Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Евролига новчано казнила КК Црвена звезда Телеком

Дисциплински судија Евролиге казнио је КК Црвена звезда Телеком новчаном казном од 8.000 (осам хиљада) еура, због убацивања тврдих предмета на паркет, током утакмице 2.кола ТОП 16 фазе Евролиге са Фенербахчеом у Београду, 8.јануара 2016.године.

У детаљном образложењу казне, на 6 страна, наводи се да је ово већ други прекршај ове сезоне, који се догађа на утакмицама у организацији КК Црвена звезда Телеком.

Према члану 29, тачка 2 дисциплинског правилника Евролиге, „оваква врста мањег прекршаја“ санкционише се прво опоменом, касније новчаном казном до 30 хиљада евра, а у случају идентичног прекршаја, наредна врста санкције је играње утакмице пред празним трибинама, и одузимање бодова клубу.

КК Црвена звезда Телеком је од 2012.године због оваквих, и сличних прекршаја неодговорних појединаца, новчано кажњаван чак 13 пута, у износу од чак 76 хиљада евра,док је утакмица са Кућа Лаборалом одиграна у дворани „Пионир“ без присуства публике.

КК Црвена звезда Телеком зато, још једном апелује на све своје навијаче и симпатизере да се примерено понашају на утакмицама у дворанама „Пионир“ и „Комбанк Арена“.

Напорним вишегодишњим радом, КК Црвена звезда Телеком омогућио је својим симпатизерима, граду Београду и Републици Србији евролигашке спектакле и велике утакмице са Реалом, Барселоном, Олимпијакосом, Макабијем…Да ли сада када смо редовни и потпуно равноправни чланови европске кошаркашке елите, треба да играмо мечеве пред празним трибинама?

КК Црвена звезда Телеком

Повезане вести

2 comments

Mississauga јан 12, 2016 at 23:10

Covic ih placa da ne zvizde njemu i Radonji , a nije ih platio da ne bacaju na teren .

Reply
SURDAS јан 12, 2016 at 19:59

Uvek sam isao na utakmice samo da navijam za moju Zvezdu i zato mi nisu bili jasni ljudi koji svojim glupostima naprave stetu svom klubu.

Reply

Leave a Comment