи Олимпија до највеће предности, +9 (25-16). Одговарају црвено-бели серијом 8-0, одличан је Васа Мицић, долазимо до резултатског егала. Успева Олимпија преко Лешића, Хровата и Закиса да се одлепи на +6, али уласком Цирбеса и серијом пенала, Звезда прави нову серију, 9-0, и долази до прве предности у Љубљани. Црвена звезда је лоша у шуту за три поена, 1/12. На полувреме, Звезда иде са +4, 36-40.

Милер 11 поена, Цирбес 9, Кинси 7.

3/4 (15-24)

Иста петорка Црвене звезде која је почела меч, и сада на паркету, на старту треће четвртине. Лешић отвара поенима друго полувреме и постаје први играч са двоцифреним учинком у Олимпији. Одмах узвраћа Кинси, без промашаја у шуту за два поена. Успева Олимпија преко Лешића да дође до предности, а Звезда преко Цирбеса и Милера враћа предност. И поред проблема у одбрани и у организацији напада, Звезда је искористила пад у игри Олимпије и серију промашаја, и серијом од пет тројки се одлепила. Погађали су за три Мицић, Симоновић, Милер и Марко Гудурић два пута, уз фаул, за +9. На крају треће четвртине, Звезда има највећу предност на мечу, +13 (51-64)

Милер 16п, Цирбес 11п, Кинси 9п.

4/4 (18-13)

Распуцао се Квинси Милер, доноси Звезди нову највећу предност, +16 и два скока је далеко од новог дабл-дабл учинка. Олимпија је успела да се приближи на минус 4, серијом 12-0, на два минута пред крај меча. Звезда је тотално, понавља се пад у игри. Звезда без идеје, Олимпија није искористила пролику да се врати у меч, велики дефанзивни пропуст домаћина кажњава тројком Квинси Милер и потврђује 14. победу у АБА лиги. Уследила је пенал завршница, Звезда је прекинула серију од три пораза пред гостовање у Атини, у 3.колу Топ16 Евролиге.

Милер 25п 9ск, Цирбес 15п 7ск, Кинси 9п.

Повезане вести

9 comments

krvavi zvezdas-DE јан 11, 2016 at 20:18

ipak sam shvatio da je ovo skupina napaljenika koji se napale u evroligu i ponekog pebede..da smo realni pa da priznamo da je ovo samo prosek..realno Jovic,Dangubic,Tejic,Stimac,Lazic.Simonovic su dobri ali u nekom manjem klubu i samo za srpsku ligu…Guduric je bolji od svih..Cirbes prosek…i nesto bolji Miler ali jako puno promasenih suteva..Kinsi isti Tompson i kad se sve skupi mi smo kanta od ekipe…glodari se pojacavaju i tu cemo tesko sa njima..a zaboravio sam Micica…isti Mekel..ali Jovic je totalna rupa

Reply
pera јан 11, 2016 at 21:28

Bravo ovako nešto si samo ti mogao stručnjaku za košarku da napišeš. Aj ti lepo na neku drugu stranu nemaš poima o košarci. Pa tebe samo neko da pritisne na dugme da pišeš protiv Zvezde da te razočaram ali ove tvoje gluposti ne tangiraju igrače a pogotovo ne nas Zvezdaše.

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 11, 2016 at 23:30

da odgovorim PERI neznalici…ili si g.lodar ili si neki prijatelj od nekog naseg napaljenog kosarkasa ili se razumes samo u bacanje kamena s ramena..da li si corav i ne vidis da Jovic nezna da pogodi ni bacanja…Tejic kao prebijena baba bez volje,,,Dangubic ima lepo prezime samo dangubi na terenu ali kosarkas nije…Stimac obican balvan kao i ti,,,Micic da je dobar ostao bi u bajern i da ne nabrajam vise molim te…glava me boli od takvih napaljenika

Reply
pera јан 12, 2016 at 08:34

Pa sam si sebe prokomentarisao i moja opaska nije potrebna. Bravo majstore ti si najpametniji na svetu.

Reply
nele јан 12, 2016 at 15:24

Pa mozda neki Zvezdini pojedinci i jesu prosek ali Cirbes sigurno nije, kao sto nije ni Kinsi isti Tompson (a nije ni tesko biti bar malo bolji od Tompsona)! Zvezda, Zvezda kakva god da je, sigurno nije kanta od ekipe kao sto nije ni Jovic rupa od igraca! Pa nije bas ni za prvog pleja ali se dosta popravio u odnosu na proslu sezonu, a voleo bih i da znam kako to i gde se to glodari pojacavaju (za sada jedino pojacanje im je Dzikic a i pitanje je koliko ce im to doneti bolje rezultate). S obzirom na to sta pises ja bih pre rekao da si ti jedan od tih glodara, jer jedan Delija, ma koliko on bio besan na ovu Zvezdinu igru, ne bi ovako nesto napisao kao sto si ti!

Reply
nebojsa јан 11, 2016 at 20:12

U zadnjih mesec dana smo u 3 utakmice ispustili prednost od 10 i vise koseva u zadnjoj cetvrtini .Isto bi se desilo i danas da Miler nije proradio pri kraju , sta li Radonjic radi na treninzima nije mi je jasno .

Reply
SURDAS јан 11, 2016 at 20:11

vazno je da smo pobedili.Neko je ranije napisao da Miler ne igra ABA vec samo Euroleague

Reply
josif јан 11, 2016 at 19:08

Kada po kozna koji put posle lose Zvedine utakmice resim da nenapisem nista nemogu da se otmem losem utisku,od goreg uvek mozemo gore.Sta li boze mili igraju Micic,Lazic i Dangubic,oni su operisani od kosarkwe kao i veliki mag Radonjic,nije da su drugi blistavi ali u nekim segmentima imaju svoje minte,pomenta trojca zalutali u kosarci.Pozz.MKD

Reply
ap јан 11, 2016 at 18:54

Umalo da izgubimo dobijenu utakmicu, kakav pad….

Reply

Leave a Comment