Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРепрезентација

Прва победа Србије на ЕП, половину голова постигле Звездине даме

Ватерполисткиње Србије забележиле су прву победу на Европском првенству у Београду. Екипа Владимира Бајковића, за коју наступа девет првотимки Црвене звезде, савладала је селекцију Хрватске резултатом 8:4 (1:3, 2:0, 3:1, 2:0) у другом колу групе Б.

После слабијег почетка, временом је све почело да долази на своје место. Владана Јоветић је одлично бранила током целог меча и на крају забележила 14 заустављених удараца од 18 покушаја противничких играчица, а поново је најефикаснија у нашим редовима била Јелена Вуковић, која је четири пута затресла мрежу Александре Ратковић.

Од Звездиних ватерполисткиња поново су наступиле Јована Пантовић, Ивана Ћоровић, Јована Дујовић, Лара Лука, Теодора Рудић, Јована Миловановић, Драгана Ивковић и Тијана Јаковљевић, док Емилија Александровић није добила прилику између статива. Истакла се Теодора Рудић са два поготка, док су се по једном у стрелце уписале Ивана Ћоровић и Тијана Јаковљевић.

Била је ово прва победа наше репрезентације на Европским првенствима од када се такмичимо под именом Србија. На ЕП у Београду 2006. године забележена су сва три пораза и заузето је осмо место од осам екипа, док је 1997. године у Севиљи наш национални тим, тада под именом СР Југославија, поред четири пораза забележио и две победе против Чешке (11:10) у групној фази и Велике Британије (5:4) у борби за девето место од 12 екипа, колико је тада учествовало.

Следећу утакмицу Србија игра против актуелног првака Европе, селекције Шпаније, 15. јануара од 15 часова и 45 минута у Арени.

Повезане вести

Leave a Comment