Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРепрезентација

Ватерполисткиње победиле Португал и заузеле девето место

Ватерполисткиње Србије савладале су репрезентацију Португала резултатом 9:6 (3:1, 3:3, 2:0, 1:2) у борби за девето место на 16. Првенству Европе за даме у Београду.

Био је то опроштајни меч од националне селекције за капитена Србије и велику узданицу Црвене звезде Драгану Ивковић, која је постигла два гола, колико су забележиле Јелена Вуковић и Болгарка Рудич. По један погодак постигле су црвено-беле српске репрезентативке Лара Лука, Ивана Ћоровић и Јована Дујовић. Осам Звездиних ватерполисткиња наступило је против Португалки. У базену су биле: Јована Пантовић, Ивана Ћоровић, Јована Дујовић, Лара Лука, Теодора Рудић, Јована Миловановић, Драгана Ивковић и Тијана Јаковљевић, док Емилија Александровић није бранила ни на овом мечу.

Српкиње су тако победом завршиле такмичење и заузеле девету позицију у коначном поретку, док је нови шампион Европе постала Мађарска, која је у борби за злато била боља од Холандије резултатом 9:7. До бронзе су стигле Италијанке тријумфом над Шпанијом од 10:9.

Учинак српских репрезентативки на ЕП у Београду: Владана Јоветић (шест утакмица, 55 одбрана од 122 шута, 45,1 одсто), Болгарка Рудич (шест утакмица, четири гола), Јована Пантовић (6/1), Ивана Ћоровић (6/4), Кристина Миладиновић (2/0), Јована Дујовић (6/1), Лара Лука (6/6), Теодора Рудић (6/4), Јована Миловановић (6/1), Јелена Вуковић (6/13), Драгана Ивковић (6/6), Тијана Јаковљевић (6/5), Емилија Александровић (једна утакмица, једна одбрана од пет шутева, 20 одсто). Забележена су четири пораза, од Немачке (13:14), Шпаније (6:21), Италије (3:19) и Француске (6:7) уз две победе против Хрватске (8:4) и Португала (9:6).

Повезане вести

Leave a Comment