Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Дангубић: Плански смо зауставили Кузминскаса

Немања Дангубић делује све боље на терену након повратка после повреде и доприноси екипи у оба смера. Овога пута је у победи против Уникахе забележио седам поена за непуних 14 минута.

– Одиграли смо квалитетан меч, 40 минута смо играли добру кошарку. Имали смо мало осцилација и проблема са скоком у првом полувремену, међутим, чим смо то исконтролисали дошли смо до неких лаких поена. Проток лопте је био јако добар. Сигурно да на тај начин треба да играмо у наредном периоду. Као што сам рекао, задовољни смо победом.

Миндаугас Кузминскас је заустављен у Пиониру и сведен на далеко мање поена од свог просека у Евролиги ове сезоне.

– Сигурно најбољи играч њихове екипе. Спремали смо се за њега, знамо колико значи екипи и драго ми је што смо успели да га зауставимо. Мислим да смо и остале играче који су добри стрелци на бековским позицијама успели да зауставимо, а то је и био план пре утакмице, тако да смо заслужено победили.

Црвена звезда се сада са скором 2-2 налази у групи тимова од трећег до шестог места у групи Е ТОП 16 фазе Евролиге заједно са Уникахом, Ефесом и Цедевитом, тако да је велика борба у најави за пролаз међу осам најбољих.

– Екипе су врло изједначене, Цедевита је добила Ефес. Чак постоји и жал за том утакмицом коју смо имали добијену, међутим, шта да се ради, идемо даље и сигурно да је сваки поен много битан за нас – закључио је Дангубић.

Повезане вести

Leave a Comment