Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-беле започињу годину гостовањем Визури

Црвено-беле одбојкашице имале су паузу од три седмице, нешто дужу него иначе, а такмичарску 2016. започеће мечом 11.кола Суперлиге са водећом Визуром. Изабранице тренера Бошковића имале су нешто лошију годину, а дуел са најбољом домаћом екипом сјајна је прилика да се почне са нешто бољим резултатима.

Визура из Београд доминира домаћом сценом последње две-три године, у којима су освојили пет од шест трофеја. И ове сезоне претендују на највише пласмане и само један пораз (у десет утакмица) у Суперлиги (од ТЕНТ-а) говори у прилог томе. Млада екипа тренера Жељка Танасковића учествује и у Лиги шампиона – из четири утакмице има победу (против Кана у Београду) уз три пораза (два пута Волеро и једном Уралочка). Најбоља играчица ,,Ајкулица“ је јуниорска репрезентативка Сара Лозо, која игра на позицији коректора и најбоља је играчице домаће лиге за месец новембар прошле године. Капитен Љиља Ранковић, као и Алексићева и Лазовићева пружају досте добре игре и од њих прети опасност. Визура је обезбедила и наступ на Ф4 домаћег Купа, који је на програму крајем фебруара.

Црвено-беле улазе у 2016. са жељом да освоје барем један трофеј и поправе утисак из претходне године. Имају најтежи могући задатак, али екипа предвођена Бојаном Миленковић одлично познаје противника и има где да тражи своје шансе. У мечу првог дела сезоне, одиграном у СЦ ,,Визура“, резултат је био 3:2 у корист домаћих. У односу на тај меч црвено-беле су јаче за Весну Читаковић-Ђуришић и сигурно да то не треба занемарити. Изабраницама тренера Бошковића биће потребан бољи однос сервис-пријем, као и више директних поена из блока.

Звезда и Визура одмериће снаге у петак, 15. јануара 2016. у 20ч,  у УСЦ ,,Вождовац“ на Бањици.

 

Повезане вести

Leave a Comment