Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Грујић: Рекао сам Клопу да остајем у Звезди због жеље за титулом

Марко Грујић је феноменалну полусезону у Звезди искористио на најбољи начин, поред атрактивних голова, асистенција и бравура донео је клубу новац који гарантује останак актуелног играчког кадра и залет ка Лиги шампиона, јер је титула већ сада врло близу.

– Осећам се поносно, јер Звезда као некада почиње да избацује играче за највеће клубове у Европи. Очекујем да Звезда настави да ређа победе, да се овај наш низ настави, да уђемо у историју као један од најбољих тимова Звезде и онда бих на крају сезоне пожелео друговима срећу и са њима био у мислима на путу за улазак у Лигу шампиона.

Незаобилазна тема наметнула се о Грујићевом оцу, који је као својеврсна авангарда овом времену, имао мишљење да је за Марка најбоље да остане у Звезди.

– Он је желео исто што и ја, али је хтео да скине терет са мојих леђа због новинских натписа који су се месецима водили како сам ја једини излаз клуба. Није ништа мислио злонамерно. Наравно, ми смо код куће, ван медија, разрешили све дилеме и најбитнија је била моја жеља да одем у Ливерпул.

Грујић се упознао са величином Ливерпула, клубом велике традиције, некадашњим петоструким прваком Европе, али он је већ узданица београдског клуба који је некада владао планетом.

– Феноменално. Већ по слетању сам осетио какав је то клуб. Сигурно један од најбољих у Европи. Навијачи, стадион и атмосфера на њиховим мечевима су величанствени. Лично сам се уверио каква је атмосфера и у тренинг центру. Био сам са играчима и сви су ме лепо прихватили. Остаје ми да радим још више до лета, да стичем рутину на наредним утакмицама и спремно дочекам припреме са новим клупским друговима.

Велика жеља Марка Грујића била је да остане у Звезди до краја сезоне и освоји шампионску титулу, па је то објаснио и Јиргену Клопу, харизматичном тренеру Ливерпула.

– Рекао сам му да је то моја жеља. Још као клинац сам желео да освојим титулу са Звездом и одем са неким великим признањем. Рекао сам му да сам веома близу томе. Он доста прати дешавања. Када ме је позвао после Ниша рекао ми је да смо имали веома тешку утакмицу, тако да и он прати нашу лигу, иако неки мисле да они не знају где и шта играмо. Био је у току што се тиче наше лиге, па иако зна да имамо толику бодовну предност, објаснио сам му да желим да освојим титулу. Моја жеља је пресудила.

Лазар Марковић, који је у блиској прошлости играо за “црвене“ са Енфилда имао је пар савета за свог младог колегу.

– Видели смо се. Рекао ми је да је то огроман клуб, да су велика очекивања, да је притисак доста велики, али ја сам већ навикао на притисак у Црвеној звезди. Не знам његове планове, али рекао ми је да су прва два-три месеца најважнија, да морам да их уверим у своје квалитете и покажем све што знам, да виде од чега сам саткан, а после ће све бити на мени.

Многи су имали мишљење да је Грујићу било прерано да оде у тако јаку средину и такмичење као што је Премијер лига Енглеске.

– То ми је само додатни мотив. Видим да доста људи у граду и Србији прича да можда није добар потез што сам отишао у Енглеску, да је можда боље било да сам прво отишао у холандску, белгијску или било коју, али ја сам уверен да ћу тамо играти. Верујем у своје квалитете, наравно, треба да радим ових четири-пет месеци на физичком плану, али што се тиче фудбалских ствари, мислим да могу тамо да играм.

Грујић је у првом делу сезоне одиграо 21 меч у Супер лиги Србије, постигао пет голова уз седам асистенција. На терену је провео 1749 минута, зарадио три жута картона, а по оценама извештача Журнала био је најбољи играч лиге. Навијачи Звезде су му чак скандирали име, што је реткост у данашње време, а у анкети на нашем сајту добио је највише гласова и понео ласкаву титулу најбољег спортисте СД Црвена звезда у 2015. години.

Повезане вести

1 comment

dejo јан 12, 2016 at 15:45

Sada niko ti nije postavio pitanje Grujicu sto znaci kada podjes u privatni klub veliki Liverpul ,samo zelim da ti kada ove godine osvojis titulu sa Crvenom Zvezdom ,napravis sjajnu karijeru pocevsi od Liverpula a ja vjerujem u tebe Grujicu i gledat cu te kad budes igrao za Liverpul

Reply

Leave a Comment