Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Зорани четири злата, а Миленку злато и бронза на турниру у Словенији

Чланови Стрељачког клуба Црвена звезда имали су врло успешне наступе на турниру у словеначким Рушама. Зорана Аруновић освојила је четири златне медаље, а Миленко Себић злато и бронзу.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzruse dd arunovic i milovanovic desnoСрпски стрелци освојили су велики број медаља, а предњачила је Зорана Аруновић, која је најпре тријумфовала на индивидуалном такмичењу ваздушним пиштољем са 197,4 круга. Пре финала је остварила резултат од 383 круга и као другопласирана стигла до борбе за медаљу, где је славила испред Маровићеве из Хрватске. Јасна Шекарић је заузела осмо место са 73,5 кругова, док је пре финала имала резултат од 377 кругова. Ту није био крај успешног дана за Зорану Аруновић, јер је стигла до злата и у екипном надметању (383 круга) са репрезентацијом Србије коју су још чиниле Бобана Величковић (386) и Бранкица Зарић (383). Србија је са 1.152 круга убедљиво славила испред Хрватске (1.109) и Словеније (1.085).

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzruse 2016 dd ekipa pistoljЗорана Аруновић је своју доминацију наставила и дан касније, у недељу, када је са још две победе заокружила сјајан биланс од четири злата у Словенији, два у појединачној и два у екипној конкуренцији. Најпре је поново била најбоља на такмичењу ваздушним пиштољем у индивидуалној конкуренцији са 201,5 кругова, испред Бобане Величковић (199,2). Зорана је пре финала имала шести резултат са 379 кругова, док је друга Звездина представница, легендарна Јасна Шекарић завршила такмичење са десетим резултатом од 372 круга. Зорана Аруновић је употпунила златну колекцију још једним тријумфом у селекцији Србије заједно са Бобаном Величковић и Јасмином Миловановић. Зорана је донела Србији 383 круга, Бобана 379, а Јасмина 375 кругова, па је наш национални тим завршио на челу са укупно 1.137 кругова, једним више од другопласиране Хрватске и 33 више од трећепласиране Словеније.

У недељу је до два одличја стигао и Миленко Себић. Упуцао је бронзу на појединачном такмичењу ваздушном пушком са 184,1 кругом. Прво место освојио је Ђурковић из Хрватске са 204,4 круга, само 0,4 више од другопласираног Балажа из Словачке. Себић је до златне медаље стигао са националним тимом Србије у екипном такмичењу. Остварио је резултат од 628,9 кругова и заједно са Милутином Стефановићем (627,6) и Стеваном Плетикосићем (620,5) радовао се најсјајнијем одличју. Србија је до првог места дошла са укупно 1,877 кругова, испред Мађарске са 1.867 и Хрватске са 1.860,1 кругом.

Повезане вести

Leave a Comment