Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Дерби кола у Новом Саду

Одбојкаше Црвене звезде очекује утакмица која би лако могла да одлучи о првој позицији пред плеј-оф, с обзиром да се састају две екипе које су највише показале у досадашњем току сезоне, и које имају свега по један пораз.

У 2016. години, Црвено-бели су прво победили Спартак из Љига, а затим су поражени у Француској од Араго Сета у утакмици осмине финала Купа изазивача. Победа над Љижанима била је девета узастопна максимална победа у шампионату, започета након пораза у првом колу, управо од Спартака. Што се тиче меча у Купу изазивача, црвено-бели нису успели да се супротставе тренутно водећој екипи француског шампионата, а ли су свакако извукли поуке из тог меча, према речима Александра Благојевића, који је за званични сајт нашег клуба изнео своја очекивања пред овај меч:

„Када играмо против Војводине мотивација је увек велика. Звезда и Војводина су ове сезоне апсолутни фаворити за освајање шампионске титуле, а и националног Купа. Потрудићемо се да ову утакмицу искористимо и као увод и припрему за меч који нас очекује на Финалном турниру Купа Србије, надамо се у финалу. Немамо притисак да морамо да победимо. Није нам толико битно да ли ћемо бити први или други на табели, пошто тек предстоје оне значајније утакмице. Превасходно желимо да одиграмо један јак и квалитетан меч. Мислим да смо од пораза у Француској од Араго Сета доста научили. Трудићемо се да исправимо грешке које смо у Сету правили и да у дуелу са Војводином нећемо поновити исте грешке.“

Војводина, као и Црвена звезда, има само један пораз у Лиги. На почетку сезоне, Војводина је победила нашу екипу у оквиру Суперкупа Србије, па је тренутан скор у сезони 1-1. Утакмице Војводине и Црвене звезде су увек обиловале прелепим потезима, и то су често биле утакмице које су одлучивале о трофејима. Екипе се одлично познају, Звезди ће највећа опасност претити од овосезонских појачања Александра Минића и Марка Николића. Минић је у победи над Партизаном у прошлом колу (3:0) био најефикаснији са 19 поена, и потврдио да се налази у одличној форми.

Остаје нам само да позовемо навијаче да дођу у халу, и помогну нашој екипи да настави серију победа. Улаз на овај меч је слободан.

Идемо до нове победе!

XI коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Војводина НС семе – Црвена звезда,

Дворана: СПЦ „Војводина“, Нови Сад, недеља, 24. 01. 2016. године, 18h

Повезане вести

5 comments

FKCZ јан 24, 2016 at 14:22

hoce doci delije na ovu utakmicu na spensu?hvala,pozz :))

Reply
Boris јан 24, 2016 at 15:32

Verovatno ne. Možda samo ljubitelji iz Novog Sada, ali organizovano ne.

Reply
FKCZ јан 24, 2016 at 15:40

mislio sam na delije iz NS-a , jel na to mislis?

Reply
FKCZ јан 24, 2016 at 15:56

hoce biti npr navijaca kao sto je bilo na kosarci protiv FTN?

Reply
eifeijefi јан 24, 2016 at 14:17

hoce doci delije na ovu utakmicu na spensu?hvala

Reply

Leave a Comment