Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Репрезентативац Хрватске у хокеју у Црвеној звезди!

Репрезентативац Републике Хрватске у хокеју на леду, Игор Јачмењак Џебо, нови је хокејаш Црвене звезде!

Оно је што је незамисливо у другим спортовима, још увек, док се чекало да неко пробије лед, то се десило у хокеју на леду. Јачмењак (36) долази из Загреба као појачање у борби за титулу шампиона Србије. Јачмењак је први хрватски спортиста и репрезентативац који директно из Хрватске долази у Црвену звезду после 1991.године.

Искрено, и ја сам се изненадио када су ме назвали, мислио сам да се неко шали јер ипак није уобичајено да српски клубови доводе Хрвате„, каже Јачмењак за Vječernji.hr.

Но, Јовица Рус из Звезде ми је објаснио да сам им запео за око у овогодишњим сусретима Слохокеј лиге, те да ме виде као појачање које ће им помоћи да прекину доминацију Партизана у Србији.“

Јесте ли дуго размишљали о томе хоћете ли прихватити понуду?

Чуо сам да сам први хрватски репрезентативац у било којем спорту који иде у Партизан или Звезду, а свестан сам и тога да ми је тата био у Домовинском рату. И он се најпре шокирао када сам му рекао да идем у Звезду, али подржао ме. Ја сматрам да је рат прошлост и да спорт нема везе с тиме. Наравно, идем тамо и због новца, зарадићу нешто, што нама хрватским хокејашима и није лако“ – објашњава Јачмењак који за хрватску репрезентацију, у разним узрастима, наступа још од 1995.

Јечмењак, који је наступао у својој каријери и у Јужној Африци и Турској, каже да се не боји реакције српских навијача.

Ако толики хрватски предузетници могу радити и зарађивати у Србији, онда можемо и ми спортисти. Тако ја на то гледам. А тако размишљају и суиграчи и пријатељи из хокеја, који су ме у почетку мало зезали, али ме сада подржавају.“

Vječernji.hr наводи да је Црвена везда имала жељу да ангажује још једног Хрвата, Ивана Јанковића, али талентовани 20-годишњак остао у Медвешчаку. Занимљио, Јачмењак ће у Србији бити једини играч с дрвеним палицама.

Одувек сам играо с дрвеним палицама. Прошле године се запалила фабрика која ми их је радила, па сам морао донекле да пређем на графитне палице, али остале су ми још неке дрвене„, каже Игор.

Нови Звездин хокејаш има и занимљив хоби. Задужен је за поправљање култних сатова попут једног на Тргу бана Јелачића.

Већ годинама поправљам сатове по црквама, државним институцијама, трговима. Али не брините се, и даље ћу то радити, а у Београду ћу бити само од петка до недеље.“

Иако је Хрватска многио развијенија у овом спорту од Србије и има један велики хокејашки клуб, који наступа у другој најјачој лиги света, овакви трансфери се дешавају. Овај трансфер ће свакако привући пажњу.

Повезане вести

8 comments

Šurdas јан 20, 2016 at 11:46

Čitam komentare i mogu reći da sam oduševljen kako razmišljaju moji Zvezdaši.Nije važno koje je čovek nacionalnosti. Ako njemu ne smeta da igra za Zvezdu, onda ne smeta ni nama!

Reply
Estrella Roja јан 20, 2016 at 00:20

Samo mala ispravka da je Džebo prvi sportista iz Hrvatske u Zvezdu. Do pre godinu i nešto više dana bile su dve igračice u žrk Crvena Zvezda – Danijela Mistrić i Amanda Marić. I ne samo da su bile članice već su bile i ponajbolje igračice Zvezde dve tri sezone koliko su igrale.
Ne treba gledati nacionalnost igrača pa bili oni iz Hrvatske, primarno je da su to dobri igrači ili igračice koji zbog sličnog jezika lakše mogu da se uklope od stranaca van bivše Jugoslavije. Pozdravljam potez kluba.
Inače, sećam se da je Zvezda igrala značajnu ulogu u jakom prvenstvu bivše zemlje sa Jesencama, Medveščakom i ostalim klubovima. Ovo je atraktivan sport i možda bi trebali u Srbiji da počnemo da ulažemo u, realno, finansijski zahtevan sport( skupa oprema, nedostatak ledenih hala u ostalim gradovima van Beograda) jer smo talentovani za kolektivne igre.

Reply
Estrella Roja јан 20, 2016 at 00:23

Pardon, Jesenicama.

Reply
Boris јан 20, 2016 at 00:51

Svakako, i Danijela Mistrić i Amanda Marić su bile najbolje igračice ŽRK, ali nisu došle direktno iz Hrvatske, već iz BiH. To je napomenuto čisto kao podatak, nevezano za sport. Sport spaja ljude, kao i Zvezda.

Reply
Estrella Roja јан 20, 2016 at 01:09

Složio bih se u potpunosti sa poslednjom konstatacijom. Za Danijelu sam znao da je iz Bosne stigla u Zvezdu, ali nisam znao da je i Marićeva odatle stigla u naš klub. Hvala na tačnoj informaciji. Uvek uz sve sekcije Crvene Zvezde. Pozdrav.

Reply
Boris јан 20, 2016 at 05:59

Nema na čemu. I Amanda je iz BiH, i sada igra za šampiona BiH. A Danijela je trenutno na Farskim ostrvima, nakon prošle sezone u Mađarskoj i Turskoj. 🙂

Reply
nebojsa јан 19, 2016 at 21:48

Primamo te brete Hrvatu , za Zvezdu najbolju !!!

Reply
mmm јан 20, 2016 at 09:56

Predci Srba i Hrvata su izasli iz iste sume na Karpatima. Ova dva naroda su tolika slicna da bi na operacionom stolu niti ijedan medicinski strucnjak mogao da ustanovi koje Srbin a koje Hrvat. Veoma slicno igraju skoro sve sportove. Jedina razlika je u Veri koje su obe prepisane od okolnih naroda i koje su veoma udaljene od Svetog pisma.

Reply

Leave a Comment