Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Араго Сет – Црвена звезда, прва утакмицa осмине финала Купа изазивача

Црвена звезда је наставила са серијом победа у домаћем шампионату, победивши Спартак из Љига, а сада их очекују нова искушења у Купу изазивача. Противник је тренутно водећа екипа француског шампионата – Араго Сет.

У шеснаестини финала, наша екипа је победила израелски Хапоел из Кфар Сабе, док је Араго Сет елиминисао аустријски Амштетен. Црвено-бели ће имати тежак задатк да се и трећу сезону узастопно пласирају у четвртфинале Купа изазивача. Французи су добро познати нашој екипи, с обзиром да су се састали 2011. године са нашим тимом, у осмини финала Купа ЦЕВ. Тада је Араго Сет био успешнији, победивши у оба меча са по 3:1. Поређења ради, и тада су за црвено-беле играли Немања Јаковљевић и Вук Милутиновић, а у тиму су били и Буцуљевић и Околић. И овога пута ће Араго бити фаворит, али је сигурно да ће наша екипа покушати да изненади ривала. О томе је за званични сајт нашег одбокашког клуба говорио и тренер наше екипе, Драган Кобиљски:

„У Француску идемо са жељом да пружимо што бољу партију. Без обзира на њихову лидерску позицију у француском шампионату, не сматрамо да смо потпуно без шанси на њиховом терену. Сигурно је да највећа опасност прети од Росара и Мороа, као и Лафита, који се враћа са олимпијских квалификација. То су играчи екстра класе који ће нам сигурно задавати највеће проблеме, али сматрам да имамо довољно квалитета да пружимо достојан отпор у Сету. Путујемо у саставу без Николе Мунћана и Вукашина Ђурђевића, са десет играча и то је тренутно наш најбољи састав. Нема повређених, нема болесних, сви смо спремни за дуел са Араго Сетом.“

Своја очекивања изнео је и капитен црвено-белих, Максим Буцуљевић:

„Очекује нас тренутно првопласирана екипа у француској лиги. Добро знамо какав је квалитет те лиге. Пратим игре Араго Сета, у сјајној су форми, играју врло добро и побеђују на скоро свим мечевима. Биће нам изузетно тешко јер је то једна искусна екипа. Можда је и добро што први меч играмо на њиховом терену и што ће се све решавати у Београду. Трудићемо се да у Сету направимо што повољнији резултат како би у Београду могли да се надамо проласку у четвртфинале. Када гледамо по освојеним поенима наравно да највећа опасност прети од Росара и Мороа, али они имају невероватно добар пријем, а то улива тиму највећу сигурност и прво то треба да решимо. Ако буду тако добро примали сервис биће нам јако тешко и наравно да ће касније коректор и примач, па и добри средњаци, лако решавати ситуације у своју корист. Имају одличног дизача којем треба да уђемо у „траг“, да видимо како игра“, додавши:

„Требало би да се фокусирамо на нашу игру. Биће другачије него у нашој лиги, пошто ће нас у Сету сваки брејк, који овде можда и пропустимо и који не остваримо, скупо коштати. После сваког сета у Француској ћемо на прсте моћи да пребројимо сваки брејк и сваку шансу. Надам се да ћемо искористити те шансе јер верујем да имамо одређени квалитет, а видећемо да ли ћемо искористити те прилике.“

Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод. У случају да тимови после две утакмице буду изједначени, игра се „златни сет“ који одлучује која екипа пролази у наредну рунду. Уколико буду бољи од Француза, црвено-бели ће у четвртфиналу играти против победника меча осмине финала Калцедонија Верона (Италија) – Галатасарај Истанбул (Турска).

Идемо до нове победе!

Осмина финала Купа изазивача, први меч:
Араго Сет – Црвена звезда,
Дворана: „Луј Марти“, Сет, уторак, 19. 01. 2016. године, 20h

Повезане вести

Leave a Comment