Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Три клуба се отимају око Луке Јовића

Не памти се овакво интересовање за фудбалере Црвене звезде у овој деценији, а нови члан лидера српског шампионата око кога се ломе копља богатих клубова са запада је талентовани нападач Лука Јовић.

За ангажовање Јовића заинтересовани су португалски великани Спортинг и Бенфика, који би хтели да га доведу по завршетку сезоне, док белгијски Генк вреба из сенке и настоји да им поквари планове.

Бенфика је за сада најозбиљнија у трци за Јовићем, јер португлски медији већ увелико имају информације да је Луис Фелипе Вијеира контактирао челнике Црвене звезде. Наш најтрофејнији клуб ипак неће моћи да рачуна на велику зараду ако до трансфера дође, јер је прошле зиме продато 70 одсто економских права од Јовићевог трансфера инвестиционом фонду Пинија Захавија.

Млади нападач, који је недавно прославио 18. рођендан, ове сезоне је углавном имао улогу џокера у екипи Миодрага Божовића. Ипак, у неколико наврата је головима директно помогао Звезди да стигне до бодова. Постигао је пет погодака на 19 мечева у Супер лиги Србије, од којих је на 15 улазио у игру са клупе. Укупно је као првотимац црвено-белих одиграо 48 такмичарских утакмица и постигао 13 голова.

Повезане вести

Leave a Comment