Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле пале моторе у 2016. години утакмицом против Спартака

Прву утакмицу у 2016. години кошаркашице Црвене звезде одиграће у среду од 19 часова у дворани Баскет сити против суботичког Спартака у 14. колу националног шампионата.

Првенство се наставља након празничне паузе, а утакмице 14. кола играју се од уторка до четвртка, док су за викенд већ на програму сусрети 15. кола.

Црвено-беле су имале довољно времена да се одморе. У нову годину улазе са друге позиције на табели, скором 10-3 и серијом од четири узастопне победе. Првопласирани Радивој Кораћ и даље не зна за пораз у домаћем шампионату, али је у регионалној лиги доживео убедљив пораз на гостовању против Будућности у Подгорици (54:74), што Звезди и осталим пратиоцима даје наду да ће у наставку сезоне успети да скину скалп шампиону Србије.

Екипа Драгана Вуковића је на самом крају такмичарске 2015. године извојевала веома важну победу на гостовању против трећепласираног Врбаса (74:72) и због две победе против овог ривала имаће предност у коначном поретку уколико на крају екипе заврше са једнаким бројем освојених бодова. Катарина Зец је на поменутом сусрету била најефикаснија кошаркашица црвено-белог тима са 17 поена уз шест скокова. Она игра најбољу сезону у каријери и први је стрелац клуба са просеком од 12,5 поена по утакмици. У налету су и Милица Бојовић, Снежана Чолић и Јелена Ћирић, која је на последње две утакмице поделила шест рампи. Ослонац Звездиног тима су три најбоље кошаркашице из претходне сезоне, капитен Александра Катанић, која је у нашој анкети изабрана за најбољу спортискињу СД Црвена звезда у 2015. години, Снежана Богићевић и Мина Ђорђевић уз нешто искуснију, али по свим стандардима младу српску хероину Наташу Ковачевић и најмлађе и изузетно талентоване снаге, које предводе Невена Наумчев и Ивана Катанић. Нема превеликог издвајања појединаца, већ се клуб тимском игром бори за високу позицију пред плеј-оф, када ће настојати да достигне топ форму и покуша да изненади фаворизовану екипу Кораћа. Наравно, такав сценарио се прижељкује и кроз Куп Милана Циге Васојевића, где ће се најпре делити пехари.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12243043_1033712710022958_1758819180360637748_n

Један од три пораза у јесењем делу екипа Црвене звезде доживела је управо против наредног ривала Спартака. На гостовању у Суботици било је 78:65 за домаћина, што је најубедљивији Звездин пораз ове сезоне. Зато млада црвено-бела екипа сада има обавезу да се реваншира Суботичанкама, а жеља за тријумфом неће недостајати после дуже паузе, јер се најмлађи састав у лиги ужелео добре кошарке.

Нерешива енигма за наш најтрофејнији клуб на том мечу била је Рада Видовић, која је тада убацила 24 поена и уз помоћ Јоване Веселиновић, Емеше Виде, Наташе Павлов и Слађане Радуловић нанела Београђанкама први пораз у сезони. Рада је и најбољи стрелац Спартака са просеком од 13,6 поена по мечу и једина са двоцифреним учинком. Уз то је и најбољи асистент и крадљивац лопти у екипи заједно са Слађаном Радуловић. У скоку је доминантна Емеше Вида са 8,7 по утакмици, по чему је међу пет најбољих у лиги. Поред набројаних играчица треба обратити пажњу на Санелу Сутуровић и Анђелу Злајић, која има најбољи проценат шута за три поена у тиму Спартака.

Спартак тренутно заузима пето место са скором 7-6. Реч је о свакако најтврђој екипи у лиги, која игра на мали број поена и по броју примљених поена је одмах иза Кораћа и Звезде, али је и ефикаснија само од последњепласираног Бора. Статистички гледано, Звезда је у предности у великој већини показатеља, док Спартак има мање изгубљених лопти, нешто бољи проценат шута са линије слободних бацања, више украдених лопти и блокада. Шут за два поена, предност у скоку и асистенцијама су барем на папиру изразито на страни Црвене звезде, али пораз у Суботици је сасвим довољна опомена и ред је да се црвено-беле реванширају истом мером незгодном противнику.

Меч ће сигурно бити веома тежак, због чињенице што је први у новој години. Спартак је традиционално један од најнеугоднијих тимова по црвено-беле, али у Баскет ситију је ове сезоне само екипа Кораћа успела да однесе бодове, тако да је и то један значајан податак који охрабрује Вуковићеву младу чету пред овај сусрет.

                           ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК

                         14. КОЛО ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

                             СРЕДА, 20. ЈАНУАР 2016.

             ХАЛА БАСКЕТ СИТИ – БЕОГРАД, 19:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment